Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Διονύσου: “Η νέα διοίκηση δυστυχώς αγνοεί τους βασικούς κανόνες λειτουργίας των υπηρεσιών”

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ 30160

Ας πούμε επιτέλους αλήθειες

Την ώρα της περισυλλογής απορριμματοφόρο πλυντήριο (νέας τεχνολογίας) πήρε φωτιά μετά το άδειασμα του κάδου ανακύκλωσης ο οποίος περιείχε εύφλεκτα υλικά.
Ο μόνος λόγος που δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν καταστράφηκε το απορριμματοφόρο είναι η εμπειρία των συναδέλφων που εργάζονταν εκείνη την ώρα.
Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα πραγματοποιείται με έναν εργαζόμενο!!
Προκειμένου να μην βγει μόνος του ο συνάδελφος την συγκεκριμένη ημέρα του συμβάντος τοποθετήθηκε ως συνοδός στο απορριμματοφόρο υπάλληλος με την ειδικότητα του επόπτη, δίχως υπογεγραμμένη διαταγή πορείας.
Η νέα διοίκηση δυστυχώς αγνοεί τους βασικούς κανόνες λειτουργίας των υπηρεσιών.
Η νέα αυτή εξέλιξη μας προκαλεί θλίψη, αγανάκτηση και θυμό. Κι αυτό γιατί οι ιθύνοντες ενώ είχαν ενημερωθεί μετά από ραντεβού με το σωματείο μας να χρησιμοποιούν το προσωπικό της υπηρεσίας σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων, εξακολουθούν να αδιαφορούν επιδεικτικά για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν, τους κινδύνους και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις υπηρεσίες, ωθώντας πολλές φορές τους εργαζόμενους να εκτελούν τα καθήκοντα τους παίζοντας τις ζωές τους κορώνα, γράμματα.
Έως πότε θα συμβαίνει αυτό;
Παρά τις επισημάνσεις του ΣΕΔΔ, τα απορριμματοφόρα οχήματα κυκλοφορούν με ανυπόγραφες διαταγές πορείας, δεν εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και πολλές φορές οι συνάδελφοι ανεβαίνουν στο απορριμματοφόρο εθελοντικά, για να μην το αφήσουν να βγει με έναν υπάλληλο – συνοδό απορριμματοφόρου.
Γνωρίζετε αλήθεια σε ποιες περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων εντοπίστηκαν και καταλογίστηκαν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες;
Το ΣΕΔΔ θα συνεχίσει μετ’ επιτάσεως να πιέζει για το θέμα πρόληψης, αποφυγής και αποτροπής των ατυχημάτων καλώντας την Διοίκηση και τους Αιρετούς, να λάβουν μέτρα που απαιτούνται εδώ και τώρα!!!!
Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου!!

Για τον ΣΕΔΔ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ