Απίστευτες καταγγελίες σε βάρος Αντιδημάρχου του Δήμου Διονύσου, για απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος υπαλλήλων και αιρετών!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΣΥ.ΔΗ.Κ.Υ)

Απαράδεκτη συμπεριφορά, που αν μην τι άλλο δεν αρμόζει σε αιρετό, καταλογίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Διονύσου (ΣΥ.ΔΗ.Κ.Υ) στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Δημοτικής Αστυνομίας & Ύδρευσης Ιωάννη Τραϊφόρο.
Μας κοινοποιήθηκε η σχετική επιστολή / καταγγελία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργο Πάζιο και τη δημοσιεύουμε, με την επισήμανση ότι εφόσον αληθεύουν τα αναφερόμενα περιστατικά απρεπούς συμπεριφοράς (που δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο) σε βάρος εργαζομένων αλλά και αιρετών, ο Αντιδήμαρχος δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει στη θέση του.
Σε κάθε περίπτωση, το λόγο τώρα έχει η Δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, η οποία μετά και από την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει την καταγγελία με τη δέουσα σοβαρότητα και ευθύνη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.ΔΗ.Κ.Υ)
ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Αγιος Στέφανος  23/2/2024
Αρ. Πρωτ. 5074

Προς:
1) Δήμαρχο Διονύσου κα Μαϊχόσογλου Αικ.
2) Γενικό Γραμματέα Δήμου κ. Βαφειάδη Κων/νο
Κοιν. :
1) Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Δήμου Διονύσου κ. Αμπαρτζίδη Ιωακείμ
2) Μέλη Δημ. Συμβουλίου

ΘΕΜΑ : ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ

Σε συνέχεια των συναντήσεων με τη Δήμαρχο την Τετάρτη 31/1/2024 και την Παρασκευή 9/2/2024 και προς ενημέρωσή της σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκ μέρους του Αντιδημάρχου κ. Τραϊφόρου Ιωάννη, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανερχόμαστε στο ζήτημα, δεδομένου ότι έκτοτε ο Αντιδήμαρχος εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα τόσο σε Υπαλλήλους ατομικά όσο και στις
Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα σας παραθέτουμε κάτωθι κάποια από τα συμβάντα αυτά:

1) ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ

Κατά την άφιξή του στο Αμαξοστάσιο, από την πρώτη μέρα, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των Υπαλλήλων, η συμπεριφορά του ήταν εριστική, επιθετική και ο ίδιος διακατέχετο από έπαρση. Χωρίς να γνωρίζει καν τους Υπαλλήλους και τον τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιών παρενέβαινε έχοντας άποψη για τα πάντα και δεδομένης της άγνοιάς του για τα διάφορα θέματα, εκνευριζόταν και ξέσπαγε με έντονο και επιτακτικό ύφος στους Υπαλλήλους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εξαγριώθηκε και επιτέθηκε λεκτικά σε υπάλληλο (κ. Φιλιππαίο) ο οποίος βρισκόταν στο χώρο των γραφείων για να πάρει κάποια εργαλεία που φυλάσσονταν εκεί και να επιδιορθώσει μικροζημιά σε όχημα, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει το δικαίωμα ως Εργάτης Καθαριότητας να μπαίνει στα γραφεία.

Λίγες μέρες αργότερα, αποκαλούσε μαινόμενος τους Υπαλλήλους “ψεύτες” (τον κ. Ρούσσο, τον κ.Φιλιππαίο και τον κ. Πάζιο) επειδή θεώρησε ότι οι δύο αρπάγες που διαθέτει ο Δήμος μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία. Του εξήγησαν εκ νέου ότι η μία αρπάγη θα πήγαινε στο συνεργείο μετά από προκαθορισμένο ραντεβού για επισκευή και ότι στην άλλη έπρεπε πρώτα να αντικατασταθεί  η πλακέτα, την οποία περίμεναν από την εταιρεία FASI. Εκείνος παρέκαμψε τις εξηγήσεις και εξαγριωμένος συνέχισε να τους αποκαλεί “ψεύτες” με ύφος προσβλητικό και απαξιωτικό. Στη σκηνή ήταν παρόντες πλήθος άλλων υπαλλήλων κι όποιος τολμούσε να μιλήσει του απαντούσε με εξαιρετικά άσχημο και επιθετικό τρόπο.

Κατ’ εξακολούθηση, υπερβαίνοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων του, εμπλέκετο αγενώς και με άσχημο τρόπο, κάνοντας παρατηρήσεις και υποδείξεις για ζητήματα που άπτοντο αρμοδιότητας άλλης άλλης Αντιδημαρχίας.

2) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο Αντιδήμαρχος ενεπλάκη σε επαναλαμβανόμενα περιστατικά παρουσία των Δημοτικών Αστυνομικών και πολιτών κατά την πεζή περιπολία, όπου με επιθετικό κι απότομο τρόπο απευθυνόταν στους πολίτες χρησιμοποιώντας τον τίτλο του Αντιδημάρχου προκειμένου να επιβληθεί, εκμεταλλευόμενος την παρουσία των ένστολων και συχνά αγνοώντας τα όρια των  νόμιμων αρμοδιοτήτων του και αυτά της Υπηρεσίας. Σε κάποια μάλιστα από αυτά τα περιστατικά χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την ενημέρωσή μας.

Υπογραμμίζουμε επίσης ότι στις 12 -2-2024 και σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 3814/12-2-24 Αναφορά  της Προϊσταμένης Τμήματος Αστυνόμευσης με θέμα “Απρεπής συμπεριφορά Αντιδημάρχου”, ο κ. Τραϊφόρος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της με απειλές και την εκφόβιζε ότι θα της κάνει αναφορά περί άρνησης εκτέλεσης Υπηρεσίας  (κατά παράβαση Ν. 5003/2022 άρθρο 4 περί Άσκησης Αρμοδιοτήτων) αν δεν τον υπακούσει, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να παρεμποδίζεται  και να αναστέλλεται η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία μίας ακόμα Υπηρεσίας του Δήμου.

Αυτή η στάση του Αντιδημάρχου έχει προκαλέσει αγανάκτηση, σύγχυση και αναίτια καταπίεση στους Υπαλλήλους οι οποίοι φορτίζονται έντονα από την εμμονική συμπεριφορά του που παρακωλύει την ορθή και σύμφωνα με τα νόμιμα εκτέλεση του έργου τους.

3)ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επιπροσθέτως, αναφορικά με την 4η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στις 20-2-2024,  καταγγέλλουμε τον κ. Τραϊφόρο ο οποίος ενώπιον όλων, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του κι επικαλούμενος ανακριβή στοιχεία, κατονόμαζε Υπάλληλο του Υπάλληλο του Δήμου παραβιάζοντας κατάφωρα το Ν. 4624/2019 ΦΕΚ 137Α/29/8/2019 περί Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και μάλιστα ερήμην του Υπαλλήλου.

4) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΟΙΞΗΣ

Επίσης σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 4793/22-2-2024  αναφορά του Προέδρου και του Γραμματέα της Δ.Κ. Άνοιξης, ο εν λόγω Αντιδήμαρχος τσακώθηκε με τους Υπαλλήλους της Κοινότητας και όντας σε έξαλλη κατάσταση εξαπέλυε απειλές ότι θα κλείσει την Κοινότητα της Άνοιξης. Στη συνέχεια, αποχωρώντας από το Δημοτικό Κατάστημα κι ενώ βρισκόταν μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο, επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δ.Κ. Άνοιξης με απρεπείς χαρακτηρισμούς προσβάλλοντας την προσωπικότητα και την ιδιότητά του (αποκαλώντας τον κλέφτη, αλκοολικό, ζαράκια και λέγοντας ότι τελείωσε το φαγοπότι του). Η εν λόγω επίθεση του Αντιδημάρχου ήταν τόσο έντονη που αναγκάστηκαν οι δάσκαλοι να διακόψουν το μάθημα και να ζητήσουν την απομάκρυνσή του από τον χώρο.

5) ΠΟΛΙΤΕΣ –– ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι είμαστε κατ΄ εξακολούθηση δέκτες παραπόνων από πληθώρα πολιτών οι οποίοι αγανακτισμένοι καταγγέλλουν την απρεπέστατη συμπεριφορά του και την κατάχρηση εξουσίας που κάνει επικαλούμενος τον τίτλο του, παράπτωμα το οποίο επιφέρει κυρώσεις  σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 άρθρο 233 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4555/2018 άρθρο 125.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Διονύσου καταδικάζει την στάση και συμπεριφορά του Αντιδημάρχου κ. Τραϊφόρου και θα προβεί προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει τους Υπαλλήλους και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών σύμφωνα με τον ισχύοντα ΟΕΥ του Δήμου Διονύσου ΦΕΚ 1546 Β/ 27Β/ 27–66–2011.2011.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ! Κατά συνέπεια, καθιστούμε υπεύθυνη τη Διοίκηση για οποιοδήποτε συμβάν ανακύψει λόγω της απρόβλεπτης, επικίνδυνης και εμμονικής  συμπεριφοράς του εν λόγω Αντιδημάρχου απέναντι σε Υπαλλήλους και Δημότες προκειμένου για την πρόληψη και αποφυγή δυσάρεστων συμβάντων, δεδομένου ότι έχουμε ήδη στο Δήμο κμας ένα τραγικό συμβάν απώλειας συναδέλφου κατά το παρελθόν (Αγγελίδης Παναγιώτης).μας ένα τραγικό συμβάν απώλειας συναδέλφου κατά το παρελθόν (Αγγελίδης Παναγιώτης).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΖΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                             ΚΟΡΡΕ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ