Παρέμβαση της Αγγελικής Πέππα στο edionysos.gr, για τα σκουπίδια έξω από το Γήπεδο ποδοσφαίρου στον Άγιο Στέφανο

Τι λέει η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος για την απομάκρυνσή τους και τι απαντά για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πλατεία Σταμάτας.

Άμεση παρέμβαση στο edionysos.gr έκανε πριν από λίγο η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Αγγελική Πέππα, με αφορμή δημοσίευμά μας (δείτε ΕΔΩ) για σωρό σκουπιδιών έξω από το Γήπεδο ποδοσφαίρου στον Άγιο Στέφανο, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο αλλαγής του χλοτάπητα.

Η κα Πέππα παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οφείλεται σε αμέλεια του εργολάβου ο οποίος ανέλαβε το έργο αλλαγής του χλοτάπητα. “Έχω ήδη στείλει έγγραφο στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου να καλέσει τον εργολάβο να μαζέψει τα σκουπίδια, καθώς είναι μέρος των συμβατικών του υποχρεώσεων” ανέφερε η κα Πέππα.

Σε ερώτημά μας τι θα γίνει σε περίπτωση που ο εργολάβος δεν ανταποκριθεί, η αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε ότι η υπηρεσία περιβάλλοντος θα καθαρίσει το χώρο και θα χρεώσει στη συνέχεια τον εργολάβο.

Τι λέει για την Πλατεία Σταμάτας

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας που είχαμε, επισημάναμε στην κα Πέππα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Σταμάτας λόγω των έργων της ΕΥΔΑΠ για την αποχέτευση, που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ένα απέραντο εργοτάξιο, με αποκορύφωμα πρόσφατο ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στις ειδήσεις του STAR Channel. Η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο δεσμεύθηκε, σε συναντήσεις που υπήρξαν με εκπροσώπους του Δήμου και της τοπικής Δημοτικής Ενότητας, ότι το πολύ σε ένα μήνα θα έχουν τελειώσει τα έργα (και για τους δύο αγωγούς), τα οποία μάλιστα προβλέπεται  να ολοκληρωθούν χωρίς να απαιτηθεί παράταση της σύμβασης. Σε ό,τι αφορά το χρόνο των εργασιών η κα Πέππα εξέφρασε την άποψη ότι επειδή αυτή την εποχή η γη στην περιοχή έχει νερό (το γνωρίζω γιατί μένω ακριβώς δίπλα στα έργα, προσέθεσε) ίσως θα ήταν καλύτερα το έργο να μην είχε πραγματοποιηθεί μέσα στο χειμώνα. Τέλος, παραδέχθηκε ότι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται, ωστόσο τα συγκεκριμένα έργα γίνονται για το κοινό καλό.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ