Φούρνος ΚΑΡΡΑΣ: Με μακρά παράδοση και ιστορία από το 1928, συνεχίζει να ξεχωρίζει για το μοναδικό φρεσκοψημένο ψωμί και τα γευστικά του αρτοσκευάσματα

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤHΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Σχεδόν 100 χρόνια ζωής (96 για την ακρίβεια) συμπληρώνει ο Φούρνος ΚΑΡΡΑΣ στην Άνοιξη, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της υψηλής ποιότητας, τόσο για το μοναδικό του ψωμί, που ψήνεται καθημερινά σε χωριάτικο ξυλόφουρνο, όσο και για τα γευστικά αρτοσκευάσματα που παράγει…

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Φούρνος ΚΑΡΡΑΣ έχει κερδίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια την εμπιστοσύνη όχι μόνο των κατοίκων της Άνοιξης και του Δήμου Διονύσου αλλά και πολλών αφοσιωμένων πελατών, που έρχονται από διάφορες γειτονιές της Αττικής για να προμηθευτούν το ψωμί του, μαζί με τα υπόλοιπα ποιοτικά προϊόντα που προσφέρει.

Όποιος ανεβαίνει τη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Άνοιξης, και έχει τα παράθυρα ανοιχτά, είναι σίγουρο ότι θα σαγηνευτεί από τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού. Από αυτή κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, οπότε μία στάση στο φούρνο του Καρρά είναι επιβεβλημένη…

Στη σημερινή πραγματικότητα της σημερινής Αθήνας και των προαστίων, ο Φούρνος ΚΑΡΡΑΣ αποτελεί μία μικρή πύλη στο παρελθόν και η γεύση του ψωμιού του μια γευστική αναδρομή στην παράδοση.

Ο ξυλόφουρνος, είναι αυτός που δίνει την ξεχωριστή «essence», απογειώνοντας τις αισθήσεις και δημιουργώντας αυτή τη νοσταλγία των αλλοτινών χρόνων του γιαγιαδίστικού ψωμιού στα ξύλα.

Η παράδοση δεν περιορίζεται μόνο στα αρτοσκευάσματα. Κουλουράκια με συνταγές που έρχονται από την Σμύρνη, και εκτελούνται πάντοτε με πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, θα σας συναρπάσουν. Επίσης, μια δοκιμή από τα κουλουράκια βανίλιας θα σας πείσει.

Οι νοσταλγικές γεύσεις δεν αποτελούν τη μόνη πηγή έμπνευσης. Παράλληλα με την παράδοση, ο Φούρνος ΚΑΡΡΑ δοκιμάζει διαρκώς νέες συνταγές, με στόχο πάντοτε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Στον κατάλογο των προϊόντων υπάρχουν πάρα πολλά εκλεκτά προϊόντα, αρτοσκευάσματα και γλυκά, που εγγυώνται τη μέγιστη γευστική απόλαυση.

Για την ιστορία, το 1928 ο Νικόλαος Καφετζής, ένας πολυτεχνίτης και μουσικός, έχτισε στην άνοιξη τον φούρνο του Καρρά στη συνέχεια ο ίδιος εξελίχθηκε σε ένα ξεχωριστό αρτοποιό, που δίδαξε και στα παιδιά και τα εγγόνια του την ιδιαίτερη τέχνη του.

Με το πέρας των δεκαετιών και καθώς ο προπάππους μεγάλωνε, έδωσε την σκυτάλη αρχικά στον γιο του Κωνσταντίνο Καφετζή, ο οποίος ανέλαβε τον φούρνο και την ευθύνη να παράγει το γευστικότερο ψωμί.

Την ίδια ευθύνη κληροδότησε και εκείνος με την σειρά του στα παιδιά του, κι αυτά στη συνέχεια στα δικά τους παιδιά.

Το γνωστό από πάππου προς πάππου, έφτασε σήμερα στην τέταρτη γενιά. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες διατηρούν την ίδια αγάπη για το φούρνο όπως τους την μετέδωσαν αναλλοίωτη οι προκάτοχοί τους.

Μετρώντας σχεδόν μία εκατονταετία ο φούρνος ΚΑΡΡΑΣ αποτελεί ορόσημο της γειτονιάς, ενώ με τη φήμη του προσελκύει πελάτες σχεδόν από παντού, οι  οποίοι τον τιμούν ιδιαίτερα δείχνοντας έμπρακτα την προτίμηση τους.

ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΡΡΑΣ
Λεωφόρος Μαραθώνος 58, Άνοιξη
Τηλέφωνο: 210 6217762
Email: karras1928@gmail.com 

https://www.instagram.com/karras_1928/

https://www.facebook.com/karras1928/

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ