Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου: “Μετά τρία χρόνια τι;”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τρία χρόνια τι;;;

Η δημοτική αρχή και ο Γιάννης Καλαφατέλης προσωπικά έχουν ένα τουλάχιστον σοβαρό και κρίσιμο πρόβλημα: δεν έχουν κανένα σχέδιο για οτιδήποτε δεν τους αφορά προσωπικά και πελατειακά και αυτό το έλλειμμα πλέον δεν κρύβεται, όλοι το βλέπουν, όλοι το αναγνωρίζουν σε κάθε ενέργειά τους.
Ακόμα και οι πιο «σκληροί» υποστηρικτές τους αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο Αντιδήμαρχος για την καθαριότητα το μόνο που κάνει με συνέπεια είναι να λύνει τα θέματα των εργολάβων με τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε αναθέσεις, που εύστοχα μπορεί να χαρακτηριστεί «Δύναμη Ευθύνης Ε.Π.Ε.», και να έχει γεμίσει το Δήμο με μικρές και μεγάλες χωματερές ακόμα και σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπου για βδομάδες στοιβάζονται σκουπίδια, ανακυκλώσιμα και κηπαία. Και βέβαια η καθαριότητα πεζοδρομίων, ρείθρων και φρεατίων πέραν ίσως του κέντρου των Δ.Κ. δεν υπάρχει ενώ το μόνο που βλέπει και ο πλέον καλοπροαίρετος δημότης είναι ακαθαρσίες, να έχουν φυτρώσει αγριολούλουδα και να έχουν επικαλυφθεί με στρώματα από πευκοβελόνες.
Όσο δε για την πολιτική προστασία που επαίρεται με πρόσφατη ανακοίνωση του ο Δήμαρχος ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις του από τον περασμένο Μάιο(!!!):
• Που βρίσκεται το σχέδιο πολιτικής προστασίας «ΙΟΛΑΟΣ» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και πότε θα έρθει βελτιωμένο σύμφωνα και με τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για να εγκριθεί από το ΔΣ;;;
• Σε ποιες ουσιαστικές ενέργειες έχουν προβεί & με την Περιφέρεια αναφορικά με τους αναγκαίους εξοπλισμούς, ελέγχους και ασκήσεις λειτουργικής ετοιμότητας εξοπλισμού, κρουνών, αντλιοστασίων, στελέχωσης και κατανομής έργου στα εθελοντικά κλιμάκια και στις υπηρεσίες του Δήμου;;;
• Πότε σκέφτονται να προβούν σε ασκήσεις πυρασφάλειας και πυροπροστασίας με συγκεκριμένα ρεαλιστικά σενάρια με την συμμετοχή και των δημοτών;;;
• Οι δαπάνες, έστω κι αυτές των 629.158,00€, που έχουν εγγραφεί στον Π/Υ ή των 800.000€ που αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση του, σε ποιο βαθμό και με ποιο εγκεκριμένο σχέδιο πυρασφάλειας και πυροπροστασίας έχουν αξιοποιηθεί, ώστε ο Δήμος να είναι σε θέση να προλάβει, να αποτρέψει και να διαχειριστεί αποτελεσματικά πιθανά συμβάντα πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο;;;
Στο περιβάλλον ο κόσμος το ’χει τούμπανο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κρυφό καμάρι ότι τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν σύμφωνα με τις οδηγίες των συμφερόντων που τους στηρίζουν. Τίποτα δεν γίνεται σε κανένα τομέα είτε της δενδροκομίας και της βελτίωσης του αστικού και περιαστικού πράσινου είτε της συντήρησης και φροντίδας του πράσινου των πλατειών ακόμα και των πρόσφατων αποσπασματικών και καθαρά επικοινωνιακών δενδροφυτεύσεων.
Τα ίδια προφανώς ισχύουν για τα τεχνικά έργα, τα χωροταξικά – οικιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα όπου τα μεγάλα συμφέροντα τα έχει αναλάβει προσωπικά ο Δήμαρχος και για τους λοιπούς ημέτερους οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν να επιδείξουν έργο (όλος ο δήμος ένα απέραντο εργοτάξιο δήλωναν αυτάρεσκα το 2020 για το 2021!!!) παρά μόνο αυτονόητες και πελατειακές τακτοποιήσεις, καθώς οι επενδύσεις κατ’ έτος δεν υπερβαίνουν το 11-15% του προϋπολογισμού αλλά και κανένα από τα χρόνια προβλήματα δεν έχουν επιλύσει: αποχετευτικό, οικιστικό – δασικό, κυκλοφοριακό, νέα λατομεία κ.α.
Έτσι 15.000 περίπου δημότες παραμένουν ακόμα όμηροι λόγω του οικιστικού – δασικού, ακόμα τρέχουν βοθρόνερα στους δρόμους, η λεωφόρος Μαραθώνος κάθε μέρα, όλη μέρα, είναι μποτιλιαρισμένη, τα αστικά και περιαστικά δάση και όχι μόνο αφημένα στην τύχη τους και για τα λατομεία παραμένει η αβεβαιότητα και η ισχυρή πιθανότητα ο 5ος λατομικός χώρος να πάρει τελικά άδεια λειτουργίας.
Είναι φανερό ότι και οι λοιποί Αντιδήμαρχοι διαγκωνίζονται πραγματικά πώς θα ξεπεράσουν σε επικοινωνιακά τερτίπια, μεγάλα λόγια και ανυπαρξία έργου τους προαναφερόμενους και προς επίρρωση αυτών αρκεί ενδεικτικά να επισημάνουμε:
• την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου που ακόμα και η δημιουργική λογιστική δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει καθώς οι ίδιοι ομολογούν ότι και αυτό το χρηματικό υπόλοιπο έστω των 10 εκ. δεν υπάρχει πια. Επισφάλειες και οφειλές εκατομμυρίων έχουν κυριολεκτικά πνίξει το Δήμο και τίποτα δεν γίνεται.
• τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) που καρκινοβατούσε επί τρία χρόνια και όταν τελικά ήρθε στο ΔΣ καταψηφίστηκε παρά τη βοήθεια, με το αζημίωτο φυσικά, που απλόχερα προσέφεραν ορισμένοι εκπρόσωποί των εργαζομένων, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη ανακοίνωσή τους. Ένας ΟΕΥ υπερ-συγκεντρωτικής, πατερναλιστικής, δημοτικής αρχής και Δημάρχου προκειμένου να ελέγχονται και να πιέζονται κατά περίπτωση οι εργαζόμενοι των πολλών ταχυτήτων. Δεν λειτουργεί παρακινητικά καθώς δεν μπορούν να χτίσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη αφού δεν παρέχει καμιά τέτοια δυνατότητα, εκτός και αν κάποιος είναι αρεστός ή δικός τους.
• την ελλιπή χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων ανάλογα με τις ανάγκες τους και την πλημμελή διαχείριση των προβλημάτων τους με αποτέλεσμα να μείνουν 10 ημέρες χωρίς πετρέλαιο εν μέσω χειμώνα και πανδημίας και να καρκινοβατούν θέματα ασφάλειας των μαθητών/τριών και των αναγκαίων επισκευών αλλά και βελτίωσης των εγκαταστάσεων τους (π.χ. 4ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου, Λύκειο Άνοιξης, στέγαστρα, προαύλια).
• την χωρίς ουσιαστικά αλλά με πελατειακά κριτήρια χρηματοδότηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων έστω και με αυτό το ιδιαίτερα χαμηλό συνολικά ποσό. Και το προς διαβούλευση, μετά από τρία χρόνια, χαοτικό κανονιστικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, προϊόν που δεν είναι πρωτότυπο αλλά προήλθε από αντίστοιχους κανονισμούς άλλων Δήμων.
• την αδυναμία να απαιτήσουν και να πετύχουν να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας και να υπάρξει ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συνεπακόλουθα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας που τώρα έχουν αφεθεί στο φιλότιμο και την αντοχή των εθελοντών.
• το καθημερινό αγώνα δρόμου να επισκευαστούν οι συχνές βλάβες του δικτύου ύδρευσης, χωρίς κανένα σχέδιο και πρόγραμμα αντικατάστασης του όπου είναι πεπαλαιωμένο ή υπάρχουν ακόμα αμιαντοσωλήνες ή χρειάζεται αναβάθμιση. Το πόσιμο νερό είναι ακριβό ειδικά λόγω της κλιματικής κρίσης για να χάνονται χιλιάδες κυβικά κάθε χρόνο από τις διαρροές αλλά και αδυναμία άμεσης αποκατάστασης.
Με άλλα λόγια ο Δήμαρχος και οι συνοδοιπόροι του αδυνατώντας να παρουσιάσουν λύσεις για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν και εξουθενώνουν αρκετές φορές τους δημότες, και όπως φαίνεται θα οξυνθούν, απεκδύονται του ρόλου τους και προσπαθούν να κρύψουν την καθολική τους αποτυχία πίσω από την αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση.
Ποτέ άλλοτε οι εργολάβοι δεν αλώνιζαν με αυτό τον τρόπο στο Δήμο και στους δρόμους του όσο επί των ημερών της δεύτερη θητείας διοίκησης Καλαφατέλη, που έκανε παντιέρα για να επανεκλεγεί την διαφάνεια και χρηστή διοίκηση. Έτσι, για να κρυφτεί αυτή του η αποτυχία ξανάρχονται στην επιφάνεια παλιές υποθέσεις και συγκρίσεις για το ποιος είναι πιο καθαρός από τον άλλον ή ποιος το έκανε καλύτερα από τον άλλον και φυσικά ξαναστήνονται επικοινωνιακά κόλπα αποπροσανατολισμού των δημοτών από την ουσία της ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής και των επιλογών του.
Δυστυχώς όμως, το 2022 δεν είναι 2018 ή 2019 όπου η ομάδα Καλαφατέλη παρουσιαζόταν ως η μοναδική ικανή να διαχειριστεί με σύγχρονες και νέες πολιτικές τα διαχρονικά προβλήματα του Δήμου. Στην ουσία πρόκειται για την συνέχεια της ίδιας πολιτικής την οποία ο ίδιος είχε παραδώσει στην προηγούμενη διοίκηση και είχε βάλει το λιθαράκι του, να μην λυθούν, κατά την πρώτη του 4ετία.
Όλα αυτά που βιώνουμε δεν είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας ή ανικανότητας πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή που περνάει από τον προηγούμενο στον επόμενο. Γι’ αυτό και πάλι οι ίδιοι με τις πράξεις και τις σοβαρές παραλείψεις τους τρία χρόνια τώρα επιβεβαιώνουν ότι τίποτα δεν άλλαξε, ποιοι πραγματικά είναι και που θέλουν να το πάνε.
Και τώρα που το πράγμα γύρισε δεν τον σώζουν οι φωτογραφίες, οι ανακοινώσεις και οι όποιες άλλες επικοινωνιακές κορώνες του τύπου: «Ο Θεός σώζει το Δήμαρχο!»

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ & ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ!!!
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΕΥΚΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ