Τι έλεγε ο Γιάννης Καλαφατέλης πριν από τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών του 2014

Δημοσιεύουμε την τότε προεκλογική συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου και σημερινού επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (τότε της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ) στο edionysos.gr. Θυμίζουμε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών του Μαΐου του 2014 ήταν 38,52% για τον κο Καλαφατέλη και 28,60 % για το σημερινό Δήμαρχο Διονύσου Διονύση Ζαμάνη. Ο κος Καλαφατέλης ηττήθηκε τελικά στον δεύτερο γύρο από το Διονύση Ζαμάνη, ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος ανατρέποντας τη διαφορά των 10 περίπου ποσοστιαίων μονάδων του πρώτου γύρου.

“Ο Δήμαρχος Διονύσου και επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» μιλάει για όλα στον Πέτρο Πετρόπουλο. Κάνει την αυτοκριτική του για τις λακκούβες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, εξηγεί πότε θα ολοκληρωθεί η αποχέτευση και πόσο θα κοστίσει αλλά και πως θα λύσει το κυκλοφοριακό. Ακόμη ξεκαθαρίζει αν τελικά είναι μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας ή όχι, προαναγγέλλει μείωση τελών ύδρευσης και ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και απαντάει σε ερωτήματα περί συναίνεσης, «αυλής», ειδικών συνεργατών, καταγγελιών της αντιπολίτευσης αλλά και για πολλά άλλα ακόμα… 

Ο Γιάννης Καλαφατέλης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις…

Είναι ο πρώτος Δήμαρχος του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, στον οποίο εντάχθηκαν 4 Δήμοι (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος) και 3 Κοινότητες (Κρυονέρι, Σταμάτα, Ροδόπολη) και υπήρξε, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου για τρεις συνεχόμενες θητείες (1990-2010).

Ο Γιάννης Καλαφατέλης, άσχετα με το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του, διαθέτει κατά γενική ομολογία το χάρισμα της επικοινωνίας και είναι ιδιαίτερα προσιτός.

Συναντήσαμε τον επικεφαλής της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο γραφείο του, αργά το βράδι της Τρίτης 5 Μαΐου, στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας.

Με τα κινητά να χτυπούν συνεχώς (και από πάνω μια εποχική αλλεργία να τον ταλαιπωρεί) η συνέντευξη δεν ήταν… παιχνιδάκι αλλά νομίζουμε ότι τελικά άξιζε τον κόπο.

Με τη σημερινή αποκαλυπτική εφ’όλης της ύλης συνέντευξή του στο edionysos.gr,λίγες μόλις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Μαΐου, ο Γιάννης Καλαφατέλης άνοιξε τα χαρτιά του και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε, ακόμα και τα πιο δύσκολα…

Ειδικότερα, ο κος Καλαφατέλης μας έδωσε και μία σημαντική είδηση, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των οικισμών, που σήμερα κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως «δασικοί», έκανε την αυτοκριτική του για τις λακκούβες της περιοχής ενώ παραδέχθηκε ότι έχει …αυλή, αλλά μόνο έξω από το σπίτι του !…

Δημοσιεύουμε τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης, την οποία μπορείτε ολόκληρη να ακούσετε ζωντανά πατώντας πάνω στο βίντεο (ακριβώς από πάνω):

«ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ… ΒΑΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ…ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…» 

«Το ξεκίνημα της θητείας μας στον Δήμο Διονύσου, όπου συνενώθηκαν 7 πρώην Δήμοι και Κοινότητες, μπορώ να πω ότι ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο.Ουσιαστικά οργανώσαμε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους στην Αττική από την αρχή, με ότι αυτό συνεπάγεται, έχοντας ταυτόχρονα να αντιπαρέλθουμε και τις σοβαρές δυσλειτουργίες της νέας αυτοδιοικητικής δομής του Καλλικράτη. Μπορώ όμως να πω ότι χάρη στη διοικητική εμπειρία που διαθέταμε και τη νυχθημερόν, κυριολεκτικά, εργασία όλων των συνεργατών μας, καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους αλλά και τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο Δήμο Διονύσου.Ανασταλτικός παράγοντας βέβαια στο έργο μας, μπορώ να πω ότι ήταν η έλλειψη μελετών από τις Δημοτικές Ενότητες αλλά και η βαθιά οικονομική κρίση, τα μνημόνια, που μας επηρέασαν όλους…».

«ΟΧΙ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ «EX OFFICIO» ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ…. ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ…ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ…ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ»

«Όχι, δεν είμαι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω ότι έχω δώσει πολλές φορές την απάντηση, ακόμα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εγώ, θέλω να πω, ότι είμαι Δήμαρχος και όχι πολιτικός. Όχι ότι δεν έχουμε κομματικές ταυτότητες, αλλά αυτές τις έχουμε αφήσει στα συρτάρια.Εμείς από την αρχή της γένεσης της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» είμαστε μια ανεξάρτητη παράταξη δίχως χρίσματα ή κομματικά στηρίγματα.Αγωνιζόμαστε για το συμφέρον των πολιτών.Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι επειδή στις προηγούμενες εκλογές ας είχε δώσει την στήριξή του το ΠΑΣΟΚ, και η Νέα Δημοκρατία κατ’επέκταση, οι Δήμαρχοι μπήκαν «ex officio» στην Πολιτική Επιτροπή. Αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό το μείζον για μένα, αλλά τα προβλήματα των πολιτών. Εγώ σέβομαι όλα τα κόμματα, ως πυλώνες της δημοκρατίας. θεωρώ όμως ότι περπατάμε με τα δικά μας πόδια και δεν χρειαζόμαστε δεκανίκια για να προχωρήσουμε…».

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ…ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ 35 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…»

«Την 1η Αυγούστου του 2011 -και έχω όλα τα έγγραφα να σας δώσω- έχουμε την ένταξη της Πράξης της Αποχέτευσης Ακαθάρτων των 5 δημοτικών ενοτήτων στο πρόγραμμα του ΕΠΕΡΑ,μέσω του ΕΣΠΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2013 έχουμε την έγκριση της δημοπράτησης του έργου. Ταυτόχρονα είχαμε μια τροποποίηση της Πράξης τον Μάΐο του 2013.Πρέπει να ξέρετε εδώ ότι και μέσω του Συλλογικού μας οργάνου,της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές η τοπική αυτοδιοίκηση για τη γραφειοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε στα έργα του ΕΣΠΑ. Εδώ εγώ μπορώ να σας αντιπαραθέσω 35 αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων που είχαμε να εξασφαλίσουμε και μπορείτε κυριολεκτικά να το ψάξετε και να διαπιστώσετε πόσες αποφάσεις χρειάστηκαν για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη δημοπράτηση του έργου στις 26 Νοεμβρίου 2013…Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει όλες τις φάσεις, και από το Ελεγκτικό συνέδριο, και περιμένουμε την απόφαση του Υπουργού για την εγκατάσταση του εργολάβου…Καθυστέρηση υπήρχε μόνο στο μέτρο του ανθρώπινου δυνατού.Νομίζω ότι ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου υπερέβαλλε εαυτόν για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο…»

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ» 

«Εγώ πιστεύω ότι στην επόμενη θητεία μας το 90 % των κατοικιών θα έχει αποκτήσει αποχέτευση.Ήδη δημοπρατήθηκαν 100 χιλιόμετρα στις 5 δημοτικές ενότητες, αυτή τη στιγμή είναι έτοιμη η μελέτη για την περιοχή της Άνοιξης στα σημεία που δεν είχαν μελετηθεί και προχωράμε για την μελέτη και στα υπόλοιπα κομμάτια του Αγίου Στεφάνου, της Ραπεντώσας και του Πευκοφύτου. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα έχουμε δημοπρατήσει τα υπόλοιπα 80 χιλιόμετρα αποχετευτικού δικτύου για όλο το Δήμο Διονύσου… Στον Άγιο Στέφανο υπήρχαν πράγματι τεχνικά προβλήματα, όμως όλες αυτές τις ελλείψεις που υπήρχαν από πριν τις καλύψαμε, και πλέον μπορούμε να πούμε ότι παλεύουμε για να προχωρήσει το αποχετευτικό και στη δημοτική ενότητα του Αγίου Στεφάνου.

«ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 Η 3 ΧΡΟΝΙΑ, 1700 ΜΕ 1800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΟΛΥ…»

«Το κόστος της σύνδεσης είναι 1000 ευρώ ή 8 δόσεις των 125 ευρώ και σε διάστημα δύο ή τριών χρόνων θα κληθεί ο πολίτης να πληρώσει το 22% για τα έργα της ΕΥΔΑΠ σχετικά με την αποχέτευση, ανεξάρτητα από το αν είναι χρηματοδοτούμενα ή όχι, συν το 23% του ΦΠΑ, δηλαδή ένα τελικό κόστος 1700 με 1800 ευρώ το πολυ…».

«ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ… 2 ΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ, ΕΠΟΥΛΩΝΕΙ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ» 

«Πράγματι με τις λακκούβες υπήρξε πρόβλημα και ο κόσμος δικαίως διαμαρτύρεται. Νομίζω ότι έχω κι εγώ ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ο προγραμματισμός και ο συντονισμός, για την προμήθεια των ασφαλτικών, καθώς και οι εργολαβίες, δεν ήταν στο σωστό χρόνο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα των λακκουβών. Ήδη όμως νομίζω ότι οι υπηρεσίες έχουν συντονιστεί, η κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν το 2011 και το 2012 και μπορώ πλέον να πω ότι 2 με 3 φορές την εβδομάδα,ανεξάρτητα από τις εργολαβίες που έχουμε, τα συνεργεία του Δήμου βγαίνουν και επουλώνουν λακκούβες. Με την εργασιακή ειρήνη που έχουμε σήμερα στο Δήμο, οι υπηρεσίες έχουν αρχίσει και δουλεύουν κανονικά και νομίζω ότι θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Έχουμε τρομερά περιθώρια βελτίωσης ακομα.

«ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ»

Έχουμε δουλέψει όσο καμία δημοτική αρχή πάνω στο συγκεκριμένο θέμα του οικιστκού προβλήματος. Και πρέπει να πω εδώ ότι για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2013, έχουν υποβληθεί ορθοφωτοχάρτες θεωρημένοι από την Πολεοδομία με τα όρια των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, των Γενικών Πολειοδομικών Σχεδίων, των ορίων των οικισμών προ του 1923 και των περιοχών όπου εκπονούνται πολεοδομικές μελέτες ώστε οι περιοχές αυτές να εξαιρεθούν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και να απαλλαχθούν από τυχόν κηρυχθείσες αναδασώσεις. Δυο φορές φτάσαμε στην βρύση και τελικά δεν ήπιαμε νερό. Εμείς λέω ότι εμμένουμε δυναμικά στη θέση μας για την οριστική αναγνώριση των εγκεκριμένων ορίων των οικισμών των δημοτικών ενοτήτων του Αγίου Στεφάνου και της Άνοιξης. Για τη διοίκησή μας, τα όρια των οικισμών είναι αδιαπραγμάτευτα. Εγώ πιστεύω -και δεν το λέω έτσι χάριν λόγου ή γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο-ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε την οριστική επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος…Αυτό είναι πράγματι είδηση και θέλω να πω ότι ακόμη και αυτές τις ημέρες, που υπάρχει ο προεκλογικός αγώνας, εγώ αγωνίζομαι παράλληλα και για την καθημερινότητα. Είχα μάλιστα δύο ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα».

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ… ΔΩΣΑΜΕ ΛΥΣΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΡΓΑΚΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΚ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ…»

«Έχουμε βάλει σε απόλυτη προτεραιότητα τα σχολεία του Δήμου. Αρμοδιότητά όμως των Δήμων δεν είναι η κατασκευή των Σχολείων, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.Εμείς βοηθήσαμε, αν το θέλετε, ετοιμάζοντας μελέτες για 4 Σχολεία στο Δήμο μας προκειμένου να μπορέσουμε να τις καταθέσουμε στον ΟΣΚ ή να αξιοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θα μπορούσα, αν το θέλετε, να αναφερθώ και σε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά σε ότι αφορά τα Σχολεία… Με την ενοικίαση των πρώην εκπαιδευτηρίων Καργάκου δώσαμε λύση, μία λύση ανάγκης στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Εκεί στεγάζονται 4 Σχολεία, 2 της Δευτεροβάθμιας και 2 της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην παρούσα χρονική στιγμή κυριολεκτικά δώσαμε λύση στη σχολική στέγη. Επίσης θέλω να σας πω ότι για το συγκεκριμένο κτίριο έχουμε μιλήσει με και με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ, ακόμα και για την αγορά του. Μετεκλογικά θα συνεχίσουμε τις επαφές και προσπάθειες …»

«ΧΑΜΗΛΩΣΑΜΕ ΤΑ ΤΑΒΑΝΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. ΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»

«Ευθύς εξαρχής εμείς μειώσαμε τα δημοτικά τέλη.Χαμηλώσαμε τα ταβάνια.Εκεί που ήταν υψηλά τα μειώσαμε και δεν προχωρήσαμε σε αυξήσεις.Κοιτάξτε, αν προσπαθήσεις να ενοποιήσεις το δημοτικό τέλος, σίγουρα κάποιοι θα ωφεληθούν και κάποιοι θα επιβαρυνθούν. Εμείς, λοιπόν, είπαμε τότε ότι θα πάμε πρώτα στην εξεύρεση της φορολογητέας ύλης… Πάντως, ήταν απόφασή μας στη σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία να μην επιβαρύνουμε τον κόσμο…Στα τέλη ύδρευσης, βέβαια, μετά την ενοποίηση που έγινε μετά την 1-1-2013, κι εκεί κάποιοι ωφελήθηκαν αλλά υπήρχαν και ορισμένοι που είχαν επιβάρυνση. Ήδη, έχουμε πει στην υπηρεσία εσόδων να δει και να ελέγξει την ανταποδοτικότητα προκειμένου να πάμε σε μία κατεύθυνση μείωσης και των τελών ύδρευσης μέσα στο καλοκαίρι».

«ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΙΣΟ Η ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ»

«Δε ισχύει το ότι χαλάμε πολλά χρήματα για φιέστες και εκδηλώσεις. Πριν ενοποιηθούν οι 7 Δήμοι και Κοινότητες η δαπάνη ήταν υπερδιπλάσια.Αυτή τη στιγμή ο προυπογισμός του Νομικού Προσώπου είναι 400.000 ευρώ, ενώ πριν μπορούσε να έφτανε και το 1.000.000 ευρώ».

«ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ»

«Ήταν νομιμότατη η απόφαση να στηρίξουμε τους εργαζομένους με το να μην υποβάλλουμε έφεση στην αθωωτική απόφαση. Εμείς στηρίζουμε τους εργαζομένους. Σε ότι αφορά αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους που δεν ψήφισαν υπέρ, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Άλλωστε, Οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή μας έχουν βγάλει και ασπροπρόσωπους…»

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΙΣΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ…»

«Φυσικά και δεν έχω καμία ποινική ευθύνη αναφορικά με το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων της Κοινοτικής Επιχείρησης Κρυονερίου.Αν έχουν κάτι ας το πούν…Το θέμα αφορούσε μία απόφαση του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου Κρυονερίου, η οποία μπορεί πράγματι να ήταν λανθασμένη.Το θέμα είναι ότι στη συνέχεια υπήρξε ανάκληση της απόφασης, σύμφωνα με την απόφαση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΑΥΛΗΣ» ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 

«Είμαι τυχερός, γιατί έχω πάρα πολύ μεγάλη…αυλή στο σπίτι μου.Αυτή την τύχη την έχω… Σε ό,τι αφορά το κόστος των ειδικών συμβούλων είναι, αν δεν απατώμαι, γύρω στα 1.000 ευρώ το μήνα για τον καθένα. Αυτή τη στιγμή έχω τρεις ειδικούς συνεργάτες -δικαιούμαι στην παρούσα φάση τέσσερις από έξι που ήταν στην αρχή- άρα μιλάμε για ένα κόστος 36.000 με 40.000 ευρώ ετησίως μαζί με τα μικτά. Αυτά είναι τα λεφτά. Αυτά που λένε για 200.000 ευρώ ήταν τα προυπολογιστικά, τα οποία απολογιστικά έφτασαν τα 70.000 ευρώ το προηγούμενο διάστημα… Οι ειδικοί συνεργάτες παράγουν έργο και είναι μετρήσιμο. Η αντιπολίτευση γνωρίζει πολύ καλά το έργο αυτών των ανθρώπων. Όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει…».

«ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ… ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ… ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΩΡΙΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΓΩ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

«Εγώ ήμουν πάντα συναινετικός και συνθετικός στη ζωή μου και την αυτοδιοικητική μου πορεία.Θεωρώ ότι στην παρούσα φάση το πρόβλημα που υπήρξε με την απώλεια της πλειοψηφίας ίσως θα μπορούσε να το έχει οποιοσδήποτε συνάδελφός μου.Δεν ξέρω αν είναι παράτολμο να πω ότι στην παρούσα κατάσταση το Δημοτικό Συμβούλιο ίσως δεν ήταν ώριμο σε σχέση πάντα με τις δυσλειτουργίες του Καλλικράτη».

«ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΣΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ… ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΠΙΣΩ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΝΟΙΑ» 

«Να σας πει η αντιπολίτευση αν έχουμε κάνει παρανομίες… Έχουν να μας κατηγορήσουν για κάτι ; Από τις 100 περίπου αναφορές που έγιναν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πόσες κερδήθηκαν από την αντιπολίτευση ; Το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργήσουν προσχώματα στο έργο του Δημοτικού Συμβουλίου και τίποτα άλλο. Σε ότι αφορά το θέμα του διαγωνισμού των παιδικών χαρών, εμείς οι ίδιοι το πήραμε πίσω. Για να μην φαντάζεται ο καθένας ότι θέλει…Θεωρώ ότι ίσως έγινε κάποιο λάθος από τις υπηρεσίες και για να μην υπάρξει καμία υπόνοια ότι ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός, το τραβήξαμε πίσω.Τελικά εμείς καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι…»

«ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ»

«Κοιτάξτε, εγώ πιστεύω ότι αν δεν έχεις μελέτες δεν κάνεις τίποτα.Όταν βγαίνει ένα νέο μέτρο πρέπει να είσαι έτοιμος να μπεις και να πάρεις το έργο.θεωρώ ότι σε μερικές περιπτώσεις κυνηγάς κάποια πραγματάκια. Γνωρίζουμε τώρα, για παράδειγμα, το ΣΕΣ, δηλαδή το καινούριο ΕΣΠΑ.Ξέρουμε που θα κινηθεί στο περίπου.Εκεί εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα όποια χρηματοδοτικά προγράμματα. Έστω και αν δαπανήσουμε κάποια λεφτά για μελέτες…».

«ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ» 

«Νομίζω ότι στην πρώτη Καλλικρατική εποχή δεν μπορούσαν να δοθούν αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια. Είχαμε μόλις δύο άτομα σε κάθε Δημοτική Ενότητα.Τώρα νομίζω ότι μπορούμε να τους αναθέσουμε κάποιες επιπλέον αρμοδιότητες. Άλλωστε, όπως είπα και πριν, αρχίζουν να λειτουργούν και οι υπηρεσίες».

«Η ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΩΝ ΧΕΛΜΟΥ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…»

«Ο Δήμος Αγίου Στεφάνου, ο Δήμος Άνοιξης και η Κοινότητα Κρυονερίου είχαμε ξεκινήσει από κοινού, εάν θυμάστε, μία διαδημοτική προσπάθεια. Η λύση που είχε προκριθεί από τη μελέτη ήταν η διαπλάτυνση των λεωφόρων Χελμού, Μαραθώνος και Κρυονερίου.Τώρα κοντεύουμε να πάρουμε στα χέρια μας την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ενώ μάλιστα μας έχουν πιστώσει και 1,5 εκατομμύριο ευρώ επιπλέον για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται. Από εκεί και πέρα θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για να γίνει και το έργο.Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .Έχουμε τις λύσεις και τις ξέρουμε. Για εμάς, από την επόμενη ημέρα της εκλογής μας, το κυκλοφοριακό θα είναι προτεραιότητα… Δεν λύθηκε μέχρι σήμερα λόγω γραφειοκρατικών θεμάτων.Τώρα όμως ήρθε η ώρα. Σε ότι αφορά τα διόδια, είναι σαφές ότι πρέπει να αντιταχθούμε με κάθε μέσο. Σ’αυτό υπάρχει ομόφωνη στάση όλων των δημοτικών παρατάξεων».

«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ»

«Ανεξάρτητα από το τι λένε οι επικεφαλής των άλλων συνδυασμών, εμείς Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον αγώνα μας.Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν είναι πρόβατα.Ο κόσμος θα κρίνει, θα αξιολογήσει και θα δει την προσπάθεια που καταβάλλαμε.Νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματά του».

«ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ !…» 

«Εάν χάσω βέβαια και θα παραμείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο.Δεν παραιτούμαι εύκολα… Πιστεύω όμως ότι ο κόσμος θα μας δώσει και αυτή την ευκαιρία. Εγώ θα παραμείνω στις επάλξεις. θα φύγω με ψηλά το κεφάλι, όταν έρθει η ώρα…»

«Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ» 

«Βεβαίως έχω κάνει λάθη και κάνω καθημερινά. Όσο ζεις μαθαίνεις και γίνεσαι πιο έμπειρος. Νομίζω ότι η καρέκλα είναι ηλεκτρική…».

«ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΖΕΝΤΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ» 

«Η ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των κοινωνικών δομών και του κοινωνικού προσώπου του Δήμου είναι πολύ ψηλά στην αντζέντα μας για την επόμενη πενταετία. Επίσης η περαιτέρω στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας και η αντιμετώπιση της ανεργίας,μέσα από μία αναπτυξιακή προοπτική. Μαζί, φυσικά, με τα μεγάλα προβλήματα όπως είναι η αποχέτευση, η οδοποιΐα, το οικιστικό, το κυκλοφοριακό κλπ, τα οποία θα συνεχίσουν να μας απασχολούν.Μέσα, επίσης, από την Δημοτική Επιχείρηση που έχουμε, την «Εξέλιξις», υλοποιούμε κάποια προγράμματα τοπικής απασχόλησης, υλοποιούμε προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση, την πρόνοια, τον πολιτισμό κλπ. Εάν θέλετε, μπορώ να σας καλέσω τις επόμενες ημέρες σε μια ημερίδα για να δείτε από κοντά και τα αποτελέσματα…»

«ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΩΚΟΥ»

«Θα έκανα παρέα με όλους τους συνηποψήφιούς μου, γιατί όχι, και ιδιαίτερα με τη Ζωή Σώκου… θα συνεργαζόμουν με όλους.Εγώ τουλάχιστον δεν έχω να χωρίσω μαζί τους τίποτα».

«ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΡΑΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ… ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ…»

«Παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση είμαι φύσει και θέσει αισιόδοξος. Εγώ ξέρω όμως, επειδή λένε για μας ότι είμαστε Βόρεια Προάστια, ότι πίσω από την πόρτα του καθενός δεν μπορεί να ξέρεις τι δράματα κρύβονται.Ασφαλώς υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε.Πρέπει να τους βρούμε και να τους εντάξουμε στην κοινωνική πολιτική μας».

«ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ. ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ…ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ…»

«Έχουμε όραμα για τον Διόνυσο.Τον θέλουμε σύγχρονο και ανθρώπινο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, όσο μπορούμε, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας και να δώσουμε έμφαση στα ζητήματα της κάθε γειτονιάς ξεχωριστά, κάτι που το μπορούμε, καθώς πλέον γνωρίζουμε καλύτερα και προβλήματα».”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ