Διονύσης Ζαμάνης : «Αυτό είναι το έργο μου και έτσι σχεδιάζω να συνεχίσω…»

Αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας των «Ανοιχτών Οριζόντων».

Ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης και για την επόμενη τετραετία στον Δήμαρχο Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη έδωσαν οι εκατοντάδες δημότες που προσήλθαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου το Σάββατο 13 Απριλίου. Η εντυπωσιακή προσέλευση των πολιτών έδωσε το έναυσμα για τη δυναμική πορεία προς την εκλογική νίκη του Συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Από νωρίς το απόγευμα πολίτες από κάθε δημοτική ενότητα κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο, επί της οδού Χελμού 25 στον Άγιο Στέφανο. Μετά την τέλεση του αγιασμού από τον π. Χρυσοβαλάντη, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Διονύσου. Ο κ. Ζαμάνης στην ομιλία του, επικεντρώθηκε στο έργο πνοής που επιτελείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών ώστε αυτό να ολοκληρωθεί και ο Δήμος να καταστεί μία σύγχρονη πόλη – πρότυπο, «ένας τόπος όπου το να ζεις και να δουλεύεις είναι προνόμιο».

Ο κος Ζαμάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία κατά την οποία η διοίκηση του Δήμου κλήθηκε να αντιμετωπίσει συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών. Αποτιμώντας τα σημαντικότερα σημεία του έργου της τετραετίας που πέρασε, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα εξής:

Μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη που σε πολλές περιπτώσεις έφταναν το 30% και το 50%, όπως το κόστος της υδροπαροχής.

Τέθηκαν ήδη σε λειτουργία δύο νέα σχολεία στη Δροσιά ενώ τον Σεπτέμβριο ξεκινά τη λειτουργία του ένα τρίτο στον Αγ. Στέφανο.

Δημοπρατούνται, τους επόμενους μήνες, το Δημοτικό σχολείο του Κρυονερίου και το Λύκειο του Διονύσου.

Τέθηκαν σε λειτουργία τρείς νέοι παιδικοί σταθμοί σε Κρυονέρι, Ροδόπολη και Διόνυσο, ώστε να καλύπτονται πλέον σχεδόν όλες οι αιτήσεις των κατοίκων.

Δύο (2) από τα 4 κλειστά δημοτικά γήπεδα του Δήμου ανακατασκευάστηκαν και απέκτησαν ξύλινο παρκέ.
Πέντε (5) από τα 6 ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου αλλάζουν χλοοτάπητες.

Δώδεκα (12) νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές έχουν παραδοθεί και ακολουθούν σύντομα άλλες 5. Συνολικά 17 παιδικές χαρές θα φιλοξενούν τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

Δύο (2) νέα ΚΑΠΗ λειτούργησαν, του Διονύσου και της Σταμάτας που είχε διακόψει την λειτουργία του.

Ο οίκος ευγηρίας του Δήμου σε λίγες μέρες από κτίριο «φάντασμα», ξεκινά τη λειτουργία του.

Ένα καινούργιο ΚΕΠ παρέχει υπηρεσίες στον Διόνυσο.

Το έργο της αποχέτευσης – παρά τα όσα προβλήματα κληροδότησε ο αρχικός ανάδοχος – μετά από πολύ αγώνα, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έχει αναλάβει πλέον μια από τις πλέον αξιόπιστες τεχνικές εταιρείες της χώρας. Ταυτόχρονα στην τελική ευθεία είναι και οι δημοπρατήσεις των υπόλοιπων τμημάτων σε Αγ. Στέφανο, Άνοιξη και Δροσιά. Οι δυο τελευταίες θα έχουν γίνει σίγουρα πριν την λήξη αυτής της θητείας.

Αυτή τη στιγμή εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα ύψους 13 εκ ευρώ στον Αγ. Στέφανο και αποκτήθηκε το οικόπεδο που είναι απαραίτητο προκειμένου να υλοποιηθεί το αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Σταμάτας.

Συνολικά εξασφαλίστηκε για τον Δήμο, από προγράμματα, χρηματοδότηση για έργα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημιουργήθηκαν καινοτόμες δωρεάν υπηρεσίες για τους πολίτες όπως, τα summer camp που απασχόλησαν ποιοτικά και δημιουργικά χιλιάδες παιδιά, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών.

Υλοποιήθηκε η ιδέα του φοιτητικού λεωφορείου προς την πανεπιστημιούπολη.

Εγκαινιάστηκε η ιδιωτική φύλαξη κοινοχρήστων χώρων κατά τις βραδινές ώρες, με 10 αυτοκίνητα περιπολίας σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο οικιστικό – δασικό ζήτημα, δηλώνοντας απερίφραστα στην Πολιτεία ότι για τον Δήμο Διονύσου δεν υπάρχουν δάση μέσα στους οικισμούς.

Εχει δρομολογηθεί και θα υλοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες το έργο του οδοφωτισμού (9000 φωτιστικά σώματα θα αντικατασταθούν με νέα τεχνολογίας led, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και καλύτερου φωτιστικού αποτελέσματος).

Εκτός από το σημαντικό έργο το οποίο υλοποιήθηκε την τελευταία τετραετία, ο Δήμαρχος Διονύσου, αναφέρθηκε και στα παράπονα που κατά καιρούς διατυπώνονται για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Παραδέχθηκε ότι το οδικό δίκτυο δεν έχει αποκατασταθεί στο βαθμό που και ίδιος επιθυμούσε και αγωνίστηκε να επιτύχει. Εξήγησε ωστόσο, ότι στη μάχη για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, το 25% του οδικού δικτύου έχει δεχτεί σοβαρές παρεμβάσεις. Αυτό – όπως επεσήμανε – είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να αποκατασταθούν πεζοδρόμια και να γίνουν ασφαλτοστρώσεις.

Στη συνέχεια ο κος Ζαμάνης εξήγησε το όραμά του για την επόμενη τετραετία και παρέθεσε σειρά έργων τα οποία έχουν δρομολογηθεί ή ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα αλλάζοντας αποφασιστικά την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
 Αξιοποίηση της χρηματοδότησης ύψους άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.
 Δημιουργία παιδικού σταθμού και αίθουσας δημοτικού συμβουλίου στον Άγιο Στέφανο.
 Εκπόνηση μελέτης από το Πολυτεχνείο του Βόλου ως εργασία του τμήματος Αρχιτεκτονικής για την αναπαλαίωση και αξιοποίηση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού στο Διόνυσο.
 Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης. (Εκτελούνται ήδη 100 χλμ δικτύου και δημοπρατούνται μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας άλλα 40.)
 Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων ύψους 13 εκατομμυρίων.

Εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για το αντιπλημμυρικό της Λ. Σταμάτας.
 Απόκτηση application για τα προβλήματα καθημερινότητας αλλά και για την επικοινωνία των δημοτών με το Δήμο.

Ο κος Ζαμάνης ολοκλήρωσε την ομιλία του με αναφορές στις προσωπικές επιθέσεις που ο ίδιος δέχεαι από πολιτικούς του αντιπάλους οι οποίοι ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για πεπραγμένα επί των θητειών τους.

«Θέλει περίσσια πολιτικού θράσους, να διεκδικείς την ψήφο, να διεκδικείς την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου, ενώ, την ίδια στιγμή, κατηγορείσαι για κακούργημα ύψους 500.000 ευρώ και για την ουσία της υπόθεσης δεν έχεις πει μία λέξη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις… από ποιον; Από κάποιον που έδινε εντολή να βγαίνουν μετρητά από τα ταμεία του Δήμου 40 – 40 χιλιάδες ευρώ και δεν έχει πει μία δικαιολογία; Από κάποιον που δεν έχει πει κουβέντα για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσω των σχολικών επιτροπών, χρήματα που θα μπορούσαν να γίνουν έργο για τα παιδιά μας; Από κάποιον που πίσω του άφησε εμπρησμούς και αποκαΐδια; Λες και τα χρόνια που πέρασαν, βύθισαν στη λήθη τις πληγές του Δήμου από τη φωτιά. Για μας η φωτιά έχει υπογραφή. Οι Δημότες δεν μπορούν να την ξεχάσουν. Εμείς όμως προχωράμε μπροστά!»

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθησαν οι βουλευτές Γ. Βλάχος και Κ. Κατσίκης και ο διεθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Σ. Πέτσας. Επίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι Στ. Κοροβέσης, Γ. Σμέρος και Γ. Τσούπρα, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δ. Γιαρένης, Χρ. Καλαποθαράκος, Θ. Κατσιγιάνης, Τ. Καρασαρλής, Κ. Κοντάκης, Γ. Οικονομάκος, Ν. Πέππας, Μ. Πρέκας, Αγγ. Σύρμας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Καλάκος και Χ. Ξάνθη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες

Περισσότερες φωτογραφίες δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ