Αυτοψία ΕΥΠΟΛΙΣ: Έντονη οσμή λυμάτων αλλά και κίνδυνος κατάρρευσης στο κλειστό τμήμα του ρέματος Ροδόπολης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/3 σε συνεργασία με την Ομάδα “ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ” και μετά από πρωτοβουλία του πολιτικού μηχανικού και υδρολόγου Δημήητρη Ζαρρή. Δείτε αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟ ΟΙΚΙΣΜΟ – ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΕΥΠΟΛΙΣ

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στελέχη της Δημοτικής Παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, σε συνεργασία με τον Ομάδα ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ, διενήργησαν αυτοψία στο κλειστό τμήμα του ρέματος Ροδόπολης που διέρχεται, υπόγεια, κάτω από τον ομώνυμο οικισμό.
Τα βασικά στοιχεία της αυτοψίας είναι δύο:
(α) η, κατά τόπους, έντονη οσμή λυμάτων χωρίς να εντοπίζεται όμως η εισροή τους στο κλειστό τμήμα, και
(β) η αποκόλληση του σκυροδέματος και η αποκάλυψη του οπλισμού και η διάβρωσή του σε σημαντικό μήκος της πλάκας της οροφής του τμήματος.
Ιδιαίτερα το δεύτερο εύρημα είναι σημαντικό για τη στατική του επάρκεια. Η μείωση της αντοχής της οροφής μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευσή του. Θα πρέπει να αξιολογηθεί πλήρως σε κάθε δυνατό τεχνικό επίπεδο η αντοχή του κλειστού τμήματος.

Θυμίζουμε το αντίστοιχο γεγονός στην Καλλιθέα, όπου κατέρρευσε κλειστό τμήμα του συστήματος του Ιλισού μπροστά στο παρκινγκ του σταθμού του Μετρό της Καλλιθέας. Πρέπει να αποφύγουμε την επανάληψη του ίδιου στη Ροδόπολη. Στην Καλλιθέα δεν είχαμε θύματα, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε άλλη περίπτωση.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται άμεσα η στατική ενίσχυση της πλάκας οροφής και η διακοπή κάθε παράνομης παροχής λυμάτων καθώς η παραγωγή υδρόθειου προκαλεί διαβρωτικές συνθήκες στο σκυρόδεμα.

Η απερχόμενη αλλά και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δεν κατανοούν ότι τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου δεν βρίσκονται ούτε στις άσκοπες αντεγκλήσεις, ούτε στις προσωπικές επιδιώξεις. Τα πραγματικά προβλήματα ακουμπάνε τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

Η Δημοτική Παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου Διονύσου και προτείνει λύσεις με γνώση, ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ “ΕΥΠΟΛΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ