Το edionysos.gr στην καλοκαιρινή γιορτή του ΠΕΓΚΑΠ στην Άνοιξη (βίντεο-φωτογραφίες)

Στην πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών με ειδικά χαρίσματα της ΠΕΓΚΑΠ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων), στο ΚΔΗΦ (Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας) στην Άνοιξη (Λ.Ανοίξεως-Σταμάτας 31) βρέθηκε το edionysos.gr, την Τετάρτη 26 Ιουνίου.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με κάποια από τα ξεχωριστά παιδιά, τον Άκη, τη Μιρέλλα και τη Γιοχάνα αλλά και γονείς ωφελουμένων, που μόνο υπερήφανοι θα πρέπει να νιώθουν για όσα έχουν καταφέρει τα  παιδιά τους,  με τη δική τους βοήθεια πάνω απ’όλα αλλά και με την καθοριστική συμβολή των ανθρώπων που λειτουργούν το ΠΕΓΚΑΠ, δηλαδή το χαμογελαστό και πρόθυμο προσωπικό καθώς και τα μέλη του Δ.Σ.

Όλα αυτά βέβαια δεν τους χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν σιγά σιγά, μέσα από μία δύσβατη και ανηφορική πορεία ζωής με ισχυρή θέληση και αδιάκοπο αγώνα…

Θεατρική Παράσταση  μέσω Δραματοθεραπείας

Τα παιδιά με τη βοήθεια του αξιέπαινου προσωπικού της ΠΕΓΚΑΠ καθώς και της Ιωάννας Αυγερινού, ειδικής δραματοθεραπεύτριας, παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση “Tρικυμία” και καταχειροκροτήθηκαν από τους δικούς τους ανθρώπους που είχαν την ευκαιρία να τους καμαρώσουν επί σκηνής.

Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Πρόεδρος της ΠΕΓΚΑΠ Όμηρος Εμμανουηλίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους χορηγούς, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα πολύτιμη τη βοήθειά τους. Επίσης, αποκάλυψε ένα στόχο του για το μέλλον, που είναι η δημιουργία και ενός δεύτερου κτιρίου στην Άνοιξη, αυτή τη φορά όχι για εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά για στέγαση των ωφελουμένων (σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι ωφελούμενοι και στα τρία ΚΔΗΦ: Χαλανδρίου, Πατησίων και Άνοιξης, προσεγγίζουν τους 120).

Η Μάγκυ Ταμπακάκη μαγείρεψε ρύζι με σαφράν

Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης η σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη (γνωστή από το τηλεοπτικό παιχνίδι MasterChef) μαγείρεψε μαζί με παιδιά της ΠΕΓΚΑΠ ρύζι με σαφράν, το οποίο σέρβιρε σε όλους τους καλεσμένους.

Όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα εδέσματα αλλά και να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους με χορό και τραγούδι, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την όμορφη εκδήλωση.

Στiς πιο κάτω φωτογραφίες ορισμένα από τα χαμογελαστά κορίτσια που στελεχώνουν τη δομή της ΠΕΓΚΑΠ στην Άνοιξη (η Ξένια Καΐρη – ψυχολόγος και η Μαρία Ιωαννίδη – κοινωνική λειτουργός μαζί με την υπόλοιπη ομάδα που απαρτίζεται από κοινωνικούς λειτουργούς, θεραπευτές κλπ)  που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό με σκοπό την ουσιαστική βελτίωση της υγείας και γενικότερα της κατάστασης των ωφελουμένων, κυρίως μέσω της ψυχοκινητικής αγωγής.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ