Ένωση Γονέων Διονύσου: “Να πληρωθούν οι σχολικοί τροχονόμοι”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφάλεια των μαθητών.
Περισσότερα από 10 χρόνια παρουσίας τους στα Δημόσια Σχολεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες με το απαράδεκτο καθεστώς του «εθελοντή», χωρίς ασφάλιση και με το ποσό των 176 ευρώ τον μήνα!!!!!!!
Στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας παραμένουν απλήρωτοι και λόγο της σχέσης εργασίας τους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα.
Στις 2 κατανομές των ποσών από το υπουργείο Οικονομικών προς τους Δήμους (τις οποίες και επισυνάπτουμε) και στην ΚΥΑ με αριθμ. 47455/16.8.2007 (ΦΕΚ 1734 Β΄) αναφέρεται ρητά ότι στα χρήματα περιλαμβάνονται και οι αμοιβές τους.

Καλούμε την δημοτική Αρχή και την Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση των χρημάτων των σχολικών τροχονόμων και να διεκδικήσει την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας τους, από εθελοντική προσφορά που ισχύει σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ