Ηλεκτρονικός Δήμος Διονύσου: Ξεκίνησε πιλοτικά το “Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων” (ΣΔΟΠΣ)

Σε πιλοτική εφαρμογή και λειτουργία από την Ταμειακή Υπηρεσία έχει τεθεί από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 το «Σύστημα Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων» (ΣΔΟΠΣ), το οποίο αποτελεί ένα σημείο απρόσκοπτης και αδιάλειπτης εξυπηρέτησης, όπου κάθε συναλλασσόμενος μπορεί να έχει ενημέρωση για  τις οικονομικές του συναλλαγές με το Δήμο Διονύσου. 

Ειδικότερα, κάθε  συναλλασσόμενος θα μπορεί να προβάλει την καρτέλα του και να έχει μία συνολική εικόνα αναφορικά με πληρωμές, ρυθμισμένες οφειλές, δόσεις, διακανονισμούς και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Επίσης, θα μπορεί να εκτυπώνει τα στοιχεία της οφειλής του καθώς και την ταυτότητα πληρωμής, προκειμένου να  προβεί στην εξόφλησή της μέσω Web Banking, ATM και Ταμείου Τραπέζης (προς το παρόν εξωτερικά, εκτός της εφαρμογής ΣΔΟΠΣ).

Επισημαίνεται ότι σε επόμενη φάση εξετάζεται η ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμής μέσα από το ΣΔΟΠΣ, των βεβαιωμένων  οφειλών, είτε είναι εμπρόθεσμες είτε είναι ληξιπρόθεσμες με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις, μέσω Web Banking, ATM και Ταμείου Τραπέζης, με τη χρήση της ταυτότητας πληρωμής.

Στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας  έχουν ήδη υποβληθεί και εγκριθεί 11 αιτήματα εγγραφής οφειλετών -αρχικά υπαλλήλων και στελεχών του Δήμου Διονύσου- ενώ εκτιμάται ότι εντός του Μαρτίου 2021 θα μπορέσει η εφαρμογή να λειτουργήσει κανονικά για το σύνολο των δημοτών και κατοίκων που έχουν συναλλαγές με το Δήμο.  

Για την εγγραφή στην εφαρμογή κάθε συναλλασσόμενος θα μπορεί να επισκέπτεται το ειδικό link  για το ΣΔΟΠΣ μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Διονύσου ενώ θα απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης στο ΤΑΧΙΣΝΕΤ.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υλοποιούμε σταδιακά το όραμά μας για τη μετατροπή του Δήμου μας σε ένα Ψηφιακό Δήμο, ο οποίος φιλοδοξούμε μέσα από την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών να είναι στη διάθεση κάθε πολίτη 24 ώρες το 24ωρο. Ήδη από την Παρασκευή 22/1 ξεκινήσαμε την πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Διαδικτυακής Οικονομικής Πληροφόρησης Συναλλασσομένων (ΣΔΟΠΣ), που αποτελεί ένα σημείο απρόσκοπτης και αδιάλειπτης εξυπηρέτησης, όπου κάθε συναλλασσόμενος μπορεί να ενημερώνεται για  τις οικονομικές του συναλλαγές με το Δήμο Διονύσου. Σε αυτή τη φάση προτρέπω το προσωπικό του Δήμου μας να κάνει εγγραφή στην εφαρμογή που ήδη λειτουργεί δοκιμαστικά, έτσι ώστε εντός του Μαρτίου να μπορέσουμε να επεκτείνουμε τη λειτουργία και χρήση της εφαρμογής για το σύνολο των δημοτών και κατοίκων που συναλλάσσονται οικονομικά με το Δήμο Διονύσου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, τα στελέχη και τους υπαλλήλους από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, το Τμήμα Πληροφορικής και την Ταμειακή Υπηρεσία, που εργάστηκαν σκληρά και συνέβαλαν για να λειτουργήσει η εφαρμογή. Σημαντική ήταν επίσης η συνεισφορά της εταιρίας Unisystems. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες μας ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου σε όλα τα επίπεδα».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ