Αρσάκειο- Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης: Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το Σάββατο 25 Μαΐου

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης σε συνεργασία με τον Οργανισμό STEM education, στο πλαίσιο τού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, φιλοξενεί το 2ο Φεστιβάλ STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Προσχολική Εκπαίδευση, με θέμα: «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού». (Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε τον σύνδεσμο).

Τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου παρουσιάζουν –με κατασκευές– τις ιδέες τους, για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον τής Μεσογείου θαλάσσης.

Σκέφτονται –για πρώτη φορά– με αλγοριθμικό τρόπο και δημιουργούν τον πρώτο τους αλγόριθμο.

Χωρίζονται σε ομάδες των 6 έως 10 παιδιών, κατασκευάζουν επιδαπέδιες πίστες – χρησιμοποιώντας υλικά τής αρεσκείας τους, δημιουργούν μικρές μακέτες και τις τοποθετούν επάνω στις πίστες.

Έτσι, απεικονίζουν –σε τρισδιάστατη μορφή– ό,τι θεωρούν πως είναι απειλητικό και επικίνδυνο (από τις ανθρώπινες ενέργειες) για τη Μεσόγειο θάλασσα και ό,τι θεωρούν πως είναι σημαντικό και απαραίτητο, για τη σωτηρία της.

Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι να βοηθηθούν τα παιδιά να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να αναπαραστήσουν τις ιδέες και τις γνώσεις τους μέσα από την επίλυση ενός προβλήματος (problem solving), να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες τής δημιουργίας αλγόριθμου (έλεγχος, εκτέλεση, εκσφαλμάτωση) και να μάθουν «κάνοντας» (learning by doing), αναπτύσσοντας
–παράλληλα– τις καλλιτεχνικές και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. (Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε τον σύνδεσμο).

Οι δημιουργικές κατασκευές των παιδιών παρουσιάζονται το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, από τις 8:30 έως τις 15:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε:

• STEM education – Head office
Στρατηγού Μαρούλη 7, 153 42 Αγία Παρασκευή,
Τηλ.: 210 6010162, Email: info@stem.edu.gr

Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης
Λεωφ. Μαραθώνος 1, 145 65 Άνοιξη,
Τηλ. κέντρο: 210 6218250 (εσωτ. 380), Email: nhp1-e@arsakeio.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ