Συνάντηση του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη με τον Πρόεδρο της ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλη Ξυπολυτά, με αντικείμενο τη βελτίωση των λεωφορειακών γραμμών στο Δήμο Διονύσου

Επίσκεψη στα γραφεία της Ανώνυμης Εταιρίας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. πραγματοποίησε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Πρόεδρο της ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλη Ξυπολυτά, με επίκεντρο την περαιτέρω ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών στο Δήμο Διονύσου, με ορίζοντα την περίοδο μετά την πανδημία.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ.Ξυπολυτά για τη σοβαρή και πολύ επιτυχημένη προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Διοίκηση της ΟΣΥ Α.Ε. αλλά κι ο ίδιος προσωπικά, εδώ και ένα χρόνο περίπου, προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του στόλου των Οδικών Συγκοινωνιών και την αισθητή αύξηση των δρομολογίων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, ζήτησε να συνεχιστούν οι θετικές πρωτοβουλίες και το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά το τέλος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, αναφορικά με τις 5 Λεωφορειακές γραμμές του Δήμου Διονύσου  (507 Ζηρίνειο –Ροδόπολη – Σταμάτα, 509 Ζηρίνειο – Αγ. Στέφανος – Κρυονέρι, 535 Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος (Κυκλική), 535 Α Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος – Φράγμα Καλέτζι, 536 Ζηρίνειο – Διόνυσος) υπάρχουν 14 νέα δρομολόγια σε μηνιαία βάση ενώ το ποσοστό εκτέλεσής τους ανέρχεται στο 100%.

Ο κ.Καλαφατέλης υπογράμμισε ότι ο ΟΣΥ Α.Ε. έχει σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει οριστικά την κακή εικόνα που έχει σχηματίσει εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος για τις δημόσιες συγκοινωνίες, και ειδικότερα τα δημόσια λεωφορεία. Τόνισε ακόμη την ανάγκη να συνεχιστεί η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα (περισσότερα και νέα λεωφορεία, συχνότερα δρομολόγια, μείωση καθυστερήσεων) με σκοπό την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Διονύσου, εργαζόμενων, μαθητών και φοιτητών, σε συνδυασμό με τη μείωση του κυκλοφορικού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλης Ξυπολυτάς διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η προσπάθεια του Οργανισμού θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς εκτός της πρόσφατης επιτυχημένης συνεργασίας με τα Ιδιωτικά Λεωφορεία έχει δρομολογηθεί η περαιτέρω ενίσχυση του στόλου με 292 νέα σύγχρονα Οχήματα, με τη μέθοδο του leasing. Ανέφερε, επίσης, ότι μετά την τελευταία συνεργασία ο στόλος διαθέσιμων οχημάτων έχει ήδη αυξηθεί κατά 44%, ενώ μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας θα προσεγγίζει τη δυναμικότητα που είχε το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.     

Ο Πρόεδρος του ΟΣΥ Α.Ε. και ο Δήμαρχος Διονύσου συζήτησαν και ειδικότερα θέματα σε σχέση με τις λεωφορειακές γραμμές του Δήμου, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε ανοιχτή επικοινωνία για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει στο μέλλον, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ