Τα ΓΕΛ Άνοιξης και Κρυονερίου στο «Junior Achievement Greece»

ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ "THE MALL ATHENS"

Με μία ευχάριστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι όσοι επέλεξαν να επισκεφθούν το πρωί της Παρασκευής το «The Mall Athens».

Οι επισκέπτες συνάντησαν 57 ομάδες μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα, σε ρόλο καινοτόμων επιχειρηματιών με δικό τους περίπτερο. Το «Junior Achievement Greece» για 19η χρονιά διοργανώνει Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις για έφηβους – ηλικίας 15-18 ετών – που υλοποιώντας το πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση», κατάφεραν να συνεργαστούν και μέσα σε λίγους μήνες να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική start-up.

Ειδικότερα, 1.700 παιδιά από όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν στην Αθήνα (στη Θεσσαλονίκη την 1η Μαρτίου) και ο τελικός νικητής (τον προσεχή Μάιο) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.
Ανάμεσα σε αυτά και η ομάδα του ΓΕΛ Άνοιξης, που για 3η χρονιά συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμα. Κάθε χρόνο οι μαθητές με την καθηγήτριά τους, κα Γιούλη Μαστοροπούλου, δημιουργούν με όρεξη και μεράκι αντικείμενα και τα προωθούν στην αγορά στήνοντας τη δική τους μαθητική επιχείρηση.

Φέτος, η LA Accessorize me! του ΓΕΛ Άνοιξης φτιάχνει χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ, αξιοποιώντας επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά, κυρίως χοντρά χαρτόνια από συσκευασίες αλλά και μικρά κομμάτια ξύλου. Με τεχνικές όπως το decoupage και το stenciling αποτυπώνουν πρωτότυπα σχέδια πάνω στα αντικείμενα. Το τελικό φινίρισμα γίνεται με ένα λεπτό στρώμα «υγρού γυαλιού», που τα αδιαβροχοποιεί και τους προσδίδει λάμψη και αντοχή.

Φέτος, δε, στο ΓΕΛ Άνοιξης προστέθηκε κι ένα ακόμα σχολείο του Δήμου μας, το ΓΕΛ Κρυονερίου. Οι μαθητές του ΓΕΛ Κρυονερίου με την καθηγήτριά τους κα Ηρώ Πάντικ δημιούργησαν την μαθητική επιχείρηση Kryokeri, η οποία παράγει και διαθέτει στην αγορά διακοσμητικά κεριά, με αρώματα από φυσικά υλικά όπως φρούτα και φυτά.

Θερμά συγχαρητήρια στους άξιους μαθητές μας και τις καθηγήτριές τους. Ευχόμαστε το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία του Δήμου μας, καθώς προγράμματα απαιτητικά σαν το συγκεκριμένο προσφέρουν στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες δεξιότητες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Διονύσου

Δείτε κι ΕΔΩ πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα του edionysos.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ