Βραβεύθηκαν οι εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Διονύσου

Εξαιρετικά επιτυχημένη η ημερίδα για την εθελοντική αιμοδοσία.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 21 Απριλίου, η ημερίδα «Η Πανανθρώπινη Αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας» που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, βραβεύτηκαν επίσης οι εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στις αιμοδοσίες που έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα το Τμήμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη ο οποίος υπογράμμισε στη σύντομη ομιλία του, την ανεκτίμητη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας για τη ζωή όλων μας και εξήρε την προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών.

Μεταξύ των κύριων ομιλητών της ημερίδας ήταν ο κος Στέργιος Καραψιάς, στρατιωτικός ιατρός βιοπαθολόγος, ο κος Δημήτριος Πιστόλας, συντονιστής μεταμοσχεύσεων από τη μονάδα μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η κα Αθηνά Εξάρχου ειδική Γραμματέας ΠΟΣΕΑ και η κα Καλλιόπη (Κέλλυ) Σαββοπούλου, συντονίστρια και υπεύθυνη Αιμοδοσίας του Δήμου Διονύσου.

Στιγμές συγκίνησης χάρισαν οι βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών αλλά και οι ομιλίες κάποιων εξ αυτών, οι οποίοι περιέγραψαν – ο καθένας με το δικό του τρόπο – τη μοναδική εμπειρία του να προσφέρεις ζωή στους συνανθρώπους σου διαθέτοντας λίγα μόνο λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν βραβεία σε οικογένειες αιμοδοτών, σε αιμοδότες «δεκαετιών» αλλά και στον πιο νέο αιμοδότη.

Τη μοναδική βραδιά πλαισίωσε μουσικά η παιδική νεανική χορωδία «Πολύχρωμον».

Τα καλύτερα σχόλια απέσπασε το εικονογραφημένο παραμύθι «Μια φορά και έναν καιρό… η αξία της αιμοδοσίας», που μοιράστηκε δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το παραμύθι γράφτηκε από τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου κα Αικατερίνη Μπρις, Διδάκτορα Παιδικής Λογοτεχνίας. Η εικονογράφηση του παραμυθιού έγινε από τη μαθήτρια Γυμνασίου Άνοιξης Αναστασία Αλούκου, βραβευμένη το 2017 στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Βικέλλας».

Η συγκεκριμένη ημερίδα – εκδήλωση εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Διονύσου με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία. Ο Δήμος Διονύσου διοργανώνει αιμοδοσίες τρείς φορές το χρόνο και έχει συμμετάσχει στη Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών καθώς και στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών κ. Παναγιώτης Τσούκας, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Αγγελική Πέππα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαριά Τσαμπαρλή και Λουκάς Φωτέλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου κ. Αναστάσιος Μπάσης και η τοπική σύμβουλος κα Αντιγόνη Χατζηαθανασίου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ