Βασίλης Μπούτσης: Από το Δήμο Σαρωνικού στην Περιφέρεια, ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δήμαρχος Σαρωνικού Βασίλης Μπούτσης για 2 εκλογικές περιόδους υπήρξε Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης τεχνικών ανταποδοτικών υπηρεσιών κι έργων και αναπληρωτής Δήμαρχος στο Δήμο Σαρωνικού κι έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά και σημαντικά έργα στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο πως στις τελευταίες εκλογές ήρθε πρώτος σε ψήφους. Διαβάστε τι απαντάει στα ερωτήματα που του υποβάλαμε ενόψει της υποψηφιότητάς του στην Περιφέρεια αΑττικής με το Νίκο Χαρδαλιά και το συνδυασμό “Αττική Μπροστά”  

Κε Μπούτση, η επανεκλογή σας στο Δήμο Σαρωνικού ήταν εξασφαλισμένη. Πως αποφασίσατε να το αφήσετε -και να ρισκάρετε την εκλογή σας- στην Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά; 

Ξέρετε, ποτέ στη ζωή μου δεν επέλεξα με γνώμονα την σιγουριά. Αυτό που έπαιζε πάντα καθοριστικό ρόλο σε κάθε μου απόφαση και γινόταν προτεραιότητα ήταν η ανάληψη της ευθύνης και να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα στους πολίτες.

Γι αυτό και η απόφασή μου να ακολουθήσω τον Νίκο Χαρδιαλιά ήταν πιο εύκολη από όσο φαντάζεστε. Να σας πω γιατί; Γιατί ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ένας μοναδικός άνθρωπος, που κάνει κάτι σπάνιο: μιλάει με έργα, άμεσα κι αποτελεσματικά. Το απέδειξε σε κάθε πόστο που του ανατέθηκε. Ακόμα και μέσα στις τόσο δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Έτσι είναι μεγάλη τιμή για μένα να συνεργαστώ μαζί του και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στον Ανατολικό Τομέα, στην Περιφέρεια Αττικής. Για να πάει η Αττική Μπροστά. Όχι με λόγια. Με έργα!

Και ως Αντιδήμαρχος έργων, ε, μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι αυτό!!  

Τώρα που το αναφέρετε. Για ποια από όλα τα έργα που έχετε ολοκληρώσει είστε περήφανος;

Ένα μεγάλο έργο που ολοκληρώνεται και θα καλύπτει όλο τον Σαρωνικό είναι η τηλεδιαχείριση, τηλεμετρία και τηλεελέγχουσχεδόν σε όλες τις δεξαμενέςτου Δήμου. Ελέγχοντας έτσι πλήρωςτις στάθμες τους, τις εισροές και τις εκροές τους.Επίσης ξεκίνησε η λειτουργία 7000 υδρόμετρων και αντικαθίστανται αυτήν την στιγμή οι υπόλοιποι 20000 συμβατικοί μετρητές. Ένα έργο πραγματικά τεράστιο που εκσυγχρονίζει σημαντικά την περιοχή μας.

Ένα ακόμα μεγάλο έργο που ολοκληρώνεται μετά από μεγάλη προσπάθεια είναι η αποχέτευση ακαθάρτων του οικισμού Καλυβίων και Κουβαρά καθώς τοποθετήθηκαν αγωγοί αποχέτευσης μήκους άνω των 9000 μέτρων και συνδέονται λειτουργικά με το Κ.Ε.Λ. Μαρκοπούλου. Έτσι αναβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των κατοίκων αυτών των Δήμων.

Ένα έργο που δεν ακούστηκε όσο θα έπρεπε, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Δήμο είναι η Επισκευή και Συντήρηση των δεξαμενών. Που κι αυτό ολοκληρώνεται!

Όμως κράτησα για το τέλος και το έργο που έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό: τα αδέσποτα του δήμου μας. Τώρα έχουν το «Αδεσπιτάκι», το 1ο Πανελλαδικά σπίτι για αδέσποτα ζώα και βρίσκεται στον Δήμο μας. Μάλιστα έχω βραβευτεί 2 συνεχόμενες χρονιές προσωπικά ως αρμόδιος αντιδήμαρχος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλάδας για τη δράση μας στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Έτσι περιθάλψαμε κι εμβολιάσαμε περισσότερα από 530 σκυλιά, καταχωρούμε όλα τα στοιχεία τους σε ηλεκτρονικό μητρώο με τις φωτογραφίες, τα εμβόλια, τον αριθμό ταυτοποίησης, περιοχή περισυλλογής τους κλπ. Κι έχουμε δώσει για υιοθεσία πάνω από 300 αδέσποτα.

Η αλήθεια είναι πως στο επίπεδο του Δήμου έχετε σημαντικό έργο. Όμως τι σας κάνει να πιστεύετε πως μπορείτε να είστε το ίδιο αποτελεσματικός στην Περιφέρεια; 

Κοιτάξτε. Είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι υποσχέθηκα το υλοποίησα. Και όλα τα έργα, μικρά ή μεγάλα, Δήμου ή Περιφέρειας, θέλουν αποφασιστικότητα, θέληση και συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης. Με αυτόν τον τρόπο έκανα όλα τα έργα μέχρι τώρα. Και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω!

Δείτε τα έργα που έχω υλοποιήσει στο www.vasilisboutsis.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ