ΕΥΠΟΛΙΣ: Ζητούνται τοπικοί σύμβουλοι από την “Κοινωνία των Πολιτών”…

Ο συνδυασμός ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι απευθύνθηκε σε συλλόγους και μέλη συμβουλίων και αναμένει την ανταπόκρισή τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Συνδυασμός μας, σε συνέχεια των συζητήσεων για την κατάρτιση ενιαίων και ανεξάρτητων ψηφοδελτίων στα Τοπικά Συμβούλια (Τ.Σ), απευθύνθηκε στους Δημότες της Κοινωνίας των Πολιτών, εκφράζοντας έμπρακτα την πίστη μας στη συναίνεση, ως βάση για την επίλυση των πολιτικών ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με αυτή την πεποίθηση, θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι Δημότες στα Τ.Σ, με κριτήρια επιλογής που αφορούν στη δράση και το ενδιαφέρον τους για τις τοπικές κοινωνίες.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι τα T.Σ δεν μπορούν να αποτελούν φέουδο ή εκτελεστικό βραχίονα οποιασδήποτε παράταξης, αλλά να συνιστούν μια αυτόνομη πολιτική οντότητα, που λόγω της άμεσης επίγνωσης προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην επίλυση τους.

Στη βάση αυτή, αποστείλαμε πρόσκληση σε τοπικούς Συλλόγους και Φορείς για στελέχωση των τοπικών ψηφοδελτίων, από μέλη των συλλόγων ή των συμβουλίων τους, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς τη χρήση του λογότυπου “Εύπολις” στο ψηφοδέλτιο.

Ως προϋποθέσεις θέτουμε την αμερόληπτη, ρεαλιστική, ανιδιοτελή και άγρυπνη ματιά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Ελπίζουμε στην ανταπόκριση των φορέων και στοχεύουμε στην απροσχημάτιστη συνεργασία μεταξύ μας για την αποτελεσματική λειτουργία των Τ.Σ.

Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ