Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου για χωροταξικό, διόδια, κεραία κινητής τηλεφωνίας και άλλα ζητήματα της επικαιρότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ”

Οι Παρεμβάσεις και οι θέσεις της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» στο Δημοτικό Συμβούλιο την 30η Ιανουαρίου 2024

Η παράταξη μας, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30ης Ιανουαρίου 2024, εκτός από την παρέμβαση του Προέδρου της, Γιάννη Καλαφατέλη, για τη θετική εξέλιξη του αντιπλημμυρικού έργου Δροσιάς – Σταμάτας, που δικαιώνει τις επιλογές μας ,γεγονός που δημοσιοποιήσαμε με χθεσινό Δελτίο Τύπου, προχώρησε, μεταξύ των άλλων και στις ακόλουθες παρεμβάσεις/θέσεις των στελεχών της:

1. Χωροταξικό:

Ως γνωστόν, με μέριμνα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Διονύσου συμπεριλήφθηκε στην πρώτη ομάδα Δήμων για τους οποίους προκηρύχθηκε και συμβασιοποιήθηκε μελέτη για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ.), που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των χωροταξικών και πολεοδομικών προβλημάτων που ταλανίζουν επί 10ετίες τις
περιοχές μας.
Με αφορμή πρόσφατη σχετική σύσκεψη της νέας Δημοτικής Αρχής, ο Γιάννης Καλαφατέλης υπέβαλε αίτημα για την επανενεργοποίηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δε νοείται η προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου με μικροπολιτική διάθεση, λαϊκισμό, κλπ. αφού χρειάζεται υπεύθυνη στάση, με διάλογο και δημιουργική σύνθεση των απόψεων. Για αυτό ως διοίκηση συστήσαμε τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή και για αυτό ζητoύμε την επανασύστασή
της.

2.Διόδια:

Το θέμα ταλανίζει τις αστικές περιοχές του Δήμου μας αλλά και της Κηφισιάς, επί 16 χρόνια, δηλαδή από το 2007, όταν θεσμοθετήθηκε η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, συνδεόμενη ταυτόχρονα, με την υλοποίηση έργων σε άλλες περιοχές της Χώρας.
Επρόκειτο για μια επιλογή με σοβαρές περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές και οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες με τον συνεπή αγώνα όλων των Δημοτικών Αρχών και παρά τη συχνή επαναφορά του θέματος, αποφεύχθηκαν. Σήμερα το θέμα επανέρχεται, μέσα από ρητή απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία από 1/1/2025 θα τοποθετηθούν μετωπικά διόδια στον κόμβο
Μεταμόρφωσης, καθώς και τα παραπάνω επίμαχα πλευρικά.
Ο Γιάννης Καλαφατέλης, με αφορμή τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, επανέφερε και σε αυτό το Δ.Σ. (όπως είχε κάνει και ο π.Αντιδήμαρχος Γιάννης Φωτάκης στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο) την ανάγκη να συσταθεί άμεσα το τμήμα της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου μας, ώστε μαζί με το αντίστοιχο της Κηφισιάς να επανασχεδιάσουν τον αγώνα, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις
μας, προκειμένου η αποφασιστική και αδιαπραγμάτευτη στάση μας να φέρει τη νίκη και αυτή τη φορά.

3.Κεραία κινητής τηλεφωνίας στον Άγιο Στέφανο:

Πρόσφατα, με προσφυγή της Δημοτικής μας Αρχής και με τη συμβολή συμπολιτών μας,εξασφαλίσθηκε μία πολύ σημαντική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που απαγορεύει τη λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο χώρο του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο. Διαφορετικά θα επιβάλλεται ποινή 5.900 ευρώ, για κάθε ημερήσια λειτουργία της. Ο Γιάννης Καλαφατέλης, με αφορμή τη βάσιμη πληροφορία ότι η κεραία έχει πρόσφατα ηλεκτροδοτηθεί, παρενέβη στο Δ.Σ. ζητώντας από τη Δήμαρχο κ.Μαϊχόσογλου να προχωρήσει άμεσα στις ενδεικνυόμενες ενέργειες διακοπής της ηλεκτροδότησης, αξιοποιώντας την παραπάνω απόφαση, αφού είναι ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει τη μη λειτουργικότητα της κεραίας.

4.Για τη συνέχιση της λειτουργίας του συμβουλευτικού κέντρου άνοιας και της ενεργοποίησης του
μητρώου ευπαθών ομάδων:

Η π.Αντιδήμαρχος Γεωργία Κριεμάδη, με αφορμή την ανακοίνωση, χαιρέτησε την εξελίξεις αυτές, υπενθυμίζοντας ότι:

 Το συμβουλευτικό κέντρο άνοιας, ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής μας Αρχής, το οποίο ήδη λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2023, διαθέτοντας μια άρτια δομή, που μπορεί να βοηθήσει πάσχοντες συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους.
 Το μητρώο ευπαθών ομάδων, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από την Δημοτική μας Αρχή και αξιοποιήθηκε στις θεομηνίες που ενέσκηψαν στις περιοχές μας (πυρκαγιές, χιονόπτωση «Ελπίδα», κλπ), προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη.
Και κατέληξε ότι επιπλέον έχει συσταθεί και μητρώο εθελοντών που μαζί με το μητρώο ευπαθών ομάδων συνιστούν μια μοναδική κληρονομιά στον Τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βέβαια πρέπει συνεχώς να εμπλουτίζεται και να επικαιροποιείται.

5.Για το θέμα του εξοπλισμού στους Τομείς καθαριότητας και μηχανημάτων έργων:

Με αφορμή την κατάθεση στο Δ.Σ. καταλόγου με τον υφιστάμενο εξοπλισμό καθαριότητας και μηχανημάτων έργων του Δήμου Διονύσου από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γρηγόρη Ίσσαρη,υπήρχαν παρεμβάσεις από τον π.Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη και τον π.Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μανώλη Κόκκαλη. Ο Γιάννης Καλαφατέλης, λαμβάνοντας το λόγο, επεσήμανε το γεγονός ότι η
απερχόμενη Δημοτική Αρχή και σε αυτό τον κρίσιμο τομέα άφησε μία πολύ σημαντική κληρονομιά.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι μέσω της αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων (Φιλόδημος, ΥΜΕΠΕΡΑΑ, Περιφέρεια, ίδιοι πόροι-leasing κλπ), όπως προκύπτει από τον αναλυτικό κατάλογο που κατατέθηκε, ο Δήμος κατά την παρελθούσα 4ετία εκσυγχρόνισε πράγματι τον εξοπλισμό του με:

 5 νέα απορριμματοφόρα για βιοαποδομήσιμα.
 6 νέα απορριμματοφόρα – πρέσες.
 1 νέο κοινό απορριμματοφόρο.
 1 νέο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο.
 1 νέο τράκτορα.
 1 νέα καρότσα ανατρεπόμενη.
 1 νέο PRESS CONTAINER.
 2 νέες αρπάγες.
 1 νέο ανατρεπόμενο φορτηγό.
 1 νέα ερπιστριοφόρα τσάπα.
 1 νέος φορτωτή.
 1 νέο σάρωθρο – πολυμηχάνημα.
 1 νέο καλαθοφόρο.
 1 νέα υδροφόρα.
 1 νέο εκχιονιστικό – πολυμηχάνημα UNIMOG.

Καταλήγοντας τόνισε ότι πρόκειται ουσιαστικά για τον εκσυγχρονισμό σε μεγάλο βαθμό του γερασμένου δημοτικού μας εξοπλισμού, μετά από την αδράνεια των προηγούμενων ετών. Ο εξοπλισμός αυτός, σε συνδυασμό με την κατάλληλη στελέχωση, μέσω της αξιοποίησης του νέου Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) που προωθήσαμε, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των
μειοψηφιών, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Η παράταξη μας παραμένει παρούσα και υπερασπίζεται το έργο που άφησε ως παρακαταθήκη με γνώμονα την πρόοδο και του Δήμου Διονύσου και το συμφέρον των δημοτών του.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η τοποθέτηση της Δημάρχου Διονύσου Κ. Μαϊχόσογλου για 4 ζητήματα

Η Δήμαρχος Διονύσου, κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου, τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας και διοδίων, του αντιπλημμυρικού έργου της Λ. Σταμάτας καθώς και για τη μελέτη του Τ.Π.Σ. Αναλυτικά:

Τοποθέτηση κεραίας στο Σταθμό του ΟΣΕ Αγίου Στεφάνου:

Η νυν Δημοτική Αρχή ήταν εξ αρχής παρούσα στην εκδίκαση αφενός, της προσωρινής διαταγής και αφετέρου, των ασφαλιστικών μέτρων. Παράλληλα, βρίσκονταν σε «ανοικτή γραμμή» για το ζήτημα με το νομικό σύμβουλο, κ. Βασιλείου.

Σας διαβεβαιώνω ότι η νομική υπηρεσία θα προβεί άμεσα στην εκτέλεση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.

Ενημερωθήκαμε εσχάτως ότι υπήρξε απόπειρα ηλεκτροδότησης της κεραίας, εν τούτοις, δεν εκπέμπει. Θα προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου Διονύσου, χρησιμοποιώντας όλα τα προβλεπόμενα νομικά μέσα συμπεριλαμβανομένης και της κατάθεσης τακτικής αγωγής.

Αντιπλημμυρικό έργο Λ. Σταμάτας:

Αποτέλεσε και πρότασή μας, καθώς πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για την ασφάλεια όλων μας. Και μάλιστα, με τον τρόπο της δουλείας διόδου, όπως υποδείξαμε. Είναι σημαντικό ότι, επιτέλους, θα προχωρήσει.

Τοποθέτηση διοδίων:

Παραμένουμε σταθερά και αμετακίνητα ενάντια στην τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων, πλευρικών, μετωπικών, ηλεκτρονικών, στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Εντός των προσεχών ημερών θα λειτουργήσει η διαπαραταξιακή επιτροπή, ενσωματώνοντας νέα πρόσωπα.

Μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.):

Στις 29 Ιανουαρίου είχα την πρώτη επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του μελετητικού γραφείου αναφορικά με τα θέματα χωροθέτησης των οικισμών του Δήμου Διονύσου καθώς και για το πλήρες χρονοδιάγραμμα. Αποτελεί βασική προτεραιότητά μας η άμεση επίλυση των οικιστικών ζητημάτων που έχουν προκύψει. Η δεύτερη συνάντηση θα διεξαχθεί με τους εκπροσώπους όλων τα παρατάξεων του Δήμου Διονύσου. Θεωρώ, άλλωστε, σημαντικό το εν λόγω θέμα, το οποίο και αφορά όλους μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Διονύσου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ