Αφιέρωμα στον συγγραφέα και σεναριογράφο Γιώργο Μπράμο, από την Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς, τη Δευτέρα 7/10

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομάδα Πολιτισμού της Δροσιάς στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», θα επανέλθει τον Οκτώβριο  με νέο κύκλο προβολών ταινιών.

Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, θα κάνει αφιέρωμα στον συνεργάτη και φίλο της  Γεώργιο Μπράμο, ο οποίος άφησε αιφνιδίως την τελευταία του πνοή στις 14 Αυγούστου σε ηλικία 67 ετών.

Θα προβάλλει  τη βραβευμένη ταινία «Καλή πατρίδα, σύντροφε» του Λευτέρη Ξανθόπουλου, στην οποία ο Γ. Μπράμος είχε συμμετάσχει στο σενάριο.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Το «Καλή πατρίδα, σύντροφε»  είναι μια ποιητική ταινία για την ερήμωση ενός χωριού συμβόλου και για το τέλος ενός ιστορικού τοπίου.

Η ταινία περιλαμβάνεται στις 20 ταινίες που επελέγησαν ως οι καλύτερες, τις οποίες  ψήφισε το κοινό από μια λίστα 200 ταινιών στο 55ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης, στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Κιν/φου «1914-2014».

Τη μνήμη του συγγραφέα, σεναριογράφου και κριτικού του κινηματογράφου θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο σκηνοθέτης  Λ. Ξανθόπουλος, ο γιος του Μαρίνος Μπράμος και οι φίλοι του.

Θα ανακοινωθεί σύντομα το πρόγραμμα των νέων ταινιών.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ