Το 2ο Δημοτικό Αγίου Στεφάνου κατέκτησε την 2η Πανελλήνια θέση για ταινία με θέμα την ασφαλή διάβαση των μαθητών!

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/3 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΡΙΣ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ!!!

Συμμετοχή, βράβευση και προβολή ταινίας μαθητών/τριών του 2ου ΔΣ Αγίου Στεφάνου, από το κανάλι της Βουλής (Σάββατο, 9-3-24, ώρα 10:00 π.μ.)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2′ τμήματος του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών: κας Αλίκης Βλαχοδημητροπούλου, κας Νάνσυς Φιλιππαίου και κας Πηνελόπης Καλουμέρη δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους, σε μουσική σύνθεση της εκπαιδευτικού μουσικής, κας Κικής Φλώρου. Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί που συνέβαλαν στη δημιουργία της ταινίας: «Μένουμε ασφαλείς» πραγματεύτηκαν το θέμα της ασφαλούς διάβασης στις ισόπεδες διαβάσεις τρένων, μιας και το σχολείο γειτνιάζει με το σταθμό του τρένου του Αγίου Στεφάνου.

Κατόπιν, οι δημιουργοί και οι συντελεστές (μικροί και μεγάλοι), συμμετείχαν με επιτυχία στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας “Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα” που διοργάνωσε το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Η συμμετοχή του 2ου ΔΣ Αγίου Στεφάνου ήταν εξαιρετική, με αποτέλεσμα να κατακτηθεί η 2η θέση πανελληνίως στην κατηγορία «Ταινία».

Η Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος (ΕΒΕ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023.

Την Τελετή Βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν βραβεία οι: η Κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου Υφυπουργός Παιδείας, η κυρία Αλεξοπούλου Χριστίνα – Πρόεδρος Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας – Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, ο Κύριος Μακάριος Λαζαρίδης – Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, η Κυρία Ράνια Θρασκιά Βουλευτής Α’ Θεσσαλονικής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας ,η Κυρία Μόνικα Καραμαλάκου- Λάππα – Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΥΠΑΙΘA), η Κυρία Ειρήνη Παυλάκου – Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια – Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), η Κυρία Ρεβέκκα Τούτουζα – Εκπρόσωπος της Γενικής Διευθύντριας, κυρίας Ελίνας Παπασπυροπούλου – Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος – ΕΑΕΕ , ο Κύριος Ροδιανός Αντωνακόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος των «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός» Α.Ε. και ο Κύριος Παναγιώτης Παπανικόλας – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπία Οδός.

Σε συνέχεια της παραπάνω διάκρισης, με χαρά σας ενημερώνουμε πως η ταινία θα προβληθεί, το Σάββατο, 9-3-24, από το κανάλι της Βουλής. Επισυνάπτεται το σχετικό πρόγραμμα, όπως και φωτογραφικό υλικό.

Συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους, καθώς με τη δημιουργία τους συνέβαλαν ώστε να διαδοθεί το ουσιαστικό ζήτημα της ορθής συμπεριφοράς των παιδιών στις ισόπεδες διαβάσεις τρένων, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν ένα υπέροχο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ