Τι έλεγε ο Διονύσης Ζαμάνης πριν από τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών του 2014
Δημοσιεύουμε την τότε προεκλογική συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου και σημερινού επικεφαλής των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στο edionysos.gr. Θυμίζουμε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών του Μαΐου του 2014 ήταν 28,60 % για τον κο Διονύση Ζαμάνη και 38,52% για τον κο Καλαφατέλη. Ο Διονύσης Ζαμάνης εξελέγη Δήμαρχος στο δεύτερο γύρο, καθώς ανέτρεψε τη διαφορά των 10 περίπου ποσοστιαίων μονάδων του πρώτου γύρου.
“ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – «ΠΟΤΑΜΟΣ» ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR !
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ !…
Ο Διονύσης Ζαμάνης, είναι από τους νέους σε ηλικία υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Διονύσου. Έίναι μόλις 41 ετών, γεννημένος το 1973.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι του λείπει η αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς εκλέγεται από το 2006 δημοτικός σύμβουλος με την «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Δροσιάς Αβραάμ Πασιπουλαρίδη.
Ο κος Ζαμάνης διτέλεσε, μεταξύ άλλων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Δροσιάς, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, Πρόεδρος του Βρεφονηπιακού Σταθμού Δροσιάς και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Ν.Α.Π. «ΘΕΣΠΙΣ».
Είναι οικονομολόγος, με ειδίκευση στις διεθνείς σχέσεις, ενώ διατηρεί δικό του Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο.
Σήμερα, ως επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», διεκδικεί μαζί με τους συνεργάτες του τη διοίκηση του Δήμου Διονύσου.
Συναντηθήκαμε μαζί του το πρωί της Πέμπτης 1η Μαΐου στα γραφεία των «Ανοιχτών Οριζόντων» όπου μας παραχώρησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’όλης της ύλης.
«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ…»
«Στο ερώτημα αν είμαι έτοιμος να διοικήσω, θα σας απαντήσω ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Έχει συγκροτηθεί μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων, αποτελούμενη από άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ασχολούνται με τα κοινά από μεράκι και ενδιαφέρον και όχι από συμφέρον. Δεν έχουν ως στόχο να καλύψουν κάποια προσωπική τους ανάγκη… Είμαι σχεδόν γέννημα θρέμμα της περιοχής. Έχω την τύχη να γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή και τους ανθρώπους της. Άλλωστε, πήγα Δημοτικό Σχολείο στη Δροσιά, Γυμνάσιο στην Άνοιξη -καθώς τότε η Δροσιά δεν διέθετε- και Λύκειο στον Άγιο Στέφανο.Αυτό τελικά μου έκανε και καλό, γιατί έχω κάνει φίλους από όλες τις περιοχές του Διονύσου».
«ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ»
«Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος και συμμετέχουν σε αυτόν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους. Όμως, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας απασχολεί. Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι κοινά για όλους, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας μας».
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ…
«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική στην εκάστοτε διοίκηση.Επίσης η διοίκηση πρέπει να διορθώνει τα λάθη της βάσει της κριτικής που της ασκείται. Αυτό που έχω διαπιστώσει, είναι ότι η Διοίκηση δεν έλαβε τελικά υπόψη της τις παρατηρήσεις που της κάναμε. Επέλεξε την λογική του ότι επειδή έχει την πλειοψηφία μπορεί να παίρνει όποια απόφαση θέλει. Με αυτή την τακτική ήταν βέβαια αδύνατο να υπάρξει συναίνεση, κάτι που σήμερα είναι επιβεβλημένο, εάν θέλει κάποιος πραγματικά να λύσει προβλήματα. Θεωρούμε ότι η διοίκηση του Δήμου δεν πρέπει να παίρνει αποφάσεις με πλειοψηφία 25 έναντι 16 ψήφων. Αν είναι δυνατόν, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με αυξημένη πλειοψηφία των 35 ή και των 41 δημοτικών συμβούλων… Όμως, παρά την κριτική που έχουμε ασκήσει, έχω πει ότι κάποια πράγματα έχουν γίνει, ειδικά στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού και μάλιστα κάποια από αυτά είναι εξαιρετικά καλής αισθητικής…»
«ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΥΔΙΑ ΦΕΡΜΕΛΗ»
«Όταν η διαβούλευση δεν είναι κενό γράμμα, μπορεί να επιδιωχθεί συναίνεση. Έχω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα να αναφέρω. Όταν η δημοτική σύμβουλος Λυδία Φέρμελη είχε αναλάβει την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, θέλησε να κάνει ένα διαγωνισμό για προμήθεια πετρελαίου στα Σχολεία του Δήμου. Επειδή ήμουν κι εγώ πιο παλιά Πρόεδρος της αντίστοιχης Επιτροπής στη Δροσιά, ήρθε και με ρώτησε αν γνωρίζω το θέμα. Αφού το έψαξα, βρήκα έναν αντίστοιχο διαγωνισμό που είχε πραγματοποιηθεί στον Δήμο Περιστερίου και της τον έστειλα. Η Λυδία, με αυτό κατάφερε αφενός να με βάλει να της κάνω την δουλειά και αφετέρου να μου αφαιρέσει τη δυνατότητα να της κάνω αντιπολίτευση. Αυτός είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος για να επιτύχεις τη συναίνεση…»
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Πράγματι έχουν γίνει αρκετές αναφορές από την μεριά μας κατά της δημοτικής αρχής. Πολλές έχουν πάρει το δρόμο τους. Για κάποια έργα που έχουν γίνει, έχουν ασχοληθεί ελεγκτές- επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης και μένει να δούμε τα πορίσματά τους. Επίσης υπάρχουν διαγωνισμοί που έχουν σταματήσει γιατί αποδείχθηκε ότι ήταν εξώφθαλμα φωτογραφικοί. ..»
«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ TO ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ»
«Το πρόβλημά μου δεν είναι τι έχει γίνει με όλα αυτά. Άλλωστε για όποιον θέλει να ενημερωθεί όλα είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο. Το πρόβλημά μου δεν είναι η απερχόμενη δημοτική αρχή. Το πρόβλημά μας είναι να δείξουμε στον κόσμο εμείς τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν είμαι διατεθειμένος αυτή την ώρα, αν δεν υπάρξει πραγματικός λόγος, να μπω στη διαδικασία να πω τι δεν έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή.Πρέπει να πούμε στον κόσμο κυρίως πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».
«ΕΠΙ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ»
«Ο ρόλος και η χρησιμότητα των ειδικών συμβούλων προβλέπεται από τη νομοθεσία. Προφανώς και χρειάζονται. Αυτό που επίσης χρειάζεται για ένα Δήμαρχο είναι να δίνει λόγο. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σήμερα να πείσεις τους δημότες που πάει το κάθε ευρώ που ξοδεύεις. Όταν λοιπόν προσλαμβάνεις ανθρώπους σε θέση μετακλητών υπαλλήλων, που αποτελούν προνομιακές θέσεις καθώς δεν είναι μέσω ΑΣΕΠ, θα πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να πεις στον δημότη ότι αυτός, για παράδειγμα, κόστισε δέκα δραχμές αλλά επέστρεψε στον Δήμο τουλάχιστον 11. Το θέμα δηλαδή είναι τι όφελος παρέχεται στους δημότες. Στην περίπτωση του Δημάρχου δεν γνωρίζω αν συμβαίνει αυτό. Επί 3,5 χρόνια ρωτάμε για το έργο που έχουν παράξει οι ειδικοί σύμβουλοι και απάντηση δεν έχουμε πάρει. Ειδικά σήμερα αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Ο κόσμος έχει στοχοποιήσει τους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική και αν δεν θέλουμε τα πράγματα να ξεστρατίσουν σε λανθασμένες κατευθύνσεις, θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι να δίνουμε απάντηση για το κάθε τι».
«ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ – Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΡΟΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ…»
«Η Δροσιά είναι μία από τις 7 δημοτικές ενότητες που βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο υποδομών και περιβάλλοντος. Εκτιμώ, λοιπόν, ότι η δουλειά που κάναμε εκεί σε επίπεδο έργων ήταν πολύ καλή. Σαφέστατα όμως αυτό το κρίνουν οι δημότες. Ο λόγος που είχαμε φροντίσει Ο Δήμος της Δροσιάς να έχει ένα ταμείο γεμάτο, είναι εξαιτίας της έλλειψης κοινοχρήστων χώρων. Έπρεπε λοιπόν να έχει χρήματα για απαλλοτριώσεις έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε ένας χώρος ελεύθερος. Θεωρώ ότι η λογική του ότι άφησες χρήματα και θα τα βρει ο επόμενος δεν πρέπει να μας διακατέχει. Από τη στιγμή που ενωθήκαμε με τον Καλλικράτη, ο Δήμος μας είναι ένας και ενιαίος και ευτυχώς που κάποιοι φρόντισαν να βρεθούν κάποια χρήματα. Αν αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλάμε για ένα Δήμο που έχει μία καλή ταμειακή ροή, οφείλεται στο ότι κάποιοι Δήμοι, όχι μόνο η Δροσιά αλλά και ο Διόνυσος, για παράδειγμα, άφησαν χρήματα στο ταμείο. Εάν δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα σήμερα θα μιλάγαμε για άλλου είδους προβλήματα. Θυμίζω το παράδειγμα του Δήμου Αχαρνών που προέβη σε στάση πληρωμών. Άρα, εκ των υστέρων παράξαμε μία πάρα πολύ καλή υπηρεσία για όλους τους δημότες του ενιαίου Δήμου Διονύσου».
«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
«Έχουμε δώσει το δείγμα γραφής μας για το πως θέλουμε να διοικήσουμε.Το πρόβλημα της διοίκησης είναι το νοικοκύρεμα. Όπως διοικείς το σπίτι σου έτσι πρέπει να διοικείς και τον Δήμο. Από την άλλη, θα πρέπει το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, να αποτελέσει το αναπτυξιακό κεφάλαιο του Δήμου και τον μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.
«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ…»
«Επιτυχημένη είναι η δημοτική αρχή που η καθημερινότητά της θα προχωράει ομαλά ακόμη και αν το Δημοτικό Συμβούλιό της σκοτωθεί σε ένα αεροπορικό δυστύχημα ! Δεν μπορεί να εξαρτάται η λειτουργία του Δήμου από έναν άνθρωπο, ούτε από δύο ούτε από τρεις. Ο άνθρωποι που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο μας είναι και άνθρωποι με γνώσεις και ικανότητες αλλά κυρίως με διάθεση για προσφορά. Ανθρώπους με καλά βιογραφικά και ικανότητες μπορεί κάποιος αν ψάξει να βρει. Εκεί που χώλαινε πάντα η πολιτική ζωή του τόπου ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι έτοιμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Συνηθίζω και λέω ότι μέχρι τώρα στην πολιτική έμπαιναν άνθρωποι που είχαν κάποιο έλλειμμα: είτε προσωπικό, είτε αναγνωρισιμότητας, είτε οικονομικό ακόμα και επαγγελματικό. Νομίζω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν να ασχολούνται με την πολιτική άνθρωποι που έχουν να διαθέσουν κάποιο περίσσευμα».
«ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ…»
«Είναι μια καλή δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κλείσουν οι λακκούβες γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής. Θα πω μια ιδέα που μου την έχουν δώσει άνθρωποι που βρίσκονταν στην παράταξη της απερχόμενης διοίκησης, η οποία όμως δεν υϊοθετήθηκε. Δηλαδή να υπάρξει μία υπηρεσία που να ασχολείται άμεσα και αποκλειστικά με το πρόβλημα αυτό, τις λακκούβες. Εάν μία λακκούβα κλείσει μέσα σε δύο ή τρεις μέρες, το πιθανότερο είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Εάν παραμείνει ανοιχτή μία εβδομάδα ή δέκα μέρες χρειάζεται εργολαβία και αν παραμείνει ένα μήνα μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις αποζημίωση για τον άνθρωπο που έπεσε μέσα…»
ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΥΤΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ…»
«Όλα τα προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται άμεσα από τους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται στην περιοχή που συμβαίνει το πρόβλημα. Το μοντέλο της απερχόμενης δημοτικής αρχής ήταν συγκεντρωτικό. Τα Τοπικά Δημοτικά Συμβούλα δεν είχαν κανένα ρόλο και καμία αρμοδιότητα. Πολλές φορές ελάμβαναν ομόφωνες αποφάσεις που δεν έφθαναν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή μετατράπηκαν σε κουτιά παραπόνων χωρίς να μπορέσουν να απαντήσουν στον δημότη για ποιο λόγο δεν λύνεται το πρόβλημα…»
Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΡΑΣ…
«Το έργο της αποχέτευσης είναι σε εξέλιξη. Έχουν δημοπρατηθεί ήδη τα 31 εκατομμύρια και απομένουν άλλα 20 για να μελετηθούν και να δημοπρατηθούν κι αυτά. Το δυστύχημα είναι ότι έχει περάσει πάρα πολύς χρόνος από τον Ιούλιο του 2011 που εντάχθηκε το έργο της μελέτης για χρηματοδότηση φτάσαμε να περάσουν πάνω από 2 με 2,5 χρόνια μέχρι το Νοέμβριο του 2013, που το έργο χρηματοδοτήθηκε… Θα δανειστώ το παράδειγμα της κοινότητας Ανάβρας, που είχαμε την ομιλία λίγες μέρες πριν. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν το αυτονόητο. Έτρεχαν πίσω από τη δημόσια διοίκηση.Είχανε έτοιμες μελέτες ή φρόντιζαν να είναι οι πρώτοι που θα μπουν σε τέτοιες χρηματοδοτήσεις, να δημοπρατήσουν άμεσα ώστε να προχωρήσουν τα έργα πνοής για τον τόπο τους. Εμείς, στο μεγαλύτερο έργο πνοής που είναι η αποχέτευση και το ζητάει το 99% των δημοτών, αφήσαμε δύο χρόνια να περάσουν σαν το νερό…»
«ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ…»
«Εγώ δεν θα μπω σε διαδικασία κινδυνολογίας, δηλαδή αν κλείνει το ΕΣΠΑ στις 31/12/2015 και αν υπάρχει η πιθανότητα να χαθούν χρήματα.Το έργο της αποχέτευσης θα προχωρήσει όποια δημοτική αρχή και αν εκλεγεί στις 25 Μαΐου. Πρέπει όμως η δημοτική αρχή να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδι για το έργο αυτό. Δεν μπορεί στο 2014, στις παρυφές της Αθήνας, να αποχετευόμαστε ακόμη με βόθρους».
«ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ…»
«Πάντα υπάρχουν λύσεις για όλα τα θέματα και για το κυκλοφοριακό. Το θέμα είναι να μην επιδεινωθεί. Η κατάσταση, ιδιαίτερα στις λεωφόρους Μαραθώνος, Χελμού και Κρυονερίου, ειναι επιβεβαρυμένη. Αν η κεντρική διοίκηση αποφασίσει να επιβάλλει τα διόδια στον κόμβο της εθνικής οδού και πιο κάτω στην Βαρυμπόμπη, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα πιο οξύ και θα χειροτερέψει την κατάσταση στον Δήμο μας. Είναι κοινός τόπος για όλες τις δημοτικές παρατάξεις ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο –και το εννοώ- να αποτρέψουμε την τοποθέτηση διοδίων…».
«ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΧΕΛΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ»
«Σε σχέση με το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις λεωφόρους Μαραθώνος, Χελμού και Κρυονερίου, υπάρχει ένα περιφερειακό έργο το οποίο προβλέπει ότι θα γίνουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με νησίδα στη μέση. Νομίζω ότι κάποια χρόνια πριν είχε φτάσει κοντά στην υλοποίησή του, δεν είμαι όμως πρόχειρος να πω τώρα τι ακριβώς έφταιξε και δεν έγινε.Πάντως, εφόσον εκλεγούμε, είναι στις προθέσεις μας να πιέσουμε την κεντρική διοίκηση για να προχωρήσει η διαπλάτυνση των συγκεκριμένων λεωφόρων».
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τη νομιμότητα. Τη νομιμότητα λοιπόν δεν μπορεί να την χρησιμοποιεί κάποιος α-λα-καρτ. Εύχομαι το θέμα με τους εργαζομένους να τελείωσε εδώ και να μην το ξαναδούμε μπροστά μας.Εύχομαι, επίσης, αυτή η απόφαση να είναι η καλύτερη δυνατή για αυτούς.Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι το πρόβλημα θα το ξαναβρούμε μπροστά μας. Κανένας δεν είναι κατά των εργαζομένων και κανένας δεν αμφισβητεί το έργο που παράγουν αυτοί οι άνθρωποι στον Δήμο.Το ζήτημα είναι αν ήταν αυτή η καλύτερη απόφαση για αυτούς.Εγώ θεωρώ πολύ ενδιαφέρουσα την τοποθέτηση της κας Σαραντάκη για το θέμα αυτό.Κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν είναι κατά των εργαζομένων…».
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΠΟΣΟΥ 700.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
«Λένε καμιά φορά ότι η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα. Εδώ δεν πρόκειται για τη μισή αλήθεια αλλά για το 1 τοις εκατό της αλήθειας. Η πραγματικότητα είναι ότι το έργο αυτό έχει μια δουλειά από πίσω του σχεδόν ενός ολόκληρου χρόνου. Ήταν ένα έργο πρωτοποριακό για την περιοχή. Για τα συγκεκριμένα φωτιστικά σώματα αυτού του τύπου δεν υπήρχαν καν προδιαγραφές του ΕΛΟΤ. Εμείς βάλαμε τις προδιαγραφές και το κάναμε με ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Συμμετείχαν αρχικά πάνω από 40 εταιρίες και πήραν τελικα μέρος στον διαγωνισμό πάνω από 10. Το έργο ήταν δρομολογημένο, το είχαν πληρώσει οι Δροσιώτες και είχαμε την ευθύνη να το υλοποιήσουμε. Ως νέα δημοτική αρχή θα το επεκτείνουμε και σ’όλο το Δήμο Διονύσου. Είναι όμως περίεργο να μας εγκαλεί για μια τέτοια διαφανή διαδικασία μια δημοτική αρχή που έχει επανειλημμένα εκτελέσει φωτογραφικούς διαγωνισμούς μέχρι εμμονής. Και φέρνω σαν παράδειγμα την ιστορία με τις παιδικές χαρές όπου έβγαλε την εμμονή της διαγράφοντας τρία άτομα από την διοίκηση…».
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ…»
«Σε ότι αφορά το οικιστικό θέμα είμαστε μια περιοχή σε ομηρία. Είναι άνθρωποι και περιουσίες σε ομηρία και το δυστύχημα είναι ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια η ομηρία αυτή διαρκώς επιδεινώνεται. Η βασική ευθύνη είναι της πολιτείας αλλά από την άλλη το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας θέτουν σε αμφισβήτηση τα όρια του Δήμου ενώ η πρόσφατη νομοθεσία του προηγούμενου καλοκαιριού να υπάγει τους οικισμούς σε δασικό καθεστώς.Τα πράγματα λοιπόν γίνονται χειρότερα αντί να βελτιώνονται. Η λύση είναι: ισχυρή πίεση προς την πολιτεία έτσι ώστε τα όρια των οικισμών μας να είναι αδιαμφισβήτητα με νόμο».
«ΡΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ – ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ»
«Ρόλους δεν έχουμε τάξει σε κανέναν. Εάν τάζεις κάποια στιγμή το πληρώνεις. Είμαστε μία παράταξη που δεν έχουμε υποσχεθεί ούτε θέσεις ούτε θώκους σε κανέναν. Στόχος είναι να διοικούμε όλοι και παρέα με την όποια αντιπολίτευση. Σε ότι αφορά τον Αβραάμ Πασιπουλαρίδη, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ιδιαίτερη εμπειρία αλλά έχω την αίσθηση –αν και καλύτερα θα είναι να ρωτήσεις τον ίδιο- ότι δεν έχει διάθεση για άσκηση διοίκησης. Εγώ προσωπικά τον σέβομαι, είναι φίλος μου και εκτιμώ την ακεραιότητα και την εντιμότητά του. Μέσα σε αυτό το προεκλογικό παιχνίδι, ο καθένας μπορεί να λέει διάφορα για τον άλλο. Ούτε ένας όμως δεν έχει βρεθεί να ψέξει τον Αβραάμ για την εντιμότητά του. Και αυτό περνάει αδιάφορα, λες και δεν ασχολούμαστε με αυτό. Η εντιμότητα είναι η βασική προϋπόθεση που βάλαμε για να κατέβουμε στις εκλογές.”