Ζαμάνης καλωσορίζει… Ζαμάνη !

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της συγγραφέως, καθηγήτριας και μεταφράστριας Μαίρης Ζαμάνη.

Διονύσης Ζαμάνης

Καλωσορίζω στην ομάδα μας, Ανοιχτοί Ορίζοντες, την Μαίρη Ζαμάνη.

Η Μαίρη Ζαμάνη γεννήθηκε και μεγάλωστε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα τελευταία 24 χρόνια κατοικεί στον Διόνυσο. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο που σπουδάζει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Εργάστηκε για χρόνια ως καθηγήτρια στο χώρο της εκπαίδευσης και ως μεταφράστρια στον ιδιωτικό τομέα ενώ μετέπειτα ασχολήθηκε με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και την αλληλεπίδρασή της στον κοινωνικό ιστό. Η συγγραφή ήταν ανέκαθεν ένας τρόπος να επικοινωνεί με τον κόσμο, έτσι το 2018 έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Οσο κρατάει μια στιγμή”.

Η αγάπη της για τα κοινά την ώθησε να ασχοληθεί για τέσσερα χρόνια ως εθελόντρια βιβλιοθηκονόμος στο Λύκειο της Ανοιξης (2011- 2015). Έκτοτε αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά για το καλό του τόπου της μέσα από τη συμμετοχή της στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος των Ανοιχτών Οριζόντων.

«Σε αυτό το ταξίδι έχω συμμάχους την αγάπη μου για τον πολιτισμό και τον ίδιο τον κόσμο! Ζούμε σε μια περιοχή γεμάτη ιστορία και πολιτισμό και όραμά μου είναι να κάνουμε μια πόλη ακόμα πιο όμορφη, ακόμα πιο ασφαλή που ν’ αποτελεί πρότυπο και να δημιουργεί εξελίξεις».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ