Η Αφροδίτη Σφαιροπούλου με τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η Αφροδίτη Χ. Σφαιροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «Ποιος φοβάται τη Sarah Kane; Για μια Θεολογία του Θεάτρου & της Λογοτεχνίας» και της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Ουσιαστικά», είναι υποψήφια διδάκτωρ (PhD) «Κοινωνιολογίας της Θρησκείας» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κάτοχος Master (ΜA) στη «Σχέση Ορθόδοξης Θεολογίας & Λογοτεχνίας» και πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός». Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Κ.Ε.Σ. «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου «Πρόβα» και είναι απόφοιτη τριετούς προγράμματος «Ειδικός Τραπεζικών Εργασιών» (Δημόσια Ι.Ε.Κ. Περιστερίου). Διαθέτει επιμόρφωση στη «Φιλοσοφία & Λογοτεχνία» (Ε.Α.Π.), στη «Θεραπευτική Γραφή» & τη «Δραματοθεραπεία» (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.), στη «Δημιουργική Γραφή» και στις «Αρχές Μουσικοθεραπείας», όπως και στη διδασκαλία ατόμων με «σύνδρομο Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητας – ΔΕΠ-Υ» (Ε.Κ.Π.Α.). Επίσης, διαθέτει μετεκπαίδευση στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής & πρώτης σχολικής ηλικίας (Ε.Κ.Π.Α.).

Από νεαρή ηλικία έχει επιδείξει ιδιαίτερη κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση στον εργασιακό χώρο και την τοπική κοινωνία με τη συμμετοχή της σε πολιτικά κόμματα, τοπικές παρατάξεις, επιτροπές, όργανα, συνέδρια κλπ. Από τον Οκτώβριο 2017 προσφέρει εθελοντικά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου το πρόγραμμα Δημιουργική Γραφή & Αυτό-βελτίωση και τον Δεκέμβριο 2018 ανέλαβε, εθελοντικά, την πρωτοβουλία της διδασκαλίας δραματικού κειμένου, της σκηνοθεσίας και της διεξαγωγής θεατρικής παράστασης στον Δήμο Διονύσου κατά το προσεχές διάστημα. Είναι μέλος της Χορωδίας του «Συλλόγου Γυναικών Αγ. Στεφάνου».

Είναι έγγαμη και μητέρα ενός αγοριού.
Πάγια θέση της αποτελεί η πεποίθηση ότι η συγκρότηση ενός ισορροπημένου ατόμου εξαρτάται αποκλειστικά από το ήθος του εφόσον εκείνο αποτελεί, πρωτίστως, φορέα ευρύτερης παιδείας, κοινωνικής και πολιτισμικής καλλιέργειας. Επομένως, αν επιθυμούμε να συγκροτούμε υγιείς κοινωνίες, με όραμα για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής και σεβασμό στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, οφείλουμε πάνω απ’ όλα να μεριμνούμε για την παιδεία και την πολιτισμική κατάρτιση των μελών της. Η δική της (ελάχιστη) συνεισφορά στον τόπο μας θα μπορούσε, ίσως, να ενταχθεί εντός των συγκεκριμένων πλαισίων μέριμνας.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ