Τρεις υποψηφιότητες με… άρωμα Διονύσου: M.Κοροβέση, Μ.Αντωνοπούλου & Α.Βλάχος

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Τρεις από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που μετέχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου έχουν αναφορά στο Δήμο Διονύσου. Δείτε τα βιογραφικά τους και αν έχετε σκοπό να ψηφίσετε τα κόμματα με τα οποία κατεβαίνουν, σκεφτείτε σοβαρά να τους… σταυρώσετε.

 

ΜΥΡΤΩ ΚΟΡΟΒΕΣΗ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκε το 1997, είναι 27 ετών, δικηγόρος και εκλεγμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και κατοικεί στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Η καταγωγή της είναι από τον Ωρωπό. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Αναβρύτων. Εργάζεται σε δικηγορική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στο ΠΑΠΕΙ με θέμα “Δίκαιο και Τεχνολογίες”. Όσο σπούδαζε δούλευε σε μαγαζιά εστίασης. Έχει κατακτήσει την 3η πανελλαδική θέση σε φιλοσοφικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Harvard και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών. Επί χρόνια έπαιξε βόλλευ στον Α.Ο. Αγίου Στεφάνου. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της φοιτητικής παράταξης στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας. Το 2023 ήταν η νεότερη υποψήφια Βουλευτής που έλαβε μέρος στις εθνικές εκλογές διεκδικώντας μία θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι κόρη του πρώην Δημάρχου Αγίου Στεφάνου Στέλιου Κοροβέση.

 

ΜΑΡΙΖΕΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ

H Μαριζέτα Αντωνοπούλου είναι διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, στο αντικείμενο «Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική στην Σύγχρονη Ελλάδα». Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Πτυχίο με διακρίσεις στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Tübingen της Γερμανίας με ειδίκευση τις Εμφύλιες Συγκρούσεις. Μεταπτυχιακό στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στη Νεοελληνική Κοινωνία. Διδάκτορας Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με ομόφωνο άριστα. Μεταδιδακτορική έρευνα για τις αλλαγές στην αγορά εργασίας στην Νότια Ευρώπη. Η ερευνητική της δουλειά έχει παρουσιασθεί σε άρθρα και συνέδρια με κριτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες ως σύμβουλος μάρκετινγκ και υπεύθυνη ποιότητας από το 2012 έως και το 2022. Το διάστημα 2018–2019 απασχολήθηκε ως επιστημονικό προσωπικό της Υπουργού Εργασίας. Συν-συντονίστρια της Ομάδας «Future of Work» του Friedrich Ebert Stiftung στην Ελλάδα. Μέλος της ευρύτερης Αριστεράς από την εφηβική της ηλικία, με σταθερή και διαρκή παρουσία σε τοπικό και εργασιακό επίπεδο. Αναπληρώτρια γραμματέας του τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Αριστεράς. Μητέρα δύο μικρών κοριτσιών. Είναι κόρη του γνωστού Ορθοπεδικού Θανάση Αντωνόπουλου.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΛΑΧΟΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Κατοικεί στην Ανατολική Αττική και είναι Δημότης Διονύσου. Παντρεμένος με τρία παιδιά εκ των οποίων ο ένας εργάζεται ήδη σε μεγάλη εταιρία της Γερμανίας.
Σήμερα είναι ιδιοκτήτης 3 μικρών επιχειρήσεων και εργοδότης 18 εργαζόμενων. Στα 36 χρόνια επαγγελματικής μου δράσης έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία στην διοίκηση και ανάπτυξη επιχειρήσεων και έχει ειδικευτεί, σε θέματα Εμπορικής Ανάπτυξης, στην Σύσταση Συστημάτων Ανακύκλωσης, στην Υπηρεσία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στον Εσωτερικό Έλεγχο.
Ως πτυχιούχος Οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων στο Strathclyde University, στη Σκωτία, ενώ ειδικεύτηκε ως DPO, εκτιμητής κινδύνων κατά ΙSO 31000 και επιθεωρητής για ISO 27001. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόσφατα μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών. Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις αποκτώντας εμπειρία από την συνεργασία σε εμπορικά και θεσμικά έργα.
Η επαγγελματική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συνεργασίες με φορείς του Δημοσίου (Δήμοι, Νοσοκομεία) και ιδιωτικές εταιρίες διαφόρων μεγεθών εσωτερικού και εξωτερικού. Έχει πάθος με την ανάπτυξη των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων οραματιζόμενος μια νέα γενιά επιχειρηματιών οι οποίοι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τα δεσμά του μικρού μεγέθους και να ανοίξουν νέους δρόμους σε παγκόσμια κλίμακα αποτελώντας μέρος μιας νέας εθνικής ελίτ. Πιστεύει ότι η παγκόσμια αναγνώριση του παρελθόντος μας, πρέπει να αποτελέσει έμπνευση και κίνητρο για το μέλλον μας.
Το ενδιαφέρον του για την πολιτική ζωή της Ελλάδας και της Ευρώπης υπήρχε πάντοτε από μικρό παιδί αλλά η κρίση του 2009-2019 αποτέλεσε την καθοριστική περίοδο της πολιτικής ενηλικίωσής του. Οι προηγούμενες εμπειρίες του ως μέλος της ΠΑΣΠ, του ΠΑΣΟΚ, του ΟΠΕΚ, στο ΔΣ του ΕΒΕΘ, ήρθαν και ολοκλήρωσαν το puzzle της κατανόησης του πολιτικού μας συστήματος. Πιστεύει βαθιά στη δημοκρατία ως το μόνο πολίτευμα το οποίο μπορεί να δώσει ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την ουσιαστική της λειτουργία.
Θεωρεί ότι η ουσιαστική δημοκρατία δεν είναι ούτε κεκτημένο ούτε δεδομένο. Είναι ζητούμενο το οποίο πρέπει να διεκδικούμε καθημερινά, εκπληρώνοντας πρώτα τις υποχρεώσεις μας απέναντι στη κοινωνία και μετά αναζητώντας τις διεκδικήσεις μας από αυτήν.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ