Αναπτυξιακά έργα, πυροπροστασία και υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ, συζήτησε ο Γ.Καλαφατέλης με τους Υπουργούς Σ.Πέτσα και Κ.Σκρέκα

Ακολουθεί σχετική ανάρτηση του Δήμου Διονύσου:

Ο Δήμος Διονύσου συμμετέχει ενεργά σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων, με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών μέσα από νέα έργα και προγράμματα.

Στη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, την Πέμπτη 16/12, ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του Δήμου καθώς και τα νέα χρηματοδοτούμενα έργα στο πλαίσιο του «Αντώνης Τρίτσης».

Την ίδια ημέρα είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας – Kostas Skrekas , παρουσία του Προέδρου του ΣΠΑΥ & Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και του Δήμαρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση, κατά την οποία ανακοινώθηκε η εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για την αποτελεσματικότερη θωράκιση των ορεινών όγκων με τη δύναμη της τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ευφυές και ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο θα δοκιμαστεί αρχικά σε πιλοτική εφαρμογή και θα μπορεί σε 24ωρη βάση να παρακολουθεί και να ανιχνεύει την ύπαρξη συμβάντων πυρκαγιάς σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί σε πρώτη φάση στην Άνοιξη ενώ στο μέλλον σχεδιάζεται η επέκτασή του και σε άλλα σημεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου συζήτησε με τον Υπουργό κ.Σκρέκα και το μείζον ζήτημα της υπογειοποίησης των καλωδίων στο Δήμο Διονύσου, για το οποίο θα υπάρξει νέα συνάντηση μετά τις γιορτές όπου θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ