Εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ανατολικής Αττικής και των 13 ΔΗΜΤΟ για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συμμετοχή, παλμός και αισιοδοξία στην εκδήλωση της Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής και των 13 ΔΗΜ.Τ.Ο
για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, συγκινησιακή φόρτιση και συναισθήματα πολιτικής αισιοδοξίας, η Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής μαζί με τις 13 ΔΗΜ.ΤΟ γιόρτασαν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2024 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κρωπίας, με ομιλήτρια την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Στην εκδήλωση που παρουσίασε η Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π, Βανίτα Σωφρόνη, περιγράφηκε όλη η σημαντική για την Ελλάδα ιστορία της παράταξης που υπήρξε πάντα συνυφασμένη με την αποκατάσταση, την εδραίωση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την είσοδο της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια: «Τα χρόνια της μεταπολίτευσης συνδεθήκαμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, με τη διεύρυνση της δημοκρατίας, με την υπεράσπιση των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με την προστασία της κοινωνίας και την εδραίωση της χώρας στην Ε.Ε. Μισός αιώνας υπερηφάνειας, συνέπειας και καθήκοντος».

Η κ. Βούλτεψη, ως μοναδική ομιλήτρια, την οποία και ευχαριστούμε από καρδιάς για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας αλλά και την παραμονή της στην εκδήλωση έως το τέλος μαζί με όλους τους επισήμους, έκανε μια ιστορική αναφορά στον καθοριστικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στην προάσπιση της δημοκρατίας, των θεσμών, της κοινωνίας και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας. Για την 5ετία 2019 – 2024 εξήρε την πορεία της οικονομίας, τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, τη μεταρρυθμιστική πολιτική στην υγεία, την παιδεία και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γραμματέας Οργανωτικού & Διευθυντής Γραφείου Προέδρου Στέλιος Κονταδάκης, ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος και μας στήριξε σημαντικά στην πραγματοποίηση αυτής της επετειακής βραδιάς, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, ο
Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού Θανάσης Αυγερινός, οι Δήμαρχοι Παιανίας-Γλυκών Νερών Ισίδωρος Μάδης, Ραφήνας Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, ενώ τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Κώστα Αλαγιάννη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Χρυσάφης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα λειτουργείας αθλητικών εγκαταστάσεων Χρήστος Γώγος, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νόνη Δούνια, Σπύρος Καρανικόλας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο εν δυνάμει
υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Λεωνίδας Πιλιλίτσης και η Συντονίστρια κομματικών οργανώσεων Ανατολικής Αττικής Σάσα Πατεράκη, ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής Μιχάλης Σαλίβερος, οι πολιτευτές Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου, Ευάγγελος Δημητρίου και Αναστάσιος Αγγέλικας, κομματικά στελέχη, αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και βραβεύτηκαν άνθρωποι από την Ανατολική Αττική που διαδραμάτισαν σημαντικό κομματικό και πολιτικό ρόλο στα χρόνια της μεταπολίτευσης, άνθρωποι που αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της παράταξης από το 1974 έως και σήμερα.

Από την Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής τιμήθηκαν πρώην Βουλευτές της περιφέρειας: ο Χρήστος Κάκαρης, ο Δημήτριος Φράγκος, ο αείμνηστος Απόστολος Σταύρου, ο αείμνηστος Θεόδωρος Κατσίκης, ο Αθανάσιος Κατσιγιάννης, ο Πέτρος Δούκας, ο Νικόλαος Καντερές και η Γεωργία Μαρτίνου, όπως και πρώην Πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε από την Ανατολική Αττική: ο Γεώργιος Ξηντάρας, ο αείμνηστος Στέφανος Μαγιόπουλος, ο Ισίδωρος Μάδης, ο Γεράσιμος (Μάκης) Γάκης, ο Αριστείδης (Άρης) Βίτσιος και ο Ανδρέας
Γλαβάς και από την Βόρεια Αττική: ο αείμνηστος Αθανάσιος Μανούρης, η Ευφροσύνη (Φρόσω) Σακελλαρίου και η Βασιλική (Βάνα) Ζώτου. Ξεχωριστή τιμητική πλακέτα επιδόθηκε στην κα Κατερίνα Ονουφριάδου για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά της στη Νέα Δημοκρατία.

Οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις, μετά από πρόταση του κάθε Προέδρου, τίμησαν τον πρώην Νομάρχη Λεωνίδα Κουρή, πρώην Αντινομάρχες, Δημάρχους και Προέδρους ΔΗΜ.Τ.Ο, όπως και παλαιά κομματικά στελέχη των δήμων τους.

Λόγω της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που εξελισσόταν την ίδια ώρα, τους Βουλευτές Ανατολικής Αττικής, Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, εκπροσώπησε ο κος Άκης Λιβάνιος, Μάκη Βορίδη, Υπουργό Επικρατείας, ο κος Σωκράτης Δαμκαλής, Στέλιο Πέτσα, πρ. αναπλ. υπουργό Εσωτερικών, ο κος Γιάννης Παγώνας και Γιώργο Βλάχο, πρ. υφ. Ανάπτυξης, η κα Μάρω Σταύρου. Χαιρετισμό απέστειλε η Γραμματέας
Πολιτικής Επιτροπής Μαρία Συρεγγέλα ο οποίος και αναγνώσθηκε.

Ευχαριστούμε για την προσφορά τους Πρόεδρους Ρένα Καρβνεντούζη της ΔΗΜ.Τ.Ο Κορωπίου, Δέσποινα Γκικάκη της ΔΗΜ.Τ.Ο Ραφήνας-Πικερμίου, Ανδρέα Βλάχο της ΔΗΜ.Τ.Ο Σπατών-Αρτέμιδας και Σπύρο Καυκόπουλο της ΔΗΜ.Τ.Ο Ωρωπού, την Αντιδήμαρχο Κρωπίας και Τομεάρχη της Δ.Ε.Ε.Π Χριστίνα Ροϊνά, τον Πρόεδρο Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ «ΕΥΔΗΜΟΣ» και πρ. Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη, τον επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστο Δρίτσα και τον
μεγάλο μας χορηγό την ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ Megabolt με τον Πρόεδρό της Ευάγγελο Βώδινα και Ταμία της Δ.Ε.Ε.Π, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η γεννέθλια αυτή βραδιά για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Συνεχίζουμε ενωμένοι για μία Ελλάδα που θέλει να βαδίζει με σταθερό βηματισμό μπροστά, για μία Ανατολική Αττική που μπορεί να έχει το βλέμμα της ψηλά!

Eπισυνάπτεται λίστα των βραβ
ευθέντων ανά ΔΗΜ.Τ.Ο

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΑΧΑΡΝΩΝ-ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ
στον ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΚΩΦΟ
στον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ
στον ΠΕΤΡΟ ΜΑΛΕΥΡΗ
στον ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟ
στον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΛΙΑ ΛΑΓΟΥ
στον ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΡΙΕΜΑΔΗ
στον ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΤΙΔΗ
στην ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΡΕΝΑ ΚΑΡΒΕΝΤΟΥΖΗ
στον ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΡΑΡΑ
στην ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΔΕΛΛΟΣ
στον ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΠΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΕΦΤΑΚΗΣ
στον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΑΓΓΙΝΑ
στον ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΖΙΛΑΒΗ
στον αείμνηστο ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
στην ΑΘΗΝΑ ΕΥΓΕΝΙΔΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΞΥΔΑ
στον ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΟΣΗ
στον ΦΩΤΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑ
στον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΛΟΦΟΥΤΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΠΑΙΑΝΙΑΣ – ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
στον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
στον ΦΩΤΙΟ ΦΛΕΡΙΑΝΟ
στον ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΑΒΑΡΗ
στον ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΣΑΓΙΑΝΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΛΙΑΠΗ
στον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥΡΗ
στον ΧΡΗΣΤΟ ΧΟΥΛΙΑΡΑ
στον ΑΡΓΥΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ
στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΚΙΚΑΚΗ
στον ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΡΗ
στον ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
στον ΓΕΩΡΓΙΟ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟ
στην ΧΑΡΑ – ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ
στον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΡΑΠΤΗ
στον ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
στον αείμνηστο ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
στον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΠΙΚΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΛΑΧΟΣ
στον ΠΕΤΡΟ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
στον ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΥΝΤΑ
στον ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΦΡΑΓΚΟ
στον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΤΣΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΩΡΩΠΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΣ
στην ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΘΗ
στην ΝΕΡΑΤΖΟ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ
στην ΑΣΗΜΙΝΑ ΙΩΑΚΕΙΜ
στην ΝΑΥΣΙΚΑ ΛΩΣΤΑΡΑΚΟΥ
στον ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΑΚΩΝΑ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ