Εντυπωσιακό το 5ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών του Δήμου Διονύσου

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 6 χορωδίες και τραγούδησαν περισσότερα από 300 παιδιά, με τη συμμετοχή και του δημοφιλούς νεανικού συγκροτήματος ONIRAMA που ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες του.

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο των Αρσακείων Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, το 5ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών και η 3η Συνάντηση Μαθητικών Χορωδιών Δήμου Διόνυσου, με τη συμμετοχή και του δημοφιλούς νεανικού συγκροτήματος ONIRAMA που ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες του.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 6 χορωδίες και τραγούδησαν περισσότερα από 300 παιδιά, που με τις φωνές τους πλημμύρισαν το χώρο με εξαίσιες μελωδίες μεταφέροντας σε όλους μηνύματα αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας.

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, ο οποίος καλωσόρισε τις χορωδίες, συνεχάρη τους συντελεστές και αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Δήμος Διονύσου στην ανάδειξη του μουσικού ταλέντου των παιδιών και στον πολιτισμό.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν με σειρά εμφάνισης οι χορωδίες:

• Χορωδία Musicart Choir, υπό τη διεύθυνση της Έβελυν Μιναρετζή και τη συνοδεία στο πιάνο της Ξένιας Κουρκουμέλη
• Χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων υπό τη διεύθυνση και συνοδεία στο πιάνο του Γιώργου Γκιολέ.
• Χορωδία Γυμνασίου Άνοιξης, υπό τη διεύθυνση και συνοδεία στο αρμόνιο του Παναγιώτη Μάθου, τη συνοδεία στην κιθάρα του Γιάννη Κασιμάτη και στα κρουστά του Αντώνη Κυπραίου. Ερμήνευσαν χορευτικά οι: Θοδωρής Ζαγκλής, Αναστασία Λουκά και Νεφέλη Κόκκαλη.
• Χορωδία Γυμνασίου Διονύσου «Φώτης Κόντογλου», υπό τη διεύθυνση της Μαριάνθης Νικολαΐδου, τη συνοδεία στην κιθάρα του Σταύρου Δουλόπουλου και ερμηνεία σε τραγούδι σόλο του Θοδωρή Τρουλάκη.
• Χορωδία Μουσικού Ομίλου Αρσακείων Τοσιτσείων σχολείων Εκάλης υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη Κούκνη και τη συνοδεία στο βιολοντσέλο του Άρη Ζέρβα.
• Junior, Παιδική και Νεανική Χορωδία Δήμου Διονύσου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χρυσούλας Τσιμούρη και με βοηθό μαέστρου τη Δήμητρα Χανού, τη συνοδεία στα πλήκτρα του Ηλία Αργυρόπουλου, στο μπάσο του Γιώργου Ρούλου, στο φλάουτο του Μαρίνου Χατζάρα και στα ντραμς του Δημήτρη Βαρζαμπετιάν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η νεοσύστατη Χορευτική Ομάδα Νέων Δήμου Διονύσου «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ» με υπεύθυνη την Αγγελική Πανουσοπούλου χόρεψε με μοναδικό τρόπο αντιπροσωπευτικούς ελληνικούς χορούς.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ είχε η μαέστρος Χρυσούλα Τσιμούρη.

Οι χορωδίες ερμήνευσαν τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών προσφέροντας μοναδικές μελωδικές στιγμές στους θεατές και καταχειροκροτήθηκαν ενώ οι ONIRAMA έκλεισαν τη θαυμάσια βραδιά ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους με τα τραγούδια τους.

Στο φεστιβάλ παρευρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Αγγελική Πέππα, Δημήτρης Ράικος Καλλιόπη Ταουξή και Παναγιώτης Τσούκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Στασινοπούλου, Χρυσούλα Ντούντα, Μαίρη Τσαμπαρλή, Γρηγόρης Ίσσαρης, οι διευθυντές των σχολείων των μαθητικών χορωδιών καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ