Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, εν’όψει της αντιπυρικής περιόδου

Σύσκεψη του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Η προετοιμασία ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και θέματα της πολιτικής προστασίας συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Διονύσου Δ. Ζαμάνη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Σταμάτας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Ζαμάνης, αναφερόμενος στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Διονύσου και την πολύτιμη βοήθεια των κλιμακίων των εθελοντών, έκανε λόγο για μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Έδωσε επίσης έμφαση στη μεταξύ τους στενή συνεργασία αλλά και στο συντονισμό και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπισθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι κίνδυνοι από τις εστίες πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα σχεδιασμού και πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και οι ετοιμασίες που έχουν γίνει τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο Εθελοντικών Ομάδων. Καταγράφηκαν, επίσης, τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων φορέων της Πολιτικής Προστασίας και επισημάνθηκαν οι πρόσθετες προληπτικές ενέργειες που θα βελτιώσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: η αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Π. Ταουξή, ο εκπρόσωπος του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, κ. Ι. Θεοδωρόπουλος και ο εκπρόσωπος του 6ου Π.Σ. Αθηνών κ. Π. Καλδέλης. Εκ μέρους του Δασονομείου Αγ. Στεφάνου το παρών έδωσε ο κ. Π. Χρηστοπάνος. Συμμετείχαν επίσης: ο Διοικητής του Α.Τ. Διονύσου κ. Π. Καραγιάννης, ο κ. Γ. Δημητρακόπουλος, ως εκπρόσωπος του 1ου Τμήματος Τροχαίας Β/Α Αττικής, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλάσης Σιώμος, ο κ. Καραγεωργόπουλος εκ μέρους της 651 ΑΒΥΠ, ο κ. Γ. Μαλατάντης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Πολ. Προστασίας Αγ. Στεφάνου, ο κ. Μ. Ποντίκης, ως εκπρόσωπος του Σωματείου Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης Ροδόπολης, ο κ. Ι. Μαυράκης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου, οι κ.κ. Ν. Δουλγεράκης και Κ. Κυριακίδης ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ανοίξεως, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δ.Κ. Διονύσου, κ. Δ. Πιτιανούδης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ