Κατιάνα Στρατηγίου: “Παιδεία δεν είναι τα πτυχία αλλά κάτι άλλο, πολύ πιο σπουδαίο και αναγκαίο τελικά”

Διαβάστε τι γράφει η συγγραφέας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος για το Δήμο Διονύσου, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα του edionysos.gr. Το δημοσίευμα (δείτε το ΕΔΩ) φιλοξενούσε επιστολή αναγνώστριας, η οποία διαμαρτυρόταν για καλυμμένο σήμα διάβασης πεζών στο ύψος του Δημαρχείου Διονύσου, εδώ και ένα χρόνο ! Αν και δεν συμφωνούμε με όλα όσα αναφέρει η κα Στρατηγίου, αναφορικά με το αν έπρεπε να γίνει ή όχι θέμα το συγκεκριμένο συμβάν (για μας πολύ καλά έγινε αν είναι να λυθεί έστω και τώρα…) δημοσιεύουμε την παρέμβαση της στο facebook, την οποία βρήκαμε συνολικά ενδιαφέρουσα.

ΠΠ 

Της Κατιάνας Στρατηγίου (Αθηνάς Κούβελα)*

α/ περι παιδείας… Παιδεία δεν ειναι τα πτυχία αλλά κάτι άλλο Πολύ πιο σπουδαίο και αναγκαίο τελικά.
β./ Καθένας μας είναι συνυπεύθυνος σε λιγότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για ό,τι μας συμβαινει.
γ/Η νομική επιστήμη ορίζει σαφως τους βαθμούς σε κάθε ”εγκλημα”. Άλλος ο ηθικός αυτουργός, άλλος ο συνένοχος άλλος ο φονιάς εξ ου και η διαφορά ποινής στον καθέναν.
δ/ Ασφαλώς υπεύθυνος πολίτης είναι αυτός που έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γνώση-ενημέρωση αλλά και αυτός που στηλιτεύει τα κακώς κείμενα.
ε/ Ασφαλώς και ένας υπεύθυνος αρχηγός φροντίζει να ενημερώνεται (και να έχει δίπλα του το ίδιο υπεύθυνους ανθρώπους να τον περιστοιχίζουν και να τον βοηθούν αλλά Θεός δεν είναι…ούτε έχει κανένα μαγικό ραβδάκι , ούτε βούρδουλα και πολλές φορές είναι και με δεμένα τα χέρια να λειτουργήσει ως τιμωρός των ανεύθυνων.
ζ/ και τελευταίο…  Μπράβο στην κυρία Μαρουσώ Φιλιππουπολίτου την οποία και συγχαίρω για την πρωτοβουλία της, το ενδιαφέρον αλλα και για την ευγενειά της. Αλλοίμονο, έκανε πράξη τα λεγόμενα του Καζαντζακη με την πράξη της.”Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: “Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί, εγώ θα φταίω!”  Και κρίμα σε όποιον-όποιους δεν σέβονται το ίδιο τους το σπίτι και το ρυπαίνουν , ή δεν σέβονται την ασφάλεια των συμπολιτών τους (γι αυτο μιλησα περι παιδείας αρχικα)… Επί της ουσίας ΟΜΩΣ επίσης ΜΗ κάνουμε κιόλας μέγα θέμα ένα αυτοκόλλητο σε μια ταμπέλα που σαφώς ”διαβάζεται ” από όλους, γιατί τα προβλήματα είναι τόσα πολλά και μεγάλα, η προσπάθεια που καταβάλλεται απο πλευράς της δημοτικής αρχής τεράστια και δεν ωφελεί κανέναν η συνεχής διχόνοια. Ας πάει κάποιος κάτοικος να ξεκολλήσει αυτό το ρημάδι το αυτοκόλλητο, ας πάει ένας δημοτικός υπάλληλος ακόμα και με δική του πρωτοβουλία, ας μου πουν κι εμένα να πάω που και πως κι ενας γείτονας ας προσφερθεί να μου δώσει μια σκάλα να το ξεκολλήσω .

ΟΛΑ αυτά δεν τα γράφω ούτε για να κάνω την ξύπνια ουτε για να δικαιολογήσω ντε και καλά τα όποια κακώς κείμενα στο Δήμ , ούτε επειδή αποδέχτηκα την πρόταση του Δημάρχου να είμαι υποψήφια. ΟΣΟΙ με ξερουν απο παλιά γνωρίζουν πολύ καλά πως ανέκαθεν είχα αυτές τις απόψεις. Και πως πάαντα εξέφραζα την γνώμη μου και μοναδική ελπίδα πως ίσως ΚΑΠΟΤΕ αλλάξουμε πρώτα ΕΜΕΙΣ σαν άνθρωποι αντί να ζητάμε πάντοτε τις ευθύνες από τους άλλους.εν ολίγοις λυπάμαι πολύ περισσότερο για αυτούς που κόλλησαν το αυτοκόλλητο γιατί δείχνουν πόσο σέβονται τους συμπολίτες τους. Και είμαι σίγουρη πως αυτοί οι ίδιοι και άλλοι όμοιοί τους θα κάνουν πολλά περισσότερα και πραγματικά επικίνδυνα όποτε “τους την βαρέσει” ή και για την πλάκα τους ακομα. ΑΥΤΟΙ είμαστε τελικά ως λαός? λυπάμαι…

*Η Κ.Στρατηγίου είναι συγγραφέας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Διονύσου, με το συνδυασμό “Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ