ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: Τι προτείνουν για τη βελτίωση της κατάστασης οι 5 υποψήφιοι Δήμαρχοι

Δείτε τις απαντήσεις τους στο σχετικό ερώτημα που τους είχε απευθύνει το edionysos.gr, στο πλαίσιο του εφ’όλης της ύλης Debate που διεξήγαγε μέσα στον Απρίλιο.

Tο αγαθό της ασφάλειας ιεραρχείται πολύ ψηλά αποτελώντας ύψιστη προτεραιότητα για τους πολίτες. Πως αξιολογείτε τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο Διονύσου και ποιες λύσεις έχετε να προτείνετε ως αυριανή δημοτική αρχή ; (στο μέτρο πάντα που αναλογεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι η Αστυνομία έχει τη βασική ευθύνη για την ασφάλεια).

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ: Επικεφαλής «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες»

Η αρμοδιότητα της ασφάλειας δεν ανήκει θεσμικά στους ΟΤΑ. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της θητείας μου υλοποιήσαμε τη φύλαξη των δημοτικών κτιρίων του Δήμου κατά τις νυκτερινές ώρες, με έναν στόλο 10 αυτοκίνητων περιπολίας.

Η διαρκής περιπολία αυτών των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου, από τις 22.00 έως τις 6.00 το πρωί, ενίσχυσε, επίσης, σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Γι’ αυτό και η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία μας θα έχει συνέχεια.

Εδώ, προσθέτω και την αναβάθμιση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού με την αντικατάσταση 10.000 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας led, γιατί όσο περισσότερο φωτισμένη είναι η πόλη τόσο περισσότερο είναι και ασφαλής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: Επικεφαλής «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο»

Δυστυχώς, είναι πολλά τα κρούσματα παραβατικότητας που σημειώνονται στο Δήμο και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει το έργο της Αστυνομίας. Βανδαλισμοί σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, φθορές και κλοπές. Διαρρήξεις και ληστείες σε κατοικίες. Οι δημότες αισθάνονται ανασφάλεια. Στις προτάσεις μας περιλαμβάνονται ο Παρατηρητής της Γειτονιάς, ένας θεσμός που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, καθώς και η αξιοποίηση της τεχνολογίας με αξιόπιστες και φθηνές λύσεις. Σας θυμίζω ότι είχαμε καταγγείλει την πρόχειρη, αναποτελεσματική και καθαρά ψηφοθηρική επιλογή της απερχόμενης δημοτικής αρχής με τις περιπολίες οχημάτων. Το μόνο που πέτυχε ήταν οικονομική βλάβη για τον Δήμο.

ΝΙΚΟΣ ΚΛΗΜΗΣ: Επικεφαλής «Μαζί για τον Διόνυσο»

Η έννοια της ασφάλειας δεν είναι αποκλειστικά θέμα «αστυνόμευσης». Ο πολίτης αισθάνεται πρωτίστως ασφάλεια όταν ζει και κινείται σε ένα φιλικό περιβάλλον, με υποδομές, καλά φωτισμένο, με ζωντανές γειτονιές, με κυκλοφορία. Η παρουσία του δήμου πρέπει να είναι εμφανής είτε μέσω της δημοτικής αστυνομίας, που βέβαια δεν έχει σχετικές αρμοδιότητες αστυνόμευσης, είτε μέσω συγκεκριμένων ενεργειών που θα αποφασίσουν οι Δημοτικές ενότητες. Παράλληλα, είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η καλή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές και προσπάθειες-παρεμβάσεις του δήμου για ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των αστυνομικών αρχών και της υλικοτεχνικής τους υποδομής.

ΤΕΥΚΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ: Επικεφαλής «Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου»

Ασφάλεια υπάρχει όταν υπάρχει δουλειά, μεροκάματα και όχι ανεργία, φτώχια και ανέχεια. Ο δήμος πρέπει να μπει μπροστά να μειώσει την ανεργία, πρέπει να προσλάβει εργαζόμενους του δήμου με κοινωνικά κριτήρια και να στελεχώσει τις υπηρεσίες του, πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για το χτύπημα της φτώχειας και της ανέχειας των λαϊκών στρωμάτων. Να μπει μπροστά να παλέψει για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις ανάγκες. Το δικαίωμα στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, στην κοινωνική ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη. Να συμβάλει για την προστασία της μητρότητας, την εφαρμογή μέτρων προστασία της υγείας των εργαζόμενων γυναικών, να παλέψει.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ: Επικεφαλής «Η πόλη μας, το σπίτι μας»

Για την προάσπιση του βασικότατου αγαθού της ασφάλειας που απειλείται στις μέρες μας προτείνουμε λύσεις, που ήδη εφαρμόζονται σε πρότυπους ευρωπαικούς δήμους και εντάσσουμε ενεργά την αστυνομία και τους πολίτες σε αυτές.

Έτσι προτείνουμε:

• Συντονισμένος εθελοντισμός και ενεργοποίηση πολιτών σε επίπεδο «γειτονιάς» και συνεργασία με την αστυνομία.
• Η συγκρότηση και τη λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης παραβατικότητας με τη συμμετοχή της Aστυνομίας.
• Το φωτισμό όλων των σκοτεινών σημείων της πόλης και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας
Αναβάθμιση ρόλου δημοτικής αστυνομίας

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το Debate

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ