Δημήτρης Γιαρένης: «Δεν έχω πολιτικούς αντιπάλους, μοναδικοί μου αντίπαλοι τα προβλήματα των πολιτών»

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Ανατολικής Αττικής και Προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ.

του Δημήτρη Γιαρένη *

Η τοπική αυτοδιοίκηση με γεμίζει ως άνθρωπο, από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τόπο μου, την Άνοιξη, που κατοικώ από το 1992, ως Δημοτικός Σύμβουλος Άνοιξης (2006-2010) και μετέπειτα ως Δημοτικός Σύμβουλος του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου (2010-2015), μου δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρω με τις ιδέες μου στα κοινά, μπόρεσα να σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μου στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σήμερα πολλοί με ρωτάνε γιατί ασχολούμαι με τα κοινά, γιατί κάνω το επόμενο βήμα στην Περιφέρεια. Η απάντηση που τους δίνω είναι μία: με τη συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση βρήκα τον εαυτό μου !

Από την πρώτη στιγμή είχα στο πλευρό μου τη σύζυγό μου Θέκλα Γουναρίδου και τα δύο υπέροχα παιδιά μου, τον Κυριάκο και τη Λένα. Η στήριξη της οικογένειάς μου έπαιξε σημαντικό ρόλο, χωρίς την υποστήριξή τους δεν θα ήμουν εδώ σήμερα, η τοπική κοινωνία θέλει μεγάλες θυσίες και οι δικοί μου άνθρωποι έχουν αποδεχτεί πως πρέπει να με μοιράζονται.

Πάντα με γέμιζε ο αθλητισμός, είναι η μεγάλη μου αγάπη, υπήρξα αθλητής από το 1987 έως το 1993, ενώ από το 1995 έως τον Ιούνιο του 2016 συμμετείχα ανελλιπώς στο Δ.Σ. του Α.Ο. Άνοιξης από τις θέσεις του Προέδρου ή Γενικού Γραμματέα. Από τον Ιούνιο του 2016 εκλέχθηκα πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (ΕΠΣΑΝΑ) και από τον Αύγουστο του 2017 είμαι Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, πολλοί με ταυτίζουν αποκλειστικά με τον αθλητικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής, παρά ταύτα θέλω να μοιραστώ μαζί σας πως με ενδιαφέρει οτιδήποτε που θα μπορέσει να αλλάξει την καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό ακούω, ρωτάω, μαθαίνω για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και συζητώ, σχεδιάζω μαζί με τους πολίτες, για την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.

Ξέρετε κάτι; Όπως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ως ύψιστο αγαθό το ευ ζην, δηλαδή την καλή ζωή, έτσι και εγώ πιστεύω πως αυτό που μας λείπει σήμερα είναι η ποιότητα ζωής σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Αυτό θέλω να αλλάξω και θα το πετύχουμε με σκληρή δουλειά!

Είμαι άνθρωπος δραστήριος, δημιουργικός με αρκετές οργανωτικές ικανότητες, μα πάνω απ’ όλα, ένας από εσάς! Δίνω, λοιπόν, βάση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και δεν κοιτάω τι έκαναν ή δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Θεωρώ πως η καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες μού έδωσε τη δύναμη για να μπορέσω να οραματιστώ αλλά και να υλοποιήσω την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής, τη νέα αρχή! Αυτό μ’ ενδιαφέρει και αυτό δεσμεύομαι να κάνω.

Όλα τα παραπάνω πηγάζουν από τις γνώσεις που έλαβα, τόσο από τη φοίτησή μου στη Λεόντειο Σχολή, όσο και από το πτυχίο μου από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ωστόσο, επαγγελματικά διατηρώ από το 1994 ασφαλιστικό γραφείο και είμαι μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος.

Η συναίνεση, η συνεργασία με απώτερο σκοπό το κοινό καλό όλων μας είναι η πυξίδα μου.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ξεκαθαρίζω πως δεν έχω πολιτικούς αντιπάλους, οι αντίπαλοί μου είναι οι ελλιπείς αθλητικές υποδομές, η ανεργία, η ελλιπής πολιτική προστασία, οι απαρχαιωμένες κοινωνικές δομές, οι ανύπαρκτες διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, το κακό οδικό δίκτυο. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μου και αυτές τις ελλείψεις θέλω να νικήσω.

Γνωρίζω πολύ καλά πως θαύματα δεν γίνονται, δεν έχω το μαγικό ραβδί που θα αλλάξω την Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Αττικής σε μια στιγμή. Όμως, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις όπως ξέρω καλά να κάνω τόσα χρόνια τόσο στον οικογενειακό μου βίο όσο και στον εργασιακό μου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υλοποιήσω τα σχέδια που έχουμε οραματιστεί με τον αυριανό Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Θέλω, λοιπόν, να ενωθούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Περιφέρεια Αττικής, για μια Νέα Αρχή δική σας και δική μας!

Για μια καλύτερη καθημερινότητα όλων μας !

Σ’ αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας !

* Ο Δ.Γιαρένης είναι μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής «Νέα Αρχή για την Αττική» με τον Γιώργο Πατούλη

Πηγή: iapopsi.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ