Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: Ανοιχτή Επιστολή στο Δήμαρχο ενόψει της “Ελπίδας”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Να μην μείνουμε κι από ΕΛΠΙΔΑ!!!

Κύριε Δήμαρχε,

Οι δημότες περιμένουν ότι το πάθημα της «ΜΗΔΕΙΑ» σας έγινε μάθημα, ώστε η προετοιμασία του Δήμου και το σχέδιο αντιμετώπισης της επερχόμενης νέας κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ» χρειάζεται να είναι ουσιαστικό, συγκεκριμένο και κυρίως προσεκτικά μελετημένο για να είναι αποτελεσματικό και να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ηρεμίας και σιγουριάς.

Η πρόσφατη ανακοίνωση σας μόνο αυτά δεν επιτυγχάνονται καθώς κινείται στην ίδια όπως και πέρυσι συνταγή γενικόλογες, αποσπασματικές, συνήθεις και χωρίς σχέδιο οδηγίες, παρά τις συσκέψεις επί συσκέψεων, μεγαλόστομες υποσχέσεις «περί κατάστασης επιφυλακής του μηχανισμού του Δήμου…» και φυσικά κάλεσμα στους εθελοντές και πάλι να σώσουν την «παρτίδα», που ευχόμαστε να μην χρειαστεί.

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να βεβαιώσετε τους δημότες ότι δεν θα ξανασυμβούν τα περσινά προβλήματα γιατί:

  • Όλα τα αντλιοστάσια έχουν πλέον γεννήτριες οπότε και να έχουμε διακοπή ρεύματος δεν θα υπάρξει έλλειψη νερού.
  • Έχετε πετύχει ο ΔΕΔΔΗΕ εδώ και ένα χρόνο σχεδόν να εξασφαλίσει το δίκτυο του να μην διαλυθεί και πάλι, όπως πέρυσι, ώστε να μην υπάρξει διακοπή ρεύματος
  • Μπορείτε να δημοσιοποιήσετε «εδώ και τώρα» το σχέδιο σας σύμφωνα με το οποίο:
    • έχει γίνει συγκεκριμένη κατανομή ρόλων, ανθρώπων και εξοπλισμού σε κάθε δημοτική κοινότητα και πρόβλεψη κάλυψης πιθανών κενών λόγω της πανδημίας, ώστε να μην υπάρξουν αποκλεισμένες γειτονιές και νοικοκυριά.
    • υπάρχει μέριμνα και η ενδεδειγμένη εφοδιαστική αλυσίδα υποστήριξης των νοικοκυριών με: είδη πρώτης ανάγκης, ξύλα, ιατρική φροντίδα και φάρμακα καθώς και άμεσης επέμβασης και μεταφοράς των ευπαθών ατόμων σε κατάλληλους κατά περίπτωση χώρους (π.χ. ξενοδοχεία, θερμαινόμενοι χώροι, νοσοκομεία κ.α.), ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία και η ζωή τους.

Καλούμε όλο το κόσμο του Δήμου μας να προετοιμαστεί, όσο καλύτερα μπορεί, και να είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας καθώς δεν έχει να περιμένει τίποτα περισσότερο από την δημοτική αρχή, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής.

Εμείς, όπως και με τη «ΜΗΔΕΙΑ», θα είμαστε δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη όχι μόνο κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας όσο και μετά για να τον στηρίξουμε να αποζημιωθεί άμεσα και όχι μετά από ένα χρόνο (;;;), για πιθανές ζημίες ή βλάβες, τις οποίες και απευχόμαστε να συμβούν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ