Χρήστος Τσεβάς: «Ήρθα για να μείνω, θέλω να εμπνεύσω τους νέους» !

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Πέτρο Πετρόπουλο

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο edionysos.gr o επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η πόλη μας, το σπίτι μας» και υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Χρήστος Τσεβάς.

Κε Τσεβά, πως προέκυψε η δική σας υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του Δήμου Διονύσου, με το συνδυασμό «Η πόλη μας, το σπίτι μας» ;

Είναι εύλογο το ερώτημά σας, η απάντηση όμως είναι απλή. Η υποψηφιότητά μου προέκυψε ως μία προσωπική ανάγκη να κάνω κάτι ουσιαστικό για τον τόπο μου. Συνήθως είναι εύκολο για τον καθένα από μας να κάνει κριτική για ό,τι συμβαίνει γύρω του, αυτό όμως που είναι πραγματικά δύσκολο είναι η πράξη. Είπα λοιπόν να περάσω από τα λόγια στις πράξεις και να συμμετέχω ενεργά στις Δημοτικές Εκλογές, με όραμα ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο μας. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι σε αυτό το ωραίο ταξίδι δεν είμαι μόνος μου. Περιστοιχίζομαι από μια πολύ δεμένη ομάδα νέων ανθρώπων. Νέων όχι μόνο ηλικιακά αλλά και σε σχέση με την εμπλοκή τους στα διάφορα κέντρα εξουσίας…

Με προλάβατε, γιατί θα σας έλεγα ότι το να είναι κανείς νέος είναι προσόν αλλά από μόνο του δεν αρκεί…

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Ασφαλώς και δεν αρκεί και δεν είναι ηλικιακό το ζήτημα, ούτε απλά κάποιος να θέλει να προσφέρει, πρέπει και να μπορεί…

Εσείς μπορείτε ;

Οπωσδήποτε αναγνωρίζω τη μεγάλη ευθύνη που μου αναλογεί, αλλιώς δεν θα δήλωνα «παρών» στην εκλογική μάχη. Πρέπει όμως να διευκρινίσω ότι ο συνδυασμός «Η πόλη μας, το σπίτι μας», που απαρτίζεται από μια δυνατή ομάδα, συνεχώς εμπλουτίζεται. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε μαζί με τους συνεργάτες μου, είναι να συγκροτήσουμε μία ομάδα κρούσης από ικανά και άφθαρτα άτομα με διάθεση προσφοράς. Απόφασή μου όμως είναι, παράλληλα, να μη θυσιάσω την ποιότητα μπροστά στην ποσότητα.

«Είμαι αυτοδημιούργητος»

Πείτε μου δυο λόγια για εσάς. Ποια είναι η ηλικία σας και με τι ασχολείστε ;

Είμαι 35 χρόνων, παντρεμένος με την Αναστασία και έχω δύο παιδάκια, τη Βασιλική 5.5 ετών και τον Αναστάση 2,5. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούμαι με επιτυχία στο χώρο της ιατρικής τεχνολογίας και έχω μία εταιρία με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο παρελθόν υπήρξα αθλητής και συγκεκριμένα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έχοντας παίξει κατά καιρούς στην ΑΕΚ και σε άλλες ομάδες, καθώς και στην Εθνική Ελλάδος Ελπίδων. Θα ήθελα όμως να τονίσω πως οτιδήποτε έχω σήμερα το έχω φτιάξει μόνος μου. Είμαι αυτοδημιούργητος και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’αυτό.

Δηλαδή η ζωή σας είναι τακτοποιημένη…

Ναι, ισχύει. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έχω περάσει δυσκολίες στη ζωή μου. Τίποτα δε μου χαρίστηκε και είμαι περήφανος που τα έχω καταφέρει κατά βάση μόνος μου.

Γνωρίζετε τα προβλήματα της περιοχής, της οποίας θέλετε να εκλεγείτε Δήμαρχος ;

Τα γνωρίζω πάρα πολύ καλά, θα έλεγα ότι τα βιώνω. Η οικογένειά μου μάλιστα είναι μία από τις παλαιότερες οικογένειες του Δήμου Διονύσου.

Κυκλοφορείτε όμως καθημερινά στους δρόμους και τις γειτονιές του Δήμου ;

Συνεχώς είμαι σε κίνηση. Με ένα μικρό Smart, έχω οργώσει κάθε σπιθαμή του Δήμου. Όχι μόνο τώρα που κατεβαίνω για Δήμαρχος αλλά από πάντα. Μπορώ λοιπόν να πω με βεβαιότητα ότι από τη μία μεριά είμαστε τυχεροί που ζούμε σ’αυτή την πανέμορφη περιοχή και από την άλλη άτυχοι. Διανύουμε ήδη το 2019 και εξακολουθούμε ακόμη να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που άλλοι Δήμοι έχουν λύσει πολλά χρόνια πριν, όπως η καθαριότητα ή η αποχέτευση…

Δηλαδή οι προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και η σημερινή, ήταν κατώτερες των περιστάσεων ;

Εγώ δεν θα ήθελα, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, να κατηγορήσω ή να ρίξω ευθύνες γενικώς και αορίστως. Η κάθε μία δημοτική αρχή έκανε αυτό που μπορούσε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εμείς λέμε το αυτονόητο: ότι το έργο που παράχθηκε δεν είναι αρκετό. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί πάνω σ’αυτό.

Δηλαδή ποια είναι η συνολική εικόνα που εισπράττετε για το Δήμο ;

Ως ένας άνθρωπος που με ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου μου προβληματίζομαι έντονα για το πώς θα αλλάξει όλο αυτό που σας περιέγραψα.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός»

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ;

Είμαι πάνω απ’όλα ένας ενεργός πολίτης, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Μέχρι σήμερα και χωρίς να έχω κάποιο δημόσιο αξίωμα έχω βοηθήσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου πάντα, την περιοχή μου αλλά και ανθρώπους χωρίς να φαίνομαι πουθενά. Δε με ενδιαφέρει η προβολή.

Εφόσον εκλεγείτε που θα δώσετε έμφαση ;

Στην καθημερινότητα, στα αυτονόητα δηλαδή.

Να δοθεί ευκαιρία στις «νέες ιδέες»

Πιστεύετε ότι η νεαρή σας ηλικία είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα τελικά ;

θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να υποτιμούν την αντίληψη των νέων ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Εγώ πάντως ζητώ από τους πολίτες να δώσουν μια ευκαιρία στις «νέες ιδέες», τις οποίες εκφράζουν τόσο άνθρωποι της γενιάς μου όσο και μεγαλύτεροι σε ηλικία. Γι αυτό στο συνδυασμό μας χωρούν άνθρωποι κάθε ηλικίας που έχουν μια φρέσκια ματιά για τα πράγματα. Θέλω όμως πολύ να εμπνεύσω τους νέους.

Να γίνει ο Δήμος Διονύσου μια περιοχή φιλική προς τα παιδιά

Πείτε μας ένα μεγάλο έργο που θα βάζατε ως προτεραιότητα για να το υλοποιήσετε ;

Επειδή ταξιδεύω πολύ συχνά στο εξωτερικό λόγω της δουλειάς μου και βλέπω διάφορες εικόνες που θαυμάζω, θα ήθελα να γίνει ο Δήμος Διονύσου μία περιοχή “kids friendly”, δηλαδή μία περιοχή φιλική προς τα παιδιά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσα από ένα μεγάλο oοργανωμένο δημοτικό πάρκο είτε στο πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου είτε στη Δ.Ε.Διονύσου κοντά στον παλιό σταθμό του τρένου. Εκεί θα μπορούσαν να παίζουν και να αθλούνται οι νέοι άνθρωποι, χωρίς όμως να αποκλείεται καμιά ηλικία. Είναι άλλωστε βέβαιο ότι όπου υπάρχουν παιδιά εκεί συνυπάρχουν αρμονικά και οι γονείς και οι παππούδες τους.

Και η σημερινή δημοτική θα ήθελε να αξιοποιήσει το Κτήμα Τατοΐου ή την περιοχή στη Δ.Ε.Διονύσου αλλά προφανώς υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια με εμπλοκή πολλών φορέων καθώς και ζητήματα Δασαρχείου…

Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι είναι εύκολο. Ας μας πει όμως η δημοτική αρχή ποιες ουσιαστικές προσπάθειες έχει κάνει για να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια. Νομίζω ότι για ένα τέτοιο έργο ο Δήμος θα έπρεπε να έχει κινητοποιήσει και τους πολίτες.

«Η ηγεσία δεν έχει να κάνει με την εξουσία»

Πιστεύετε ότι ως επικεφαλής του συνδυασμού μπορείτε να εμπνεύσετε τους συνεργάτες σας ;

Ασφαλώς. Δεν θα επιχειρούσα να εμπλακώ με την πολιτική αν δεν το πίστευα. Συμβαίνει όμως και το αντίστροφο, να εμπνέομαι κι εγώ από κάποιους συνεργάτες μου και το πάθος τους για να αλλάξουν τα πράγματα. Θα ήθελα εδώ να προσθέσω ότι η ηγεσία δεν έχει να κάνει με την εξουσία, την ανωτερότητα ή τον έλεγχο αλλά με τη δύναμη να εμπνέεις, να οδηγείς και τελικά να υπηρετείς τους γύρω σου.

Λένε κάποιοι ότι ο Τσεβάς είναι «outsider» σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές. Πως το ακούτε ;

Μπορώ να πω ότι μου αρέσει να με θεωρούν «outsider». Εγώ πάντως ήρθα για να κερδίσω, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζω τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν.

Ποιον θα στηρίξετε στο δεύτερο γύρο των εκλογών, εφόσον υπάρξει, αν δεν είστε ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς ;

Νομίσω ότι άλλοι θα χρειαστεί να μας στηρίξουν γιατί θα είμαστε στο δεύτερο γύρο… Ξεκαθαρίζω όμως από τώρα, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν μπαίνουμε σε κανένα παιχνίδι συναλλαγής.

Αν τελικά δεν τα καταφέρετε σ’αυτές τις εκλογές, υπάρχει η περίπτωση να απογοητευτείτε και να τα παρατήσετε ;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν τα παρατάω με τίποτα, ήρθα για να μείνω. Εδώ είναι η πόλη μου και το σπίτι μου, αυτό σηματοδοτεί και το όνομα του συνδυασμού μας. Η δημοτική παράταξη «Η πόλη μας, το σπίτι μας» έχει σκοπό να αφήσει το θετικό στίγμα της στα δημοτικά πράγματα του Δήμου μας. Από όποια θέση μας τοποθετήσει ο κόσμος, εμείς θα κάνουμε το χρέος μας. Να είστε σίγουροι, όμως, ότι θα είμαστε ανάμεσα στους νικητές.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ