Ανοιχτοί Ορίζοντες: “Ο Γ.Καλαφατέλης ψήφισε να… μη θερμαίνονται τα σχολεία”

Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο

Για άλλη μία φορά, στη χθεσινή συνεδρίαση (25/2) της Οικονομικής Επιτροπής, γίναμε μάρτυρες της απίστευτης ανευθυνότητας του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Καλαφατέλη. Το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης της  Οικονομικής Επιτροπής αφορούσε στην παράταση της ισχύουσας σύμβασης  προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου,  λόγω του ότι ο νέος ανοιχτός διαγωνισμός προμήθειας τους που είναι σε εξέλιξη, εξ αιτίας της γραφειοκρατίας (προσυμβατικός έλεγχος),  δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Για άλλη μια φορά ο κ. Καλαφατέλης στάθηκε στο ύψος ….  της ανευθυνότητάς του, καταψηφίζοντας την εισήγηση που προέβλεπε την παράταση της ισχύουσας σύμβασης για δύο μήνες. Ψήφισε δηλαδή να μην θερμαίνονται τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά κτίρια. Να μην υπάρχει η δυνατότητα εφοδιασμού με καύσιμα των οχημάτων του δήμου,  να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, να μην κινείται κανένα όχημα του Δήμου, να παραλύσουν τα πάντα, επικαλούμενος το … ατράνταχτο επιχείρημα «δεν ψηφίζω αναθέσεις».

Δεν μας εκπλήσσει βέβαια το γεγονός. Είναι γνωστή,  η συνεχής και  επαναλαμβανόμενη τακτική του, να προσπαθεί να φέρει εμπόδια –  με κάθε τρόπο – στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Όπως, πριν λίγους μήνες το καλοκαίρι,  δεν ψήφιζε να κοπούν τα χόρτα από τους κοινόχρηστους χώρους, με τον τεράστιο κίνδυνο της πυρκαγιάς να καιροφυλακτεί, όπως επίσης πριν λίγες μέρες η παράταξή του απείχε εσκεμμένα από τις δημαιρεσίες,  για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της και αντιπρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, με επακόλουθο να μην μπορεί να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για την ανάδειξη νέου αντιπροέδρου.

Δυστυχώς για τον κ. Καλαφατέλη, ο Δήμος με τις άοκνες προσπάθειες της διοίκησης λειτουργεί απρόσκοπτα προς όφελος των πολιτών.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ