Γιάννης Ναστούλης: “Να αξιοποιηθούν ορειβατικά τα βουνά του Δήμου Διονύσου”

Ο καθηγητής του ΓΕΛ Διονύσου και Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Διονύσου εξηγεί γιατί θα είναι υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη “Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο”.

* Του Γιάννη Ναστούλη

Η προσωπική μου Χίμαιρα για τον Διόνυσο:
Καταθέτω, όπως και το 2014, την πρόταση μου για την ορεινή-ορειβατική αξιοποίηση του βουνίσιου Δημου μας.
Τόκος μιας ολάκερης ζωής στα βουνά, προσωπικών κινδύνων, δαπάνης ενέργειας, χρόνου και χρήματος, συνιστά την πρώτη και έσχατη κατάθεση μου στα “κοινά”, τη μόνη που γνωρίζω, μπορώ να υποστηρίξω και να βεβαιώσω την εφικτότητα της.

Τα τεχνικά προβλήματα του Δημου δεν τα γνωρίζω – υπάρχουν άλλοι αξιολογοι άνθρωποι επί αυτών – και, αλλωστε, δε γουστάρω να τα μάθω. Κατεβαίνω υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για ένα μόνο λόγο: να εκμεταλλευτώ το δημόσιο βήμα για να μεταγγίσω στους συνδημότες δύο έρωτες, δύο αβάσταχτα πάθη μου, την ορειβασία και την επιστήμη.

Εδώ θα “εκθέσω…” μόνο την μια, γιατί η αλλη, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, λεηλατήθηκε κανονικά. Αν, τώρα, βγει κι ο Γιάννης, έχουμε καλές ελπίδες η ιδέα να σαρκωθεί. Ο μόνος που πραγματικά μπορεί να το κάνει, γιατί την έχει από τότε εγκολπωθεί και την πιστεύει.

Η “μεγάλη Χίμαιρα”, αδρά και λογιστικα:

1) Χάραξη και δημιουργία περιμετρικού σηματοδοτημένου πεζοπορικού μονοπατιού, που θα συνδέει όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, περνώντας από τα πλέον αξιοθέατα σημεία (από το διονυσιωτικο τμήμα του Πεντελικου μέχρι τα βασιλικά κτήματα)
2) Σήμανση του δικτύου μονοπατιών του Πεντελικου (τις εργασίες τις έχουμε ήδη και χρησιμοποιούμε με τους μαθητές μου του ΓΕΛ Διονύσου ως βιωματική δράση στο πλαίσιο του μαθήματος “ερευνητική εργασία”).
3) Ασφάλιση του αναρριχητικού πεδίου στη θέση Άλουλα, διάνοιξη νέων εκπαιδευτικών αναρριχητικων διαδρομών)
4) Μονιμη σήμανση διαδρομής ορεινής ποδηλασίας στο Πεντελικό
5) Δημιουργία ορειβατικού καταφυγίου στο Διάσελο μεταξύ Σταυρού και κορυφής του Πεντελικού
6) Έκδοση έντυπου και διαδικτυακού οδηγού για όλα τα παραπάνω
7) Τεχνητή πίστα αναρρίχησης ολυμπιακών προδιαγραφών (πρώτη στην Ελλάδα)
8) “Σπιτι” του ορειβατικου συλλόγου Διονύσου, στο πρότυπο του ΕΟΣ Αχαρνών με πίστα, συνεδριακους χώρους, γραφεία, γυμναστηριο κλπ
9) Δημοτικό πάρκο περιπέτειας με αναρρίχηση, via ferata, flying fox κλπ στα πεδία της Αλουλα και αλλού, αξιοποιώντας τα κακαίσθητα νταμάρια
Κοστος:
Τα περισσότερα υλοποιούνται με αμελητέο κόστος, με γρήγορη απόσβεση και διαρκή κερδοφορία για τον Δημο.

* Ο Γ.Ναστουλης είναι Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Διονύσου, Καθηγητής ΓΕΛ Διονύσου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη “Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο”.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ