ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ: Αυτά είναι τα ιατρικά προγράμματα που υλοποιήσαμε τη διετία 2015-2017

Διαβάστε τον απολογισμό του πρώην αντιδημάρχου παιδείας, αθλητισμού και κοινωνικών υποδομών.

ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ από 2015 έως Φεβρουάριο 2017
ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Το Κοινωνικό Έργο των δομών του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Διονύσου (Δημοτικά Πολυ’ι’ατρεία, Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη , Βοήθεια στο Σπίτι), που έχουν ως σκοπό την διαφύλαξη και προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας, διευρύνθηκε με πρωτοβουλίες του συγκεκριμένου Τμήματος έτσι ώστε με Ιατρικά Προγράμματα να αυξηθεί το αίσθημα της Ασφάλειας και ο βαθμός Πρόληψης στα θέματα υγείας, με προτεραιότητα τους οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας.

Συγκεκριμένα από το 2015 έως Φεβρουάριο του 2017 προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν:

– Στις 30/4/2015 σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας, πραγματοποιήθηκε Δωρεάν Πρόγραμμα εξέτασης μαστού για ανασφάλιστες – άπορες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες του Δήμου Διονύσου ηλικίας 40-69 ετών με ψηφιακό μαστογράφο. Η μεταφορά τους στο Κέντρο Μαστού, παράρτημα του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου <<Οι Άγιοι Ανάργυροι>>, έγινε με μέσα του Δήμου.

– Τον Απρίλιο του 2015 παραπέμφθηκαν δημότες και κάτοικοι του Δήμου Διονύσου για εξετάσεις στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου με πρόγραμμα:
α). Δωρεάν εξέταση μαστού. Μετά την εξέταση από Ειδικό Ιατρό όπου κρίθηκε απαραίτητο διενεργήθηκε Δωρεάν μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστού.
β). Στο Σταθμό Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου για Δωρεάν Εμβολιασμό, Σωματομέτρηση και έλεγχο από Παιδίατρο.

– Στις 23 Μα’ί’ου 2015. Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας και ενημερωτικές οδηγίες για την Οστεοπόρωση για όλους τους δημότες – κατοίκους του Δήμου Διονύσου. Εξετάστηκαν 120 άτομα με το ειδικό μηχάνημα Hologic Sahara χορηγία της εταιρείας Spine Action από τους εθελοντές Ιατρούς κ.κ. Γρηγόρη Μαρκόπουλο Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και Νεκτάριο Πανηγυράκη Χειρούργο Ορθοπεδικό Ιατρό. Το πρόγραμμα έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Άνοιξης.

– Στις 18/6/2015 πραγματοποιήθηκε το συνεχιζόμενο Δωρεάν Πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας για ανασφάλιστες – άπορες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες του Δήμου Διονύσου ηλικίας 40-69 ετών. Η μεταφορά τους στο Κέντρο Μαστού, παράρτημα του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου <<Οι Άγιοι Ανάργυροι>>, έγινε με μέσα του Δήμου.

– Στις 16/10/2015 πραγματοποιήθηκε το συνεχιζόμενο Δωρεάν Πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας για ανασφάλιστες – άπορες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες του Δήμου Διονύσου ηλικίας 40-69 ετών. Η μεταφορά τους στο Κέντρο Μαστού, παράρτημα του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου <<Οι Άγιοι Ανάργυροι>>, έγινε με μέσα του Δήμου.

– Από 19 έως 22 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε τετραήμερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε συνεργασία με το “Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center”.
Πάνω από 200 δημότες – κάτοικοι του Δήμου πραγματοποίησαν παθολογικές, καρδιολογικές, δερματολογικές, ορθοπεδικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις, σε χώρο που μας παραχώρησε δημότης στην Δημοτική Ενότητα Άνοιξης, από Κινητή Μονάδα Υγείας του Νοσοκομείου.
Στο διάστημα των 4 ημερών αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς και αρκετά έκτακτα περιστατικά. Οι δημότες ενημερώθηκαν για θέματα υγείας, πραγματοποίησαν τις εξετάσεις και τους δόθηκαν ιατρικές οδηγίες από τους συνολικά δέκα (10) ιατρούς που πλαισίωναν τη Μονάδα Υγείας.

– Στις 24 Απριλίου 2016. Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας και ενημερωτικές οδηγίες για την Οστεοπόρωση για όλους τους δημότες – κατοίκους του Δήμου Διονύσου. Εξετάστηκαν 128 άτομα με το ειδικό μηχάνημα Hologic Sahara χορηγία της εταιρείας Spine Action από τους εθελοντές Ιατρούς κ.κ. Γρηγόρη Μαρκόπουλο Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και Νεκτάριο Πανηγυράκη Χειρούργο Ορθοπεδικό Ιατρό. Το πρόγραμμα έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου.

– Στις 23 Ιουνίου 2016. Πραγματοποιήθηκε το συνεχιζόμενο Δωρεάν πρόγραμμα εξέτασης μαστού για ανασφάλιστες – άπορες και με χαμηλό εισόδημα γυναίκες του Δήμου Διονύσου ηλικίας 40-69 ετών με ψηφιακό μαστογράφο. Η μεταφορά τους στο Κέντρο Μαστού έγινε με μέσα του Δήμου.

– Από τις 10 Νοεμβρίου 2016 και για τους επόμενους μήνες σε συνεργασία με το Ιατρικό Εργαστηριακό Κέντρο “ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ” Αγίου Στεφάνου πραγματοποιούνται προγραμματισμένα δωρεάν γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων για όλους τους ωφελούμενους (περίπου 500) του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

– Στις 30 Ιανουαρίου 2017 και μετά από ενέργειες μας, η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ήρθε για πρώτη φορά στο Δήμο μας και πραγματοποίησε δωρεάν εξετάσεις σε συνδημότισσες μας.

– Τον Φεβρουάριο του 2017 προγραμματίστηκε σε συνεργασία με το σύλλογο Σκελετικής Υγείας <<Πεταλούδα>>, δωρεάν ακτινογραφία σπονδυλικής στήλης για όσους δημότες πάσχουν από οστεοπόρωση και είναι άνω των 65 ετών.

Στο διάστημα αυτό (από το 2015 έως Φεβρουάριο 2017) πέραν των ιατρικών εξετάσεων, το Αυτοτελές Τμήμα της αντιδημαρχίας πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό ομιλιών – διαλέξεων σχετιζομένων με τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου, είτε ως οργανωτής είτε ως συνδιοργανωτής με άλλους φορείς του Δήμου μας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ
(ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού τη συγκεκριμένη περίοδο)

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ