ΠΕΓΚΑΠ Άνοιξης: Δωρεάν πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών !

Το πρόγραμμα αφορά σε διαγνωσμένο ή μη πρόβλημα νοητικής στέρησης ή άλλης αναπτυξιακής διαταραχής και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Διαβάστε τι περιλαμβάνει.

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Το κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών –Νοητικά Υστερούντων) ξεκίνησε ένα πρόγραμμα παιδικής προστασίας / πρώιμης παρέμβασης το οποίο απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως και 6 ετών με κάποιο διαγνωσμένο ή μη, πρόβλημα νοητικής υστέρησης ή άλλης αναπτυξιακής διαταραχής. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται δωρεάν με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής σε κάθε κατάλληλο ενδιαφερόμενο με στόχο την πρόληψη και αποκατάσταση προβλημάτων στην ανάπτυξη και περιλαμβάνει:
• αξιολόγηση των αναγκών των παιδιών με αναπτυξιακές και άλλες ελλείψεις από ψυχολόγο ή/και παιδοψυχίατρο.
• συμβουλευτική υποστήριξη και εκπαίδευση γονέων αλλά και καθοδήγηση τους σχετικά με τα απαραίτητα βήματα για την υποστήριξη του παιδιού τους.
• εξατομικευμένο εργοθεραπευτικό και ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων το όποιο παρακολουθεί το παιδί κατ οίκον ή/και στον χώρο της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ με την συμβολή εργοθεραπευτή και ψυχολόγου.

Τρόπος ένταξης στο πρόγραμμα:

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο Πρόληψης της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ στα τηλέφωνα 210 6216586 και 210 6814125 (Δευτ.-Παρ. 11.00-15.00) όπου αναφέρετε τα στοιχεία σας και το αίτημα σας.
Επίσης μπορείτε να στέλνετε και email στο: proimi.pegkap@gmail.com  

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του ΠΕΓΚΑΠ και του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Πρώιμης Παρέμβασης
της ΠΕΓΚΑΠ- ΝΥ, Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων
Ατόμων Παιδιών-Νοητικά Υστερούντων

Ανοίξεως-Σταμάτας 31,14569 ΑΝΟΙΞΗ

www.pegkap.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ