Αποκλειστικό: Κινδύνεψε η ζωή διερχόμενων οδηγών, από επικίνδυνα «παιχνίδια» με σχοινί στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Άγιο Στέφανο

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σύμφωνα με σε επώνυμη καταγγελία στο edionysos.gr, τη νύχτα της Παρασκευής 2/2/2024 γύρω στη 1 τα ξημερώματα, άγνωστοι τοποθέτησαν σχοινί στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Άγιο Στέφανο, από τη μία άκρη του δρόμου στην άλλη, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων και δικύκλων, με κίνδυνο την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, ακόμη και θανατηφόρων.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ, στον κυκλικό κόμβο, ενώ το σχοινί ήταν δεμένο από στύλους των στάσεων των λεωφορείων, στο ύψος που βρίσκεται το κατάστημα ψιλικών «Το Πέρασμα».

Όπως μας μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ενώ ο ίδιος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, είδε ξαφνικά μπροστά του το σχοινί και φρέναρε απότομα, χωρίς ευτυχώς να συγκρουστεί. Στο συγκεκριμένο σημείο στεκόταν τη συγκεκριμένη στιγμή ένα νεαρό άτομο με κουκούλα, το οποίο ενδεχομένως βρισκόταν εκεί για να καταγράψει τις αντιδράσεις των οδηγών από το… αστείο.

Ο συγκεκριμένος οδηγός πρόλαβε και απέφυγε τις υλικές (τουλάχιστον) ζημιές, τι θα γινόταν όμως αν έπεφτε πάνω στο σχοινί ένας δικυκλιστής;

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η ανοησία, ειδικά όταν διακινδυνεύονται ανθρώπινες ζωές, καταντά εγκληματική.

Προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα, από αντίστοιχο κρούσμα που μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον, θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Διονύσου, το οποίο απέχει ένα περίπου χιλιόμετρο από το σημείο του συμβάντος.

Να υπογραμμίσουμε ακόμη ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό κρούσμα παραβατικότητας που έχει συμβεί στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να αστυνομευθεί καλύτερα.

Τέλος, αναφέρουμε ότι αντίστοιχο κλείσιμο δρόμου με σχοινί είχε συμβεί παλιότερα και στο κέντρο των Τρικάλων, το οποίο είχε δημοσιοποιήσει η ιστοσελίδα trikalanews.gr.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ