ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ και Νέος Δήμαρχος Διονύσου με 58,26 %, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ – Οι πρώτες δηλώσεις του

Ο Γιάννης Καλαφατέλης, επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, είναι ο νέος Δήμαρχος Διονύσου για την τετραετία 2019-2023, καθώς κέρδισε στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, την Κυριακή 2 Ιουνίου, τον αντίπαλό του και επικεφαλής των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ Διονύση Ζαμάνη, με το συντριπτικό ποσοστό 58,26 % (9.145 ψήφοι), έναντι μόλις 41,74 % (6.552 ψήφιοι)που έλαβε ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Ο Γιάννης Καλαφατέλης έλαβε 1.563 περισσότερους ψήφους, σε σχέση με τον πρώτο γύρο ενώ ο Διονύσης Ζαμάνης, αντίστοιχα, 841 ψήφους. Η αποχή κυμάνθηκε στο 40,92 %.

Στον Άγιο Στέφανο το ποσοστό του κ.Καλαφατέλη ήταν 61,61 % (έναντι 38,39 % του κ.Ζαμάνη), ενώ αντίστοιχα στην Άνοιξη ήταν 53,07 % (έναντι 46,93 % του κ.Ζαμάνη), στο Διόνυσο 48,37 % (έναντι 51,63 % του κ.Ζαμάνη), στη Δροσιά 37,70 % (έναντι 62,30 % του κ.Ζαμάνη), στο Κρυονέρι 89,49 % (έναντι 10,51 % του κ.Ζαμάνη), στη Ροδόπολη 58,09 % (έναντι 41,91 % του κ.Ζαμάνη) και, τέλος, στην Σταμάτα 59,77 % (έναντι 40,23 % του κ.Ζαμάνη).

Μετά από μία ιδιαίτερα σκληρή μάχη που είχε πολλές εντάσεις, αλληλοκατηγορίες, μέχρι και… επισκέψεις σε αστυνομικά τμήματα, ο Γιάννης Καλαφατέλης έπεισε την πλειοψηφία των δημοτών για το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών, μαζί φυσικά με τους άλλους δύο συνοδοιπόρους του, τον Παναγιώτη Βορριά (“Συμμαχία για τον Πολίτη”) και τον Ηλία Υφαντή (επικεφαλής της “Δράσης Συν-Πολιτών για τη Διαφάνεια και τη Δημιουργία στο Διόνυσο”).

Μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι αδιαμφισβήτητα ο Διονύσης Ζαμάνης, ο οποίος στήριξε μεγάλο μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας σε μια ακραία καταγγελτική πολιτική του αντιπάλου του αλλά και τοπικιστικές αναφορές παλαιού τύπου, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δίχασαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει τελικά το εκλογικό σώμα.

Ενθουσιώδης υποδοχή και πρώτες δηλώσεις  

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, εκατοντάδες φίλοι του συνδυασμού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο νέο Δήμαρχο Διονύσου με καπνογόνα, βεγγαλικά και βαρελότα. Ο Γιάννης Καλαφατέλης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς το πρωί των εκλογών έχασε στενό συγγενικό του πρόσωπο. Ακολουθούν οι πρώτες δηλώσεις του νέου Δημάρχου Διονύσου.

“Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα. Ημέρα της νίκης και της ανατροπής, που έγινε από μια ομάδα μεγάλη που γίνανε χιλάδες. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Φίλες και φίλοι, η Δύναμη Ευθύνης είναι εδώ όρθια, δυνατή, η Δύναμη Ευθύνης άντεξε, νίκησε και αλλάζει τη σελίδα στο Διόνυσο. Η δυσάρεστη παρένθεση έκλεισε. Η παράγκα είναι παρελθόν. Η αλητεία είναι παρελθόν. Οι δημότες του Διονύσου έκριναν, συνέκριναν και επέλεξαν. Επέλεξαν τον υποφαινόμενο και τη Δύναμη Ευθύνης και έδωσαν την απάντηση που έπρεπε σ’ αυτούς που έπρεπε.

Ο Διόνυσος έχει τη Δημοτική Αρχή που του αξίζει. Αξίζει το δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σας ευγνωμονώ. Σας σφίγγω το χέρι.

Είμαστε η ελπίδα και το αύριο του τόπου μας. Από σήμερα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για τους δημότες, για τους εργαζόμενους στο Δήμο, για όλους.

Εμείς κι εσείς είμαστε η εγγύηση της αλλαγής και της προόδου. Είμαστε η εγγύηση για καμιά ανοχή στη διαφθορά, κανένας συμψηφισμός. Ούτε μια ημέρα χαμένη. Δουλειά από αύριο το πρωί. Είμαστε εδώ και θα επανορθώσουμε. Θέλουμε και μπορούμε. Είμαστε ικανοί και έχουμε τους δημότες πλάι μας. Δύναμη ευθύνης, δύναμη προοπτικής, δύναμη συνεργασίας, δύναμη συναίνεσης, δύνμαη των έργων, δύναμη για το Διόνυσο. Δύναμη από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Σας ευχαριστώ από καρδιάς”.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ