Νίκος Πέππας: “Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στα χαμηλά & μεσαία στρώματα αν οι παραγωγοί του Μαραθώνα αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους”

Συνάντηση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Ανατολικής Αττικής με το προεδρείο του Συλλόγου Παραγωγών – Πωλητών αγροκηπευτικών προϊόντων Περιφέρειας Αττικής «ο Σωτήρ».

Δελτίο Τύπου

Νίκος Πέππας: «Ο Μαραθώνας είναι ο λαχανόκηπος της Αττικής και χρειάζεται στήριξη και όχι τιμωρία – Ποιος θα ευνοηθεί από αντιαναπτυξιακές πολιτικές που θα εκτοξεύσουν τις τιμές των Ελληνικών προϊόντων;»

Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης», Νίκου Πέππα με το προεδρείο του Συλλόγου Παραγωγών – Πωλητών αγροκηπευτικών προϊόντων Περιφέρειας Αττικής «ο Σωτήρ»

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης» Νίκος Πέππας, στα γραφεία του Συλλόγου Παραγωγών – Πωλητών αγροκηπευτικών προϊόντων Περιφέρειας Αττικής «ο Σωτήρ» στο Μαραθώνα.

Ο κ. Ν. Πέππας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Προεδρείο του Συλλόγου αντήλαξε απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς αγροκηπευτικών προϊόντων της Ανατολικής Αττικής καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου τους και της περιοχής.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Νίκος Πέππας δήλωσε:
«Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο. Οι παραγωγοί μας εκμεταλλευόμενοι το μικροκλίμα παράγουν εξαιρετικά προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας που αποτελούν τον πυλώνα της Μεσογειακής διατροφής. Η εργασία τους ωστόσο πραγματοποιείται σε ένα εχθρικό περιβάλλον, αφού το κράτος – Κεντρική κυβέρνηση και Περιφέρεια – τους αντιμετωπίζει ως «παράσιτα» και όχι ως καρπούς ευφορίας. Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν, θυμίζω και πάλι πως σε λίγο καιρό, θα μπουν σε εφαρμογή οι νέοι κανόνες τιμολόγησης χρήσεων ύδατος εκτός οργανωμένων συλλογικών δικτύων. Αυτό σημαίνει πως όποιος διαθέτει γεώτρηση ή πηγάδι και αντλεί νερό ή συλλέγει αυτό της βροχής, κυρίως για να ποτίσει τις καλλιέργειές του θα πληρώνει χαράτσι! Αδιανόητες πολιτικές εν μέσω κρίσης και φοροαφαίμαξης και σε μία εποχή που οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και ειδικά αυτοί που πρέπει να τροφοδοτούν τα νοικοκυριά με φτηνή και ποιοτική τροφή, αντί να πριμοδοτούνται, τιμωρούνται.
Για τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα της Αττικής, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα αν οι παραγωγοί του Μαραθώνα οδηγηθούν σε αύξηση τιμών των προϊόντων τους.
Επίσης μεγάλο πρόβλημα για τους παραγωγούς μας παραμένει ο ΧΥΤΑ Γραμματικού και ο τρόπος διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων εν γένει, καθώς όλες οι σχετικές ενέργειες πρέπει να συνάδουν με την προστασία του περιβάλλον που έχει ως άμεσο αντίκτυπο στα προϊόντα που καταλήγουν στο τραπέζι μας.
Με τους συμπολίτες μου παραγωγούς του Μαραθώνα ακόμη συζητήσαμε τις προοπτικές ανάπτυξης που έχουν ως άξονα στον αγροτουρισμό και παράλληλα και για τα προγράμματα στήριξης για τους νέους Αγρότες.
Η δουλειά που έχει μπροστά της η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη είναι σημαντική και επείγουσα σε όλους τους τομείς. Ειδικά όσο αφορά την αγροτική παραγωγή θα μεριμνήσει ιδιαιτέρως και θα συγκρουστεί με όλους όσοι «εκτελούν» τους Έλληνες Παραγωγούς με εξοντωτικές πολιτικές προς όφελος των εισαγόμενων προϊόντων και εις βάρος της κοινωνίας μας. Δεσμεύομαι προσωπικά, δεσμευόμαστε ως Νέα Αρχή για την Αττική πως οι Παραγωγοί μας, θα μας έχουν στο πλευρό τους μαχητές και συμπαραστάτες».

Γραφείο τύπου Νίκου Πέππα
Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Αν. Αττικής
“Νέα Αρχή για την Αττική – Γιώργος Πατούλης”
τ. Αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής
πρώην αναπληρωτή Δημάρχου Διονύσου
https://nikospeppas.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ