Θανάσης Φροντιστής: «Αυτή είναι η πρότασή μου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα»

MIA ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Όπως είναι γνωστό, οι πιο πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έρχονται με τελικό προορισμό την Ελλάδα, αλλά μία άλλη χώρα, της Βόρειας Ευρώπης, στην οποία είτε έχουν συγγενείς, ακόμα και μέλη της οικογενείας τους, είτε έχουν πληροφορίες ότι εκεί θα βρουν έναν παράδεισο…

Με βάση αυτό το δεδομένο, προτείνω να διενεργηθεί μια έρευνα από έναν έγκυρο, ίσως και δημόσιο, φορέα ανάμεσα στους καταγεγραμμένους πρόσφυγες και μετανάστες με το ερώτημα ποια χώρα είχαν ως προορισμό όταν ξεκινούσαν το ταξίδι της προσφυγιάς. Και στην οποία θα έφταναν αν στο μεταξύ δεν έκλειναν τα σύνορα. Οίκοθεν νοείται, ότι η έρευνα αυτή πρέπει να διενεργηθεί από μία γνωστή και σοβαρή εταιρία ερευνών.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, η Ελλάδα μπορεί, κατά τη γνώμη μου, βάσιμα αλλά και νόμιμα να διεκδικήσει, αν χρειαστεί και δικαστικά, την μετακίνηση των προσφύγων/μεταναστών στη χώρα που έχουν δηλώσει ότι είχαν ως τελικό προορισμό όταν έφυγαν από τη χώρα τους.

Το προσφυγικό αυτή τη στιγμή είναι για τη χώρα μας το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα και αν δεν λυθεί, με μετακίνηση όμως μεγάλου αριθμού προσφύγων σε άλλες χώρες, οι συνέπειες για τη χώρα μας και για τους Έλληνες θα είναι ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ !

Φοβάμαι, ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν το έχει συνειδητοποιήσει και οι πολιτικοί μας κοκορομαχούν για δευτερεύοντα θέματα και όχι για την ουσία, που είναι, τι θα συμβεί αν οι δεκάδες χιλιάδες γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες και οι εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμύρια. Ενδεχόμενο πολύ πιθανό ιδίως αν ο Ερντογάν πραγματοποιήσει την απειλή του. Ας σκεφθεί ο καθένας από μας, αν δεν το έχει σκεφθεί ήδη, τι θα μπορούσε να συμβεί, γιατί αυτό ξεπερνά και το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το κόστος συντήρησης των προσφύγων.: ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ!

Αν συμμερίζεστε την πρότασή μου, κοινοποιείστε την μήπως και φτάσει σε κάποιο ευαίσθητο μάτι.

Θανάσης Φροντιστής
Δρ Οικονομολόγος-Λογοτέχνης

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ