Ο αθλητικός δημοσιογράφος Ανδρέας Μπέτσης, υποψήφιος με τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Διονύσης Ζαμάνης: Σταθερά στην ομάδα μας «Ανοιχτοί Ορίζοντες» ο Ανδρέας Μπέτσης.

Ο Ανδρέας Μπέτσης γεννήθηκε στον Πειραιά και κατοικεί μόνιμα στη Δροσιά από το 1990. Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Λύκαρη (καθηγήτρια Αγγλικών) και πατέρας τριών αγοριών.

Είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, από το 1994 μέχρι σήμερα, αρχισυντάκτης ειδήσεων από το 2007, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) από το 1992 και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) από το 1988.

Εργάστηκε στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ανελλιπώς, από το 1983 μέχρι την ημερομηνία αναστολής της έκδοσής της, στις 14 Νοεμβρίου 2014. Διετέλεσε προϊστάμενος του Κέντρου Τύπου Αντισφαίρισης στο Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι και μέλος της διευθυντικής ομάδας εγκατάστασης του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων, στο Mega Channel (1989-90), το «Φως των Σπορ» (1980-1990), στο Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ως υπεύθυνος (1995-2005) καθώς και στο διαδημοτικό σταθμό «Ράδιο -5» της Β΄ Πειραιώς.

Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και δικηγόρος Πειραιώς.

Έχει δυο φορές βραβευτεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (δημοσιογραφικά βραβεία της χρονιάς):

– Το 2004, για την τηλεοπτική συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στην ΕΡΤ με θέμα την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου, στην πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά που ο μεγάλος συνθέτης μίλησε για ποδόσφαιρο και τη σχέση του με τον αθλητισμό.
– Το 2010, για την έρευνα «Σωματεία μαϊμού στο τζούντο», στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η εν λόγω έρευνα, έγινε αιτία να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας και να ληφθούν από τη Γ.Γ.Α. αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά στη νομιμοποίηση και χρηματοδότηση των σωματείων όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων. Επιπλέον, ενισχύθηκε ο θεσμός της «ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

Ο Ανδρέας Μπέτσης έχει επίσης τιμηθεί:

– Το 2004, με δημοσιογραφικό έπαινο από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004» κα Γιάννα Αγγελοπούλου, για την εργασία του ως Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Κέντρου Αντισφαίρισης.
– Το 1992, με έπαινο από το Σύλλογο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

O Ανδρέας Μπέτσης είναι δημοτικός σύμβουλος Δήμου Διονύσου με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Διονύσου «Ο Θέσπις», Γενικός Γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑΝΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής) και πρόεδρος επί σειρά ετών κατά το παρελθόν στον Αθλητικό Σύλλογο Δροσιάς «ΝΙΚΗ».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ