Ο 34χρονος νέος επιστήμονας Ιωακείμ Αμπαρτζίδης, υποψήφιος με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για τη Δημοτική Ενότητα Άνοιξης ως δημοτικός σύμβουλος, καθώς ο Διονύσης Ζαμάνης τον συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιο της διοικούσας παράταξής.

“Γραπτή δήλωση Εξαγγελίας Υποψηφιότητας Δ.Σ Ιωακείμ Δ. Αμπαρτζίδη

(Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Διονύσου, Δημοτική Ενότητα Άνοιξης με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες» του νυν Δημάρχου Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη)

Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Διονύσου, φίλοι, συγγενείς, γείτονες

Είμαι ο Ιωακείμ Αμπαρτζίδης, ετών 34. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άνοιξη. Τα τελευταία 3,5 χρόνια εργάζομαι και σπουδάζω εκτός Ελλάδος.

Είμαι ένας από τους φίλους, τους συγγενείς, τα παιδιά σας που η οικονομική κρίση μας οδήγησε να μεταναστεύσουμε, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο μακριά από την πατρίδα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως εμείς που φύγαμε δεν απολέσαμε, ούτε στιγμή, την οικογένειά μας, τον τόπο μας, τον βαθύτερο μας πόθο.

Να επιστρέψουμε πίσω στις ρίζες μας.

Για το λόγο αυτό, πήρα την απόφαση να συμμετάσχω ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Άνοιξη, εκπροσωπώντας όλους εκείνους που λείπουν αλλά δεν έφυγαν ποτέ.

Εκπροσωπώντας μια γενιά που επωμίστηκε τα βάρη του παρελθόντος και θέλει να παλέψει για το μέλλον της με σκληρή δουλεία, κόπο, σεβασμό λόγων και έργων, επιστρέφοντας πίσω στην Ελλάδα.

Ζητώ την στήριξη σας για να γίνουμε όλοι μαζί το παράδειγμα πως όταν θέλουμε κάτι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ο Δήμος έχει αρκετές προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να αντεπεξέλθω στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβω τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που μου αναλογούν για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα στον Δήμο Διονύσου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον νυν Δήμαρχο Διονύσου για την τιμή που μου κάνει να αγκαλιάσει το όραμα μου και να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο «νίκης» με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες στην Άνοιξη.

Σας ευχαριστώ όλες. Όλους για το χρόνο που αφιερώσατε.
Καλή αντάμωση!”

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Ιωακείμ Δ. Αμπαρτζίδη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άνοιξη. Είμαι 34 ετών.

Εργάζομαι ως Επικεφαλής social media και ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης (ad hoc) σε πολιτικό κόμμα της Κύπρου από το 2016.

Παράλληλα είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ, υπότροφος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Κατέχω δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (ΜΑ) από το Παν/μιο Bilgi της Κωνσταντινούπολης στο τμήμα Διεθνών & Ελληνο-τουρκικών σχέσεων και το Παν/μιο Τel Aviv, Ισραήλ, στο τμήμα Ασφάλειας & Διπλωματίας. Και στις δύο περιπτώσεις σπούδασα με υποτροφία.

Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές στην σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσια Διοίκησης, της Νομικής Αθηνών στην κατεύθυνση πολιτικής ανάλυσης.

Είμαι τακτικός αρθρογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και site σε Ελλάδα και Κύπρο σε ζητήματα που άπτονται των ακαδημαϊκών μου ενδιαφερόντων.

Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Καταδρομέας Αλεξιπτωτιστής στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινά από τα φοιτητικά χρόνια με ενεργή συμμετοχή σε φοιτητικές παρατάξεις και τοπικές οργανώσεις νεολαίας.

Για πρώτη φορά, κατήλθα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Άνοιξη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διεκδίκησα την θέση του Συμπαράσταση του Δημότη στο Δήμο Διονύσου το 2014 με την υποψηφιότητα μου να συγκεντρώνει ψήφους αποδοχής από σχεδόν το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, αρχή που εν τέλει δεν ενεργοποιήθηκε λόγω της εκλογικής ρήτρας για ενισχυμένη πλειοψηφία.

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ