Δωρεάν Σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης από το Δήμο Διονύσου

Ξεκινούν στις 3 Απριλίου με τη Βασιλίκα Σαριλάκη.

Ο Δήμος Διονύσου ξεκινά δωρεάν Σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης

Ο Δήμος Διονύσου ξεκινάει στις 3 Απριλίου 2019 έναν κύκλο 12 σεμιναρίων Ιστορίας Τέχνης, δωρεάν και με παροχή βεβαίωσης σπουδών.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 8-10 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3) από την Ιστορικό Τέχνης και δημοσιογράφο Βασιλίκα Σαριλάκη, με σύγχρονα εποπτικά μέσα, ταινίες, slides κ.λπ.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η ευχάριστη και ψυχαγωγική διαπαιδαγώγηση του ευρύτερου κοινού στον υπέροχο κόσμο της Τέχνης μέσα από μια ολιστική, ζωντανή παρουσίασή της. Τα σεμινάρια αναφέρονται στην Ιστορία Τέχνης του 20ού αιώνα και δίνουν έμφαση στις τρεις πρώτες δεκαετίες που ήταν και οι καθοριστικές για την τέχνη όλου του αιώνα. Κατά τη διάρκεια τους θα αναλυθούν σημαντικές φυσιογνωμίες και ρεύματα της μοντέρνας τέχνης.

Ελάτε να γνωρίσετε τη ζωή και το έργο των σημαντικότερων καλλιτεχνών εκείνης της εποχής και να μάθετε τα μυστικά της τέχνης τους.

Η θεματολογία των 12 σεμιναρίων είναι:

1. Εισαγωγή στον μοντερνισμό. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι και ποιες είναι οι καινοτομίες που έφερε στην ζωή και την τέχνη στoν 20ο αιώνα;
2. Προάγγελοι του Ιμπρεσσιονισμού. William-Adolphe Bouguereau, Ernest Meissonier, Courbet, Edouard Manet. Ο ρομαντισμός στα τέλη του 19ου αιώνα.
3. O Paul Cezanne και η αρχή του Ιμπρεσσιονισμού. O πατέρας του Ιμπρεσσιονισμού Claude Monet. Ένας από τους μεγαλύτερους κολορίστες όλων των εποχών.
4. Claude Monet: Δεύτερο μέρος. (300 έργα συνολικά)
5. Η τρυφερότητα του Auguste Renoir, στενού φίλου του Monet, κι ο τρόπος που ζωγράφιζε γυναίκες και τοπία.
6. Edgar Degas (1). Ο νάνος που κατάφερε να γοητεύσει όλον τον κόσμο με τις αέρινες μπαλαρίνες του ήταν ένας δεξιοτέχνης του σχεδίου και δεινός κολορίστας.
7. Edgar Degas (2).
8. Toulouse Lautrec, Camille Pissarro, Gustave Caillobote. Γυναίκες ζωγράφοι του Ιμπρεσσιονισμού. Mary Cassat, Berthe Morrisot.
9. Το ρεύμα των Φωβιστών και οι χρωματικές τους εκρήξεις. Henri Matisse, Andre Derain, Maurice de Vlaminck, Raoul Dufy.
10. Oι μεγάλοι καλλιτέχνες της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Kazimir Malevich, Tatlin, Lissitzky, Popova κ.λπ.
11. Παρουσίαση του έργου του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, καθηγητή Παν/μίου.
12. Παρουσίαση της εικαστικού Μαρίας Παπαδημητρίου, καθηγήτριας Παν/μίου.

Πληροφορίες & εγγραφές: κα Βασιλίκα Σαριλάκη 210-8152463 & dhmos@dionysos.gr

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ