Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Γενικό Λύκειο Άνοιξης!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου επισκέφτηκαν το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) Άνοιξης, οι επιστήμονες – ερευνητές από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Δρ. Ευάγγελος Κολοκοτρώνης και Δρ. Λάζαρος Κουτουλίδης, οι οποίοι παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Προσδιορισμός της ηλικίας του σύμπαντος” στο οποίο συμμετείχε το σχολείο μας με ομάδα μαθητών.

Με την καθοδήγηση των επιστημόνων και με καινοτόμες διδακτικές πρακτικές παρουσιάστηκαν στους μαθητές βασικές αρχές της αστροφυσικής. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν τα πειραματικά αστρονομικά δεδομένα που τους δόθηκαν και υλοποίησαν με επιτυχία την ερευνητική εργασία τους, ανακαλύπτοντας πτυχές του σύμπαντος και των φυσικών νόμων που το διέπουν.

Το πρόγραμμα έγινε παράλληλα με ομάδα του 3ου ΕΠΑΛ Αχαρνών, έτσι ώστε τα πειραματικά αποτελέσματα και συμπεράσματα να παρουσιαστούν και να αξιολογηθούν με τη συνεργασία των σχολείων.

Στο τέλος της εργασίας ακολούθησε παρουσίαση από τους επιστήμονες του αστεροσκοπείου σχετικά με τα νέα δεδομένα στην επιστήμη καθώς και αστρονομική παρατήρηση με τηλεσκόπιο στο προαύλιο του σχολείου.

Η υλοποίηση του προγράμματος και η πρόσκληση των επιστημόνων-ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έγινε με τη συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών Φυσικής του ΓΕΛ Άνοιξης, κ. Λαμπρινίδη Ευάγγελου, και του 3ου ΕΠΑΛ Αχαρνών, κ. Χατζή Ηλία.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ