Ο Γιάννης Κανουπάκης με το ΕΥΠΟΛΙΣ

Παρουσιάζουμε τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στην Δ.Κ Αγ. Στεφάνου, Γιάννη Κανουπάκη.

Ο Γιάννης Κανουπάκης είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, αλλά τον κέρδισε πολύ γρήγορα η δημοσιογραφία. Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει εργασθεί, από το 1983 μέχρι σήμερα, ως κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης, σε ημερήσιες εφημερίδες και τη δημόσια τηλεόραση, ενώ, υπήρξε επικεφαλής των υπηρεσιών ενημέρωσης στα υπουργεία Γεωργίας, Άμυνας και Ανάπτυξης. Παράλληλα, ασχολήθηκε και εξακολουθεί να ασχολείται με θέματα αυτοκίνησης, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας.
Έχει διατελέσει, κατά το παρελθόν, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του Υπ.Μεταφορών.

Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στην οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική, ως ρεπόρτερ και αρθρογράφος θεμάτων Ενέργειας, Εξαγωγών, Επιμελητηρίων, Βιομηχανίας και Εμπορίου, διατηρώντας και την εβδομαδιαία σελίδα για το Αυτοκίνητο, όπως και το πεδίο Auto στον ιστότοπο naftemporiki.gr. Tαυτόχρονα, είναι στέλεχος των motori.gr/motori mag/businessenergy.gr, του περιοδικού Blindspot και του ψηφιακού περιοδικού orthoslogos.news.gr που εκπροσωπεί τη νέα διεθνή τάση της εποικοδομητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Ως μόνιμος κάτοικος, για πολλά χρόνια, του Αγίου Στεφάνου και δημότης του Δ.Διονύσου, παρακολουθεί καθημερινά τα κακώς κείμενα στο κυκλοφοριακό (άναρχη οδήγηση, παραβατικότητα, ανεξέλεγκτη στάθμευση) με δεδομένες τις απαράδεκτες ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές (αρτιότητα οδικού δικτύου, ποδηλατόδρομοι, πεζοδρόμια, σήμανση, διαβάσεις πεζών, roundabouts κλπ), συναφώς και τις επιπτώσεις τους τόσο στην γενικότερη ποιότητα/ασφάλεια της ζωής μικρών και μεγάλων, όσο και στην ατμόσφαιρα (αύξηση εκπομπών αερίων ρύπων).

Η εμπειρία του από εκατοντάδες αποστολές στο εξωτερικό, σε διεθνείς διοργανώσεις, εκθέσεις, συνέδρια και παρουσιάσεις, του έχει δώσει πολύτιμη γνώση, ώστε να συγκρίνει αντικειμενικά διαφορετικές καταστάσεις και να εισηγείται ρεαλιστικές λύσεις που αφορούν την αστική κινητικότητα, τη διευθέτηση προβλημάτων σε σχέση με την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, καθώς επίσης, το κρίσιμο ζητούμενο της εξοικονόμησης καυσίμων και της στροφής σε εναλλακτικές μορφές κίνησης, πιο φιλικές προς το περιβάλλον με την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΕΥΠΟΛΙΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ