Ανακοίνωση του «Εμπορικού Συλλόγου» κατά του Δήμου Διονύσου, για Δημοτικά Τέλη και Χριστουγεννιάτικο Στολισμό

  Γιατί ο Δήμος Διονύσου αγνοεί τόσο επιδεικτικά τον εμπορικό κόσμο;  

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου

  1.        Δημοτικά τέλη: Ανεπάρκεια ή εμπαιγμός;

Ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου έχει θέσει στο Δήμο Διονύσου εγγράφως και σε, δια ζώσης, συναντήσεις το ζήτημα της απαλλαγής των δημοτικών τελών από την έναρξη του 1ου λοκντάουν (23/3/20) για όσες επιχειρήσεις πλήττονται από την πανδημία με επέκταση του μέτρου για όσο καιρό διαρκεί η υγειονομική κρίση.

Έκτοτε και ενόσω μεσολάβησε κυβερνητική απόφαση χρηματοδότησης των Δήμων ώστε να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την πανδημία και στο διάστημα που παρέμειναν κλειστές ο Δήμος Διονύσου παραμένει ανάλγητος και κυρίως έως και σήμερα  εξακολουθεί παραμένει ανενεργός στην πλατφόρμα αιτήσεων απαλλαγής  https://dt.govapp.gr/ActiveMunicipalities.

Παρά την προτροπή, και κατόπιν την πίεση, του ΕΣΔ, παρά τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών και παρά τις υποσχέσεις  του Δήμου βρισκόμαστε να αποχαιρετάμε οικονομικά συντετριμμένοι το 2020, καλούμενοι να καταβάλουμε κανονικά τα δημοτικά τέλη!

Κύριοι του Δήμου είτε είστε ανεπαρκείς είτε μας εμπαίζετε. Και τα δύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

ΙΙ. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της περιοχής: Εκ του προχείρου

Ο ΕΣΔ εκπόνησε και κατέθεσε στο Δήμο Διονύσου στις 17/11/20  συγκεκριμένες προτάσεις, ανά εμπορική περιοχή, ανά κοινότητα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό με συγκεκριμένη χαρτογράφηση.

Ακόμη αναζητούμε απάντηση. Κρίνοντας δε εκ του αποτελέσματος, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε μας αγνοούν είτε μας εμπαίζουν. Και όπως είπαμε ξανά και τα δύο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Περιμένουμε εξηγήσεις και ανάληψη ευθυνών από το Δήμο.

Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ