Η Αναστασία Στασινοπούλου με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Σταθερά με τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” η Αναστασία Στασινοπούλου

Η Αναστασία Στασινοπούλου γεννήθηκε το 1976 στο Ν. Ηράκλειο και έχει καταγωγή από την Αρκαδία και τη Ζάκυνθο. Κατοικεί στον Δήμο Διονύσου 30 χρόνια και είναι έγγαμη και μητέρα 2 παιδιών.

Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακό και Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης. Εργαζόταν ως Αρχιτέκτων και ως Συντηρήτρια σε 20 ανασκαφές ανά την Ελλάδα. Δίδασκε ως Καθηγήτρια σε σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής σε ΚΕΚ. Εργάστηκε στην Ακρόπολη Αθηνών, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Μαραθώνα.

Ως Αρχιτέκτων Μηχανικός έχει συνεργαστεί με μεγάλα μελετητικά και κατασκευαστικά γραφεία. Εδώ και 14 χρόνια διατηρεί αρχιτεκτονικό-μελετητικό γραφείο, εκπονώντας μελέτες ιδιωτικών και δημόσιων κτηρίων και είναι Ελέγκτρια Δόμησης του ΥΠΕΚΑ. Είναι επίσης μέλος του Τ.Ε.Ε. και του ICOMOS (Παγκόσμια ΜΚΟ για την προστασία άϋλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς).

Η συμμετοχή της στα κοινά ξεκίνησε ως μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αγ. Στεφάνου (2005-2007). Είναι ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Στεφάνου ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ και εκλέγεται στο Δ.Σ. από το 2008. Έθεσε υποψηφιότητα πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2010 και εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες το 2014.

Στην τρέχουσα θητεία, υπηρέτησε στο πλευρό του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη ως Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Κοινωνικών Δομών (2017-18) και ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Οργανισμού Νεολαίας – Άθλησης – Πολιτισμού Ο Θέσπις (2014-15). Διατελεί εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου.

“Αγωνίστηκα για το Ζην και το Ευ Ζην όλων των Συνδημοτών μου. Η αποστολή ενός ανθρώπου που κατέρχεται στην πολιτική είναι να σκέφτεται τις επόμενες γενιές και να πράττει για αυτές. Στις 2 θέσεις ευθύνης που ανέλαβα, απεκόμισα πείρα και την πολύτιμη γνώση της ολοκληρωμένης διοίκησης ενός Δήμου σε μικρογραφία. Η θητεία αυτή υπήρξε μεγάλο σχολείο για εμένα ως προς την αξία της Αυτοδιοίκησης και της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, για τον τρόπο με τον οποίο, ως αιρετή, δύναμαι να εφαρμόσω τις ιδέες και τους στόχους μου. Όραμά μου είναι, τόσο η επίλυση των καθημερινών και πρακτικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε ως δημότες, όσο και η ανάπτυξη της πνευματικής & πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Δράση και Υλοποίηση.”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ