ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: “Την Κυριακή 2 Ιουνίου ο Δ.Ζαμάνης θα πάρει την πολιτική απάντηση από τον κόσμο…” (βίντεο-φωτο)

Άλλη μία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, αυτή τη φορά στην κεντρική πλατεία Δροσιάς.

Ιδιαίτερα θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν οι εκατοντάδες φίλοι της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ στον υποψήφιο Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, στην τελευταία προεκλογική εκδήλωση-ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Δροσιάς, πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ εμφανίστηκε ενωτικός, ενώ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στις πρόσφατες κατηγορίες του συνδυασμού ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σε βάρος του. Ακόμη εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι “ο Δήμος θα αλλάξει οριστικά σελίδα και κεφάλαιο και θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου”.

Ο κος Καλαφατέλης αναφέρθηκε, επίσης, στο σχέδιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για την επόμενη μέρα και δεσμεύθηκε να βάλει τέλος στη σωρεία απευθείας αναθέσεων σε εργολάβους.

Διαβάστε την ομιλία του Γ.καλαφατέλη και δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

“Φίλες και φίλοι συνδημότες,
Αγαπητοί συνυποψήφιοι και συνεργάτες,

Σας καλωσορίζουμε απόψε στην Δροσιά, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση, πριν από την Κυριακή της Μεγάλης Νίκης και της Μεγάλης Ανατροπής.

Πριν από μια περίπου εβδομάδα, με τη μεγάλη σε πλήθος, παλμό και πάθος συγκέντρωση στον Άγιο Στέφανο στείλαμε το μήνυμα της δύναμης και της αποφασιστικότητας. Σήμερα, με τη μεγάλη και ήρεμη συγκέντρωση στη Δροσιά, στέλνουμε το μήνυμα της ευθύνης και της ενότητας.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, οι δημότες έκριναν, αποφάσισαν και επέλεξαν. Πείστηκαν από τις προτάσεις μας και αποδέχτηκαν το πρόγραμμά μας. Η Δύναμη Ευθύνης βγήκε πρώτη μεταξύ έξι παρατάξεων με ποσοστό 40% και καθαρή διαφορά 10 μονάδων από τη δεύτερη.

Αυτό δεν ήταν εύκολο να το επιτύχουμε. Δουλέψαμε μεθοδικά για να διατυπώσουμε μια ρεαλιστική πρόταση που θα βγάλει το Δήμο από τα αδιέξοδα. Για να την τεκμηριώσουμε με στοιχεία. Να τη θωρακίσουμε με επιχειρήματα. Ακούσαμε τις τοπικές κοινωνίες. Βγήκαμε στις γειτονιές. Κουβεντιάσαμε τις ιδέες μας. Τις τροποποιήσαμε όπου χρειάστηκε. Εντάξαμε και νέες που προέκυψαν από τη διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες.

Αλλά ούτε κι η διαδρομή ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Γιατί δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολιτισμένη κριτική, ούτε υπήρξαν περιθώρια για ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση. Ο απερχόμενος δήμαρχος και ο στενός του κύκλος επέλεξαν συνειδητά να δυναμιτίσουν το ήρεμο κλίμα, να συκοφαντήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να εκχυδαΐσουν τον πολιτικό λόγο.

Από τη πλευρά μας, καταγγείλαμε τις τακτικές τους. Καταγγείλαμε την επιβράβευση – όλα αυτά τα χρόνια – του πολιτικού τραμπουκισμού, των διώξεων κατά των διαφωνούντων και ιδιαίτερα του μισογυνισμού και πρόσφατα και της άσκησης βίας. Καταγγείλαμε την ανοχή και την υπόθαλψη των γνωστών άγνωστων διαδικτυακών υβριστών.

Αυτοί όμως συνέχισαν και συνεχίζουν. Τις τελευταίες μάλιστα μέρες σε κάθε Δημοτική Κοινότητα κυκλοφορούν δήθεν ενημερωτικά φυλλάδια, με το λογότυπο των «Ανοιχτών Οριζόντων» και περιεχόμενο μισαλλόδοξο και διχαστικό. Το γεγονός μας προξενεί θλίψη, αλλά όχι απορία. Γιατί αυτή είναι η ποιότητα τούτης της ομάδας ανθρώπων κι αυτό το ήθος τους: ψεύδονται ασύστολα και συκοφαντούν συστηματικά.

Δεν πρόκειται όμως να πέσουμε στην παγίδα τους. Δεν πρόκειται να ρίξουμε νερό στο μύλο του διχασμού. Δεν πρόκειται να διασύρουμε ανθρώπους ή να προσβάλλουμε τις οικογένειές τους. Δεν πρόκειται να κάνουμε κηρύγματα μίσους. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με τον κ. Ζαμάνη. Θα πάρει την πολιτική απάντηση του κόσμου την Κυριακή 2 Ιουνίου. Και θα είναι ηχηρή!

Με το σκεπτικό αυτό, εδώ στη Δροσιά σήμερα το βράδυ, απευθυνόμαστε σε όλους συμπολίτες μας, χωρίς γεωγραφικό ή ιδεολογικό πρόσημο.

Η Δύναμη Ευθύνης είναι η Ώριμη και Υπεύθυνη Δύναμη. Είναι η παράταξη που επιλέγει την Ενότητα, το Διάλογο, τη Συνεννόηση, τη Συναντίληψη. Όχι αφηρημένα και αόριστα. Έμπρακτα. Με συνέπεια και σοβαρότητα.

Το πράξαμε όταν δημιουργήσαμε την «Δύναμη Ευθύνης» από την Ενωτική Πρωτοβουλία, την Συμμαχία για τον Πολίτη και τη Δράση Συν-Πολιτών. Και, μάλιστα, με ανθρώπους που έχουμε βρεθεί «απέναντι»… Είχαμε την βούληση, ξεκινώντας με αυτοκριτική, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες, να βρούμε σημεία επαφής και σημεία σύμπτωσης. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό και να συγκροτήσουμε μια νέα παράταξη διατηρώντας, ο καθένας, τη φυσιογνωμία και την αυτοτέλειά του. Αυτά είναι τα στοιχεία που αποτελούν το μεγαλύτερο εχέγγυο και το ενοποιό συστατικό της Δύναμης Ευθύνης για το μέλλον.

Το πράξαμε στην προεκλογική περίοδο όταν δημοσιοποιήσαμε τις προτάσεις μας και καλέσαμε την κοινωνία και τις παρατάξεις σε διάλογο και διαβούλευση.

Το πράξαμε μετά την Κυριακή όταν απευθυνθήκαμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Η συνολική μας πρόταση για την άρση των αδιεξόδων στηρίζεται σε αυτή την ενωτική λογική. Από πολύ νωρίς διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα και σύνθετα και καμιά παράταξη από μόνη της δεν θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει, ακόμη κι αν εξασφάλιζε την απόλυτη πλειοψηφία. Η περίπτωση της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι χαρακτηριστική της χρεωκοπίας του μοντέλου της διοίκησης με ισχυρή πλειοψηφία. Οι προγραμματικές συμφωνίες κάνουν τη διαφορά και όχι η μικροπολιτική των αθέατων συναλλαγών.

Ο Καλλικράτης έδινε στην παράταξη του δημάρχου μια άνετη πλειοψηφία, αναντίστοιχη με τη βούληση του εκλογικού σώματος αλλά τέτοια που να εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα. Και, παράλληλα, τέτοια που να τροφοδοτεί την υπεροψία της αριθμητικής υπεροχής, αλλά και φαινόμενα αυταρχισμού και ασυδοσίας. Τα πράγματα με τον Κλεισθένη είναι διαφορετικά. Χωρίς συναίνεση ο δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί.

Συνεπείς σε αυτές τις αρχές έχουμε ήδη απευθύνει δημόσια πρόσκληση προγραμματικής συνεργασίας σε παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρότασή μας έγινε με εντιμότητα, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη και περιλαμβάνει:
(α) συναποδοχή προγραμμάτων,
(β) αναλογική συμμετοχή προσώπων σε θέσεις ευθύνης του Δήμου και των δημοτικών ΝΠΔΔ και
(γ) αξιοποίηση στελεχών και μελών της κοινωνίας των πολιτών με αξιοκρατικά κριτήρια (με βάση τις γνώσεις, την εμπειρία και τις δεξιότητες).
Ως «Δύναμη Ευθύνης» είμαστε αποφασισμένοι να διοικήσουμε τον Δήμο παραγωγικά και αποτελεσματικά και αυτό προϋποθέτει συνεργασία, συναίνεση και συγκλίσεις.

Φίλες και Φίλοι,

Η Δύναμη Ευθύνης είναι η παράταξη που δεν ξεχωρίζει πολίτες ανάλογα με τον τόπο που κατοικούν.

Είναι μια παράταξη ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Σέβεται την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, τις παραδόσεις και την ιστορική διαδρομή κάθε τόπου. Σέβεται και την αυτονόητη αγάπη κάθε δημότη για τον τόπο του.

Απορρίπτει τον τοπικισμό. Απορρίπτει τη λογική των διακρίσεων, που χωρίζει τους πολίτες σε Δροσιώτες, Αγιοστεφανιώτες, Κρυονεριώτες και πάει λέγοντας.

Είμαστε σήμερα εδώ στη Δροσιά για να τονίσουμε ακριβώς αυτό. Και να δώσουμε μια απάντηση στις διχαστική ρητορική όσων δήθεν νοιάζονται για τον τόπο τους.

Η Δύναμη Ευθύνης έχει πρόγραμμα για όλο το Δήμο και φυσικά για την Δροσιά. Και θα υλοποιήσει όλα αυτά που δεν κατάφερε ο κ. Ζαμάνης και ακόμη περισσότερα. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ ειδικά στη Δροσιά, μια που βρισκόμαστε εδώ.

Να, λοιπόν, τι σκοπεύουμε να εξασφαλίσουμε:

1) Συνέχιση και αποπεράτωση των έργων της Αποχέτευσης, συμπερι-λαμβανομένης και της Ρέας-Δροσιάς,
2) Ασφαλτόστρωση όλου του οδικού δικτύου,
3) Αποτελεσματική Καθαριότητα (συχνή αποκομιδή σκουπιδιών και κλαδιών),
4) Επισκευή και καθαρισμό πεζοδρομίων,
5) Καθαρισμό οικοπέδων (στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας),
6) Ολοκλήρωση των Παιδικών Χαρών και τακτική συντήρηση τους,
7) Καλλωπισμό και ευπρεπισμό των πλατειών,
8) Επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δροσιάς,
9) Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την λειτουργία του “Οίκου Ευγηρίας”.

Για την μεγαλύτερη εικόνα έχω ξαναμιλήσει:

Πρόκειται για τα αυτονόητα που λείπουν από τον Δήμο, αν και πορεύεται στον 21ο αιώνα.
 Ένα σύγχρονο αμαξοστάσιο.
 Σύγχρονα, ασφαλή και άρτια εξοπλισμένα σχολεία.
 Δίκτυο ύδρευσης απαλλαγμένο από τον αμίαντο.
 Ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα για την υποστήριξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διοικητικών λειτουργιών.
 Ένα δημαρχιακό μέγαρο επαρκές να στεγάσει τις διασκορπισμένες εδώ κι εκεί δημοτικές υπηρεσίες.
 Οικιστικό και δασικό σε πρώτη προτεραιότητα.

Φίλες και Φίλοι,
Είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί.
Έχουμε όραμα, πρόγραμμα, ιεραρχημένες προτεραιότητες.
Έχουμε υπεύθυνα και ικανά στελέχη.
Και τους δημότες κοντά μας!
Με ρωτούν συχνά. Ποιο είναι το ισχυρό χαρτί της Δύναμης Ευθύνης; Γιατί να σας ψηφίσουν οι δημότες; Απαντώ:
Στον πυρήνα της πρότασής μας βρίσκεται η αποδεδειγμένη και μετρήσιμη ικανότητα επίλυσης των τοπικών προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Σχεδιάζουμε να μετατρέψουμε το Δήμο από ένα απρόσωπο και απόμακρο γραφειοκρατικό μηχανισμό σε μια φιλική δομή με χαρακτηριστικά αμεσότητας και εγγύτητας στο δημότη.

Και υποστηρίζω τον ισχυρισμό μου περιγράφοντας συνοπτικά το ολοκληρωμένο σχέδιο για την ασφάλεια, την πολιτική προστασία και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με
– ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα επικοινωνίας και πληροφόρησης, απλό και φιλικό για τον χρήστη, και
– ένα πλήρες και οργανωμένο δίκτυο άμεσης επέμβασης με 24ωρη ετοιμότητα, 365 μέρες το χρόνο (δημοτικές υπηρεσίες, πολιτική προστασία για πυρκαγιές και πλημμύρες, πρώτες βοήθειες, μεταφορά σε νοσοκομείο, οχήματα σε περιπολία για συνδρομή, παρατηρητές της γειτονιάς).
Όλα δωρεάν για τους πολίτες και χωρίς εργολάβους.
Με αυτό θα το πετύχουμε κανείς πολίτης να μην αισθάνεται μόνος, ευάλωτος και απροστάτευτος.

Και κάτι ακόμα. Έχουμε δώσει εξετάσεις. Και έχουμε πετύχει.
Στον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου. Σύνθετη ανθρωπογεωγραφία, διαφορετικές νοοτροπίες κι ένας Δήμος που βρήκαμε «στα χαρτιά» και έπρεπε να τον οργανώσουμε να δουλεύει. Και να δουλεύει αποτελεσματικά. Το πετύχαμε απόλυτα συνενώνοντας χωρίς κλυδωνισμούς και τριβές επτά διαφορετικούς Δήμους και Κοινότητες σε ένα ενιαίο και λειτουργικό Δήμο.

Δύναμη Ευθύνης. Ώριμη και Υπεύθυνη Δύναμη!

Φίλες και Φίλοι,

Η ευγνωμοσύνη μου είναι δεδομένη. Σας ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά και σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσουμε ότι ο Δήμος θα αλλάξει οριστικά σελίδα και κεφάλαιο!

Με τη Δύναμη Ευθύνης ο Δήμος αλλάζει πρόσωπο! Ξαναβρίσκει την ταυτότητά του!

Στις 2 Ιουνίου ψηφίζουμε Δύναμη Ευθύνης και μπαίνουμε σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης!

Με τη Νίκη !”


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ